KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2026 Pazar
°C

Kadına Yönelik Şiddet Paneli düzenledi

Bingöl Üniversitesi'nde Kadına Yönelik Şiddet Paneli düzenledi.

Kadına Yönelik Şiddet Paneli düzenledi
20 KASIM 2018 SALI 22:02
1
2050
1
AA aa

Bingöl Kadem İl Temsilciliği koordinesinde, Bingöl Üniversitesi, Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Müftülüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ‘Kadına Yönelik Şiddet Paneli' eski rektörlük binasında düzenlendi.

Panelde açılış konuşması yapan Kadem İl Temsilcisi Gülsüm Değişman, zihinsel dönüşüme önem verdiklerini belirterek, amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Değişman; “Kadın ve Demokrasi Derneği olarak zihinsel dönüşüme çok önem veriyoruz. Bu anlamda kadınlar ile ilgili meselelerde farklı bakış açılarıyla farkındalık oluşturmak istedik. Burada kadına yönelik şiddetin psikolojik, dini, hukuki ve sosyolojik açıdan aile ve toplum üzerindeki etkilerini değerlendirdik. Amacımız bir farkındalık oluşturmak ve umut ediyoruz ki verilen mesajlar toplumumuz tarafından doğru algılanmıştır. KADEM olarak kadın, şiddet ve aile kavramlarının yan yana zikredilmesinden çok rahatsız duyuyoruz. Yani ailenin olduğu yerde şiddet, şiddetin olduğu yerde aile olmaz. Ana temamız zaten kadınların ve ailenin güçlendirilmesi. Aile kavramı sürekli çeşitli tehditler ile karşı karşıya. Şiddet ile ailenin esas temelleri yok edilmeye çalışılıyor ve bizlerde bunun önüne geçmek için farkındalık etkinliklerine devam edeceğiz” dedi.

Gülsüm Değişman'ın ardından söz alan Bingöl Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, kadına yönelik şiddetin ancak mutluluk ile son bulacağını söyledi.

Taşkesen, “Kadının tanımı araştırdım ancak bulamadım. Çok farklı kavramlar var ama sosyolojik olarak kadın zikredildiği gibi bir varlık değil. Mutluluk varken insanoğlu neden şiddete yöneliyor. Bir mütefekkir mutluluğu ifade ederken şu ifadeleri kullanıyor, ‘Mutluluğun tanımına bağlı.' Gerçekten biz mutlu muyuz değil miyiz? Düşünen insanların birçoğu esas itibari ile mutlu değildir. Mutluluk nedir diye sorulduğunda ‘Mutluluk sevdiğinin yanında zamanı unutmaktır' deniliyor. Sevdiğinin yanında kaç kişi zamanı unutabiliyor. Ya da buluşları keşfeden mucitlerden Colomb, mutlu olmuş olsaydı Amerika kıtasını keşfedebilir miydi? Dolayısıyla mutluluk ile ilgili esas itibariyle mekanik toplumlar ön plana kadını çıkardılar”  dedi.

Düzenlenen programda söz alan diğer panelistler, kadına şiddetin hukuki, psikolojik ve dini boyutunu ele aldılar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33231)
21 Kasım 2018 Çarşamba 10:20
KOCA Profesör biz buraya çıktık sonra biz buraya çıkmadık mı dedik lafının ötesinde bir kelam da buyurmamış utanç verici ....
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın