KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mart 2026 Cuma
°C

Kadınlar, 3 bin fidanı toprakla buluşturdu

Bingöl'de 'Mercan Hatıra Ormanı' etkinliğinde kadınlar, 15 dönümlük araziye 3 bin adet fidan dikimi gerçekleştirdi.

Kadınlar, 3 bin fidanı toprakla buluşturdu
27 MAYIS 2021 PERŞEMBE 16:24
7
2473
4
AA aa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemine dikkati çekmek amacıyla başlatılan Mercan Seferberliği kapsamında Bingöl'de “Hatıra Ormanı” oluşturuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler ile Orman İşletme İl Müdürlüklerinin koordinesinde Organize Sanayi Bölgesi'nde “Mercan Hatıra Ormanı” fidan dikma etkinliği düzenlendi. Kent genelinde şehit olan 31 kadın adına fidan dikilirken, sağlık ve çeşitli kurumlarda çalışanlar kadınlar da etkinliğe gelerek fidan dikimi gerçekleştirdi.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, kentteki kurumlarda görevli kadınlar katıldı.

Kurumun Kadın Hizmetleri Biriminde görevli Psikolog Pınar Bozkurt yaptığı açıklamada:" Kadına yönelik şiddete vurgu yaparak, kadınlar adına mercan ormanları etkinliğini gerçekleştirdik. Tüm kadınlar adına özellikle pandemi sürecinde çok emek veren kadın sağlık çalışanları adına ve Bingöl'de şehit olan kadınlarımız adına 3 bin fidan dikildi. Kadınlarımız, can suyunu kendi elleriyle verdiler. Doğaya nefes Bingöl'e bir nefes olsun istedik” dedi.

Diktiği fidanın geleceğe nefes olmasını temenni eden sağlık personeli Yeşim Şener, “Bingöl'de kadınlar için fidan dikme etkinliği düzenlendi. 3 bin adet fidan dikildi. Ben de kendi adıma ve sağlık çalışanları arkadaşlarım adına fidan diktim. İnşallah geleceğe nefes olur” şeklinde konuştu.

Fidan diken kadınlardan Cemre Kılınç ise “ Kadınlar için 3 bin fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Umut yeşertmek adına biz de katıldık. Bir fidan bir umut ve sonrasında daha da büyüyen yeşil bir dünya, sürdürülebilir bir dünya için etkinliğe katıldık. Umarım herkes için güzel geçmiştir. Biz çok memnunuz katıldığımız için” diye konuştu.

Amaçlarının kadına şiddete dur demek olduğunu anımsatan Vali Yardımcısı Fatih Kaya da “ 15 dönüm arazide 3 bin fidanımızı toprakla buluşturuyoruz. Mercanlar nasıl okyanuslardaki hayatın daimini sağlıyor ise kadınlarımız da bizlerde hayatın daimini sağlamaktalar. Kadınlar için 3 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Amacımız kadına yönelik ayrımcılığa, şiddete durmak demek ve bu ormanı adına oluşturmuş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83463)
30 Mayıs 2021 Pazar 14:50
Su verilmez kurur gider
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83436)
28 Mayıs 2021 Cuma 11:53
umarım düzenli sulanır fidanlar dikimle kalmaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83451)
29 Mayıs 2021 Cumartesi 17:01
@Misafir Kullanıcı Fotoğraflar çekildi gerisinin önemi yok. Allahın yağmuruna kaldı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83419)
27 Mayıs 2021 Perşembe 23:26
kuraklık yokmu
06.03.2026
02:49
Bingöl`de ‘Zimem Defteri` Geleneği Bu Yıl da Yaşatıldı
Bingöl'de 'Zimem Defteri' Geleneği Bu Yıl da Yaşatıldı
Ankara'da yaşayan Bingöllü iş insanı Cevdet Ateş, Osmanlı'dan günümüze uzanan 'Zimem Defteri' geleneğini bu yıl da sürdürdü. Bingöl merkez ve Genç ilçesinde ihtiyaç sahiplerinin bakkal ve market borçları kapatılırken, yaklaşık 14 bin alışveriş kartı da mahalle muhtarları aracılığıyla dar gelirli ailelere ulaştırılmak üzere dağıtıldı.
06.03.2026
02:47
Havalimanı kapanıyor ama bilet satılıyor!
Havalimanı kapanıyor ama bilet satılıyor!
Bingöl Havalimanı bakım çalışmaları nedeniyle bayram bitiminde kapanacak ancak bazı havayolu şirketlerinin kapanma tarihinden sonra da bilet sattığı, sonrasında da 'olumsuz hava koşulları' nedeniyle bileti iptal ettiği görüldü. Bayram dönüşü mağdur olmamak için dikkat edin!
06.03.2026
02:47
Bingöl`de KYK öğrencilerinden Ramazan dayanışması
Bingöl'de KYK öğrencilerinden Ramazan dayanışması
Bingöl'de KYK öğrencileri 'Komşum Projesi' çerçevesinde yurtta hazırlanan yemekleri komşuların iftar sofrasına ulaştırarak dayanışma örneği sergiliyor.
06.03.2026
02:45
Bingöl`de
Bingöl'de 'Bağımlılığa Dur De' Söyleşisi
Bingöl Üniversitesi tarafından Yeşilay Haftası kapsamında düzenlenen 'Geleceğini Koru, Bağımlılığa Dur De!' başlıklı söyleşide öğrenciler bağımlılık konusunda bilgilendirildi.
05.03.2026
02:42
Bingöl`de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
Bingöl'de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
6 Şubat 2023'te meydana gelen 2023 Kahramanmaraş Depremleri sonrası Bingöl'de riskli olduğu belirlenerek yıkılan 4 okulun yeniden yapımı için ihale ilanları yayımlandı. İhaleler mart ayı sonunda gerçekleştirilecek.
05.03.2026
02:02
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Yakın zamanda Devlet Su İşleri 94. Şube Müdürlüğü arsasını alan Bingöl Belediyesi, bu kez Bingöl-Muş yolu üzerindeki Et ve Süt Kurumu bahçesindeki yaklaşık 40 dönümlük arsayı satın aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın