KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ekim 2026 Salı

Kadın sığınma evinin olmayışı bir eksikliktir

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Eflatun Şenyuva, Bingöl'de kadın sığınma evinin olmamasının bir eksiklik olduğunu belirtti.

Kadın sığınma evinin olmayışı bir eksikliktir
22 ARALIK 2008 PAZARTESİ 10:33
0
1271
0
AA aa
Bugüne kadar mağdur edilmiş onlarca kadının il sosyal hizmetler müdürlüğüne başvuruda bulunduğunu belirten Şenyuva, Bingöl'de kadın sığınma evi olmadığı için, başvuruda bulunan kadınların başka illere gönderildiğini ifade etti.

Şenyuva; “Bingöl'de kurum olarak en büyük sıkıntımız kadın sığınma evinin olmayışıdır. Namus ve töre cinayetleri kapsamında değerlendirilen, şiddet gören ve çeşitli nedenlerle devlete sığınma ihtiyacını hisseden kadınların barınabileceği bir sığınma evi maalesef ilimizde bulunmamaktadır. Bu nedenle kurumumuza başvuruda bulunan kadınlar, kadın sığınma evi olmadığı için başka illere gönderiliyor” ifadelerini kullandı.

Kanuna göre, kadın sığınma evlerini açmanın belediyelerin sorumluluğunda olduğunu kaydeden Şenyuva, bu konuda gerekli başvurularının olduğunu ancak şimdiye kadar bir sonuç çıkmadığını ifade etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.10.2026
13:30
Bingöl`de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl'de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 25 Eylül-2 Ekim 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, haklarında toplam 37 yıl 11 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 aranan şahıs yakalandı. Çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu madde, silah, mühimmat ve kaçak ürün ele geçirilirken, 49 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
06.10.2026
13:00
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bingöl Valiliği, kent genelinde bugün öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Yağışların saat 22.00'ye kadar sürmesi beklenirken, ani sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgâra karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısı yapıldı.
05.10.2026
22:05
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü kapsamlı fon soruşturması kapsamında, SPK'nın tasfiye süreçleri öncesinde hisse senetlerinin başka hesaplara ve yurt dışındaki kurumlara aktarıldığı tespiti üzerine harekete geçti. Savcılık; Serdar Turhan, Muhammed Yarız ve Şaban Serkan İlaldı'nın tüm hisse hareketlerinin tespiti için bankalar ve aracı kurumlara kritik bir müzekkere yazdı.
05.10.2026
21:55
Bingöl`de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Bingöl'de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Damlacık Köyü'nde taşımalı eğitim kapsamında Bingöl'e gelen öğrenciler, sabah saatlerinde çamurlu yolda mahsur kaldı. Öğrencileri taşıyan minibüs, ilerleyemeyince traktör yardımıyla kurtarıldı. Köylüler, yaklaşık 1 kilometrelik yolun yağışlar ve yaklaşan kış öncesinde bir an önce yapılmasını istiyor.
05.10.2026
21:53
Bingöl`de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üretiminin daha verimli ve sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla üreticilere yönelik destek programı hayata geçirildi. Proje kapsamında hem tarımsal mekanizasyon desteği sağlandı hem de 'İyi Tarım Uygulamaları' kapsamında üreticilerin sertifikasyon giderleri karşılandı.
05.10.2026
21:52
Sigortada yeni dönem başladı
Sigortada yeni dönem başladı
Kaza sonrası en çok merak edilen bilgiler artık tek bir platform üzerinden görülebilecek. Yeni uygulamayla sigorta işlemlerine ilişkin birçok detaya e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın