KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2024 Pazar
°C

Kadınlar İnsanlığın İlk Öğretmenleridir

Vali Kadir Ekinci, KADEM Bingöl Şubesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlediği kahvaltı programında Özel Çocuklarımızın Anneleri' ile bir araya geldi. Ekinci, Kadınlar insanlığın ilk öğretmenleridir dedi.

Kadınlar İnsanlığın İlk Öğretmenleridir
08 MART 2019 CUMA 19:55
12
2350
4
AA aa

Özel bir işletmede düzenlenen programa Vali Kadir Ekinci ve eşi Tuba Ekinci'nin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, İl Müftüsü Muharrem Genç, Kadem İl Temsilcisi Gülsüm Değişman, Kadem üyeleri ve ‘Özel Çocuklarımızın Anneleri' katıldı.

Programın açılışında konuşma yapan KADEM İl Temsilcisi Gülsüm Değişman, “2013 yılında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kurulan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), cinsiyet adaleti ilkesiyle kadına, aileye ve topluma dair sorunlara çözüm üretmek için yola çıkan bir sivil toplum kuruluşudur. Kadın ve erkeği tanımlarken onları karşıt iki taraf değil birbirini tamamlayan iki insan anlayışını benimsemektedir. Değişen toplumsal şartlar, kadınlara düşen rolün önemini azaltmamış bilakis onları hayatın farklı alanlarında da bulunmalarını gerekli kılmıştır. Diğer açıdan kadınların siyasi, sosyal ve ekonomik hayata doğrudan katılımları yeteri kadar destek görmemiş hatta zaman zaman engellenmiştir. Kadın ve erkekler arasında dengeli bir toplumsal katılım sağlanması açısından bu süreçte yaşanan sorunlara yönelik çözüm odaklı politikalar geliştirilmesiyle mümkün hale gelecektir. Dünyanın dört bir yanında kadınların yaşadıkları ayrımcılık ve haksızlıkların son bulması ve kadına yönelik işlenen suçların hak ettiği şekilde cezalandırılması, toplum ve ailenin varlığını koruyabilmesi için son derece elzemdir. Kadın hakları ihlallerinin önüne geçmek için, uzun soluklu politikalar oluşturulması ve bunların kısa zamanda uygulanabilir hale getirilmesi gerekmektedir. Ancak bu sayede insan haklarına saygılı ve daha yaşanabilir bir hayat mümkün olacaktır.

Beraber çalışarak dayanışarak ülkemiz için ve tüm dünya için güzel yarınlara erişmek dileğiyle kadınlar gününüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

“Kadınlar İnsanlığın İlk Öğretmenleridir”

Programda konuşan Vali Ekinci, kadınların ailenin temel taşı ve insanlığın ilk öğretmenleri olduğunu ifade etti. Ekinci, “Ait olduğumuz inanç dünyası kadınlarımızı, analarımız, bacılarımız, kızlarımız ve eşlerimiz olarak görmeyi; şefkatin ve fedakârlığın sembolü olarak bilmeyi öğretmiştir.

‘Cennet anaların ayakları altındadır' mukaddes ölçüsü ile bizler kadimden bu yana kadınlarımızı muhterem ve mükerrem biliyoruz. Çünkü kadınlarımız sevgi, emek ve vefanın simgesi olarak huzurlu ve sağlıklı bir toplumun mimarlarıdırlar.

Eğitimin başladığı ailenin temel taşı kadındır, kadınlar insanlığın ilk öğretmenidirler. Bir anne olarak kadının bıraktığı boşluğu dolduracak pek az alternatif vardır, hatta yoktur. Dolayısıyla, Kadın mutlu ve huzurlu ise aile, aile mutlu ve huzurlu ise yeni nesiller ve toplum da mutlu ve huzurlu olacaktır.

Kadınlarımızı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olarak görüyoruz.

Karşılıksız sevgiyi ve paylaşmayı kendilerinden öğrendiğimiz kadınlarımıza yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Kadına yönelik şiddet ‘insanlık'tan nasip almamış olmaktır. Tek bir mazlumun ahının dahi arşı titretmeye yeteceğine inanan insanlar olarak kadına şiddet konusunda asla sessiz ve tepkisiz kalmayacağız.

Bugün ‘‘Özel Çocuklarımızın Anneleri' ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadık. Annelerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, hürmetlerimi sunuyorum. KADEM İl temsilciliğine de bu anlamlı organizasyon için teşekkür ediyorum.

Bu ülkenin hem kadınlarına hem de erkeklerine birlikte ihtiyacımız var. Rabbü-l alemin bir olmayı, birlikte olmayı ve birlikte güçlü olmayı hepimize nasip etsin.

Bu duygu ve düşüncelerle; tarih boyunca milletimizin birlik ve beraberliği, istiklal ve istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı hayır ve şükranla yad ediyorum. Başta şehit anneleri ve şehit eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın ‘Dünya Kadınlar Günü' nü tebrik ediyorum” dedi.

Son olarak konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ise şunları söyledi:

‘Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Öncelikle ‘Kadınlar Günü'nüzü tebrik ediyorum.

Kadınlar günü sadece kadınlarla ilgili bir gün değil, aslında tüm insanlıkla ilgili bir gün. Kadınıyla erkeğiyle hep beraber insanlık ailesini oluşturuyoruz. Malum toplumun yarısı kadın yarısı erkek. Hz. Adem ve Hz. Havva'dan beri kadın ve erkek insanlığın iki ayrılmaz unsuru, elmanın iki yarısı gibi olagelmişlerdir. Bir toplumun huzur bulması, gelişmesi ve kalkınması için kadını ile erkeği ile insanların statüsünün yükselmesi, bir adaletin oluşması gerekiyor. Güçlünün güçsüzü ezdiği bir ortam değil, herkese hak ettiğinin verildiği bir ortam gerekiyor. Bu da Adalet demek zaten.

Değerli arkadaşlar son 16 yılda Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bu konuda çok önemli mesafeler aldık. Yasalarımızda değişiklikler yaptık. Anayasamıza ‘kadınlarla ilgili pozitif ayrımcılık' ibaresi konuldu bu dönemde. Buna bağlı olarak kadınlarımız hayatın sosyal, siyasal, eğitim gibi birçok alanında önemli mesafeler aldılar…”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41150)
09 Mart 2019 Cumartesi 19:36
Ma kadınlar çiçektır ma guldur walla bız heşeyimizi onlara werix. Kadını savunmak sözle olmaaaz koruma talep edipte korunamayan kaçtane masum kadın katledildi acaba!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41139)
09 Mart 2019 Cumartesi 11:27
Vali by.protokol kurallarını taru mar ettiniz.nerde yazyor milletvekili vali den sonra konuşma yapar.konuşmasında sayın vali demez.protokolde ortada durur.yeni sistemin meyveleridir sanırım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41118)
08 Mart 2019 Cuma 23:34
Sadece kadinlar gününde hatirlanirlar. Tüm protokol faliyetlerinden birine tek kadina rastlayamazsiniz. Memleketi tanimayan derki bingölde sadece erkekler yaşiyor...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41114)
08 Mart 2019 Cuma 22:14
Yine kadem yine kadem sabah akşam kadem de kadem bu memlekette başka kuruluş sivil toplum örgütü ve benzeri başka bir oluşum yok mu kadem de kadem kadem de kadem pehhhhh
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın