KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2025 Salı
°C

Kadınlar bilinçleniyor

Bingöl Ticaret Ve Sanayi Odası (BİNTSO) Kadın Girişimciler Kurulu, 'Kadın Akademisi' projesi kapsamında Serkan Akyazı İlköğretim Okulu’nda kadınlara yönelik bilgilendirme semineri düzenledi.

Kadınlar bilinçleniyor
17 MART 2014 PAZARTESİ 10:23
0
1769
0
AA aa

“Kadın Akademisi” proje sorumlusu Feyza Başak Koç, projenin gönüllülük esasına dayalı yürütüldüğüne dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Toplumumuzun mimarı olan kadınlara yönelik başlatmış olduğumuz ‘Kadın Akademisi Sosyal Destek ve Eğitim' projemizde kadınlarımızın ayağına kadar giderek 15 mahallemizde 15 ayrı eğitim vermeyi hedefliyoruz. Her yönüyle kalkınmış, mutlu insanların yaşadığı Bingöl amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kalkınmanın sadece iktisadi olamayacağı, sosyal kalkınmanın en az iktisadi kalkınma kadar önemli olduğu gerçeğiyle ailenin kadın üyelerine, sosyal ve kültürel yaşamda hayata tutunmalarını kolaylaştırmak, ailenin temel yapısını güçlendirmek ve sağlıklı nesiller yetiştirme bilincine ulaşmalarını sağlamak amacıyla bugün ikinci mahallemiz olan Yenişehir Mahallesinde eğitimimize devam etmekteyiz”

Koç, projeye destek veren Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, BİNTSO Başkanı Erkan Çalbay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Müftü Mecit Can, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Selahattin Bulut'a teşekkür ettiğini söyledi.

Programın onur konuğu Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, ise suça sürüklenen çocuklarla ilgili çalışmalar yaptıklarını anlattı. Suç işleyen çocukların büyük bölümünün aile içi iletişim eksikliğinin olduğunu belirten Taştekin, şunları anlattı:

“Hiç kimse ‘benim çocuğum yapmaz' dememeli. Hiç kimse ‘benim çocuğuma olmaz' dememeli. Suça bulaşan çocuklarımız belki 10 binleri aştı. Karşılaştığımız çocuklarımızda bir husus çok dikkatimizi çekti. Aileleriyle iletişim kanalı olan ve onlarla her şeyini paylaşacak çocukların ne suçun mağduru olduğunu ne de suça sürüklendiğine şahit olmadık. Suç mağduru olan çocuklarımızın tamamına yakınının bir ortak özelliği vardı aile fertleriyle paylaşamadıklarıydı. Çocuklarımızla mutlaka iletişim kanalı kurmalıyız. Onların bizlerle her şeyi paylaşabilmelerini sağlamalıyız. Önemli olan karşılaşılan hadiselere yaptırım uygulamak değil, biz kendimiz uğraşacağız. ‘Evladımızla nasıl bir iletişim kanalı kurabiliriz, nasıl yetiştirebiliriz?' bunun muhasebesini yapmalıyız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bingöl Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürleri Fatih Aşçı ve Seyfi Erdoğan “Çocuklarda zararlı madde kullanımı ve suça sürüklenmenin önlenmesi” konularında bilgi verirken, Bingöl Müftülüğü Aile İrşad Bürosu sorumlusu Hilal Asım, “Aile bütünlüğü ve kadının rolü” konusunda bilgilendirme yaptı.

Bingöl üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Tuba Yazıcıoğlu, “Eşler Arası iletişim, çocuk ve ergen psikolojisi”, Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü Sosyologları Mesut Güngör ve Şükrü Gül, “Aile bütçesi ve kaynak yönetimi, okul – aile ilişkisi” konularında seminer verdi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.09.2025
00:11
Bingöl Üniversitesi`nden Küresel Hamle
Bingöl Üniversitesi'nden Küresel Hamle
Bingöl Üniversitesi, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonuyla akademik ve idari sistemini köklü biçimde revize etti. Times Higher Education (THE) Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda 750-1000 bandına girmeyi hedefleyen kurum, bilimsel etki, sürdürülebilirlik, uluslararasılaşma ve toplumsal katkıyı merkezine alarak hem bölgesel kalkınmaya hem de küresel akademik prestije odaklandı.
15.09.2025
14:37
Eğitim yatırımlarında temeller yükseliyor
Eğitim yatırımlarında temeller yükseliyor
Devam eden projeleri yerinde inceleyip yüklenici firmalardan bilgi alan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel; 'Her yeni okul Bingöl'ün eğitim geleceğine yapılan büyük bir yatırımdır. Hayırseverlerimizin desteği ve devletimizin imkânlarıyla eğitimde daha güçlü bir geleceğe yürüyoruz' dedi.
15.09.2025
13:55
Bingöl`de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 91 kilo 250 gram kubar esrar ele geçirildi. İki şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
15.09.2025
12:18
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri ekiplerince yapılan çalışmalarda, çalıntı kaydı bulunan 1 motosiklet tespit edilerek sahibine teslim edildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şahsa trafik ihlalinden ceza kesildi!
15.09.2025
11:49
Bingöl`de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl'de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ceviz yetiştiricilerine sulama dönemi uyarısında bulundu! 'Gün aralığını uzatın, sonra yavaş yavaş suyu kesin!'
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın