KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Kadınlar belediyeye yürüdü!

Yaşadıkları su kesintileri üzerine Bingöl Belediyesi'ne yürüyen Yenimahalleli kadınlar, başkan vekili ile görüştüler. Suları yeniden akana kadar belediyeden ayrılmayacaklarını söyleyen kadınlar, başkan vekilinin mahalleye su tankeri göndermesi ile ikna oldular.

Kadınlar belediyeye yürüdü!
07 AĞUSTOS 2007 SALI 10:28
0
1555
0
AA aa
Bingöl Merkez Yenimahalle'de yaşanan su kesintileri, mahalle sakinlerini çileden çıkarttı. Sıkıntıya daha fazla dayanamayan kadınlar, belediyeye yürüyerek tepkilerini dile getirdiler.

Edinilen bilgiye göre; Yenimahalle'de bir süredir devam eden su kesintilerine karşı oluşan tepkiler dün patlak verdi. Bir grup kadın, sabah saatlerinde belediyeye yürüdü. Belediye Başkan Vekili Bahri Keskin ile görüşen kadınlar, soruna çözüm getirilmesini istediler. Sıkıntılarını ilettikleri yetkililerden herhangi bir yanıt alamadıkları gibi sorunun çözümüne ilişkin somut adımların da atılmadığını dile getiren kadınlar, suları yeniden akana kadar belediyeden ayrılmayacaklarını söylediler.

Tepki ve talepleri dinleyen Başkan Vekili Keskin, sorunun bir günlük geçici çözümle giderileceğini, Salı günü ise köklü çözüm üreteceklerini söyleyerek kadınları ikna etmeye çalıştı.

Keskin:” Yenimahalle, Metan isale hattından besleniyor. İçme suyu şebekesinin bulunduğu bölgede bir takım arızalar oluştu. Görevli arkadaşlarımız ve başkan yardımcımız arızanın olduğu bölgeye gittiler ve o sorunu çözecekler. Salı günü suyunuz akacak” dedi.

Bu açıklamaları samimi bulmadıklarını öne süren kadınlar, “Diğer bölgelerde nasıl 24 saat kesintisiz su akıyorsa bizim suyumuzda o şekilde aksın. Günlerdir evimizde içme suyu akmıyor. Biz buraya siyasi bir amaçla gelmedik, sadece suyumuzu istiyoruz” diyerek tepkilerindeki ısrarı sürdürdüler.

Mahalle Muhtarı Ahmet Bulut ise, "Belediye içme suyu şebekesinde çalışan görevlilerin kasıtlı olarak içme suyunu vermediklerini ve kaçak su kullanımına göz yumdukları" iddiasında bulunarak, içme suyu şebekesinde çalışan görevlilerin yerlerinin değiştirilmediği sürece bu sorunun devam edeceğini iddia etti.

Bu açıklama üzerine Belediye Başkan vekili Keskin'in Salı günü (bugün) suların akacağını ve bizzat kendisinin mahalleye gelip suyu kontrol edeceği sözünü verdi. Yapılan karşılıklı konuşmaların ardından kadınlar olaysız bir şekilde belediyeden ayrıldı.

Belediyeden ayrılan kadınlar, evlerine vardıklarında Belediye itfaiye aracı ile karşılaştılar. Evlerindeki bidonları kapan mahalleli, itfaiye aracından gerekli su ihtiyacını karşıladı.
Tepkiler burada da bitmedi. Suyun bol olduğu Bingöl'de itfaiye aracıyla su dağıtılmasını eleştiren bazı vatandaşlar, bu durumun, Bingöl adına üzücü bir tablo olduğunu söyledi ve yetkilileri daha duyarlı olmaya davet ettiler.

BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın