KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2024 Perşembe
13 °C Parçalı bulutlu

Kadınlar markalaşmaya katkı sunacak!

Dr. Öğr. Üyesi Fatma Esen: 'Bingöl balının markalaşma sürecinde mutlak suretle kadın yer almalıydı. Bu amaç doğrultusunda arıcılık ve arı ürünleri sektöründe kadınların da yer alabileceği iş olanaklarını oluşturmaya çalıştık' dedi.

Kadınlar markalaşmaya katkı sunacak!
07 ARALIK 2021 SALI 17:05
5
1546
2
AA aa

Bingöl Üniversitesinde, yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Esen'in yaptığı “Çalışkan Arı, Üretken Kadın, Kaliteli Bal” başlıklı PİKOM Projesinin kapanış programı gerçekleştirildi. Proje kapsamında geliştirilen ürünlerin ve gerçekleştirilen faaliyetlerin sunulduğu toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, BAP Koordinatörü Doç. Dr. Mahmut Toprak, PİKOM Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay, dekanlarımız, akademisyenler ve kursiyerler katıldı.

“BİNGÖL BALININ MARKALAŞMASINDA BİZLER DE YER ALMAK İSTİYORUZ”

Projeye katılım sağlayan kadınları temsilen konuşma yapan kursiyer Elif Bukan, “Biz Bingöllü kadınlar olarak ilimizin sosyal ve ekonomik açıdan gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Bu projede yer almak bizim için bu nedenle çok önemliydi. Özellikle aldığımız arıcılık eğitimi ile tüm Türkiye'deki arıcılarla kıyaslandığında, standartların çok üstünde bir donanıma sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Alanında uzman hocalarımızdan aldığımız bilgilerle, arıcılık mesleğini nasıl en doğru şekilde yapacağımızı öğrendik. Bingöl'de hem ballı ürünler üreterek mutfakta çalışabilecek, hem nitelikli işgücü olarak sahada arıcılık yapabilecek beceriye sahibiz” ifadelerini kullandı.

BİNGÖL BALININ MARKALAŞMA SÜRECİNDE KADINLAR MUTLAKA YER ALMALI

Proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Esen, Bingöl Balının Markalaşma sürecinde kadınların mutlaka yer alması gerektiğini belirterek, “Genel olarak doğu bölgelerimiz maalesef ki kadının sosyal ve ekonomik hayatta hak ettiği değeri ve yeri bulamadığı gerekçesi ile sürekli eleştirilmektedir. Bu nedenle bugün burada Bingöllü kadınlarımızın azmini, üretkenliğini ve çalışkanlığını konuşmak için toplanmış olmaktan dolayı gururluyum. Kabul görmüş bir gerçek olduğu üzere kadın güçlü olursa aile güçlü olur. Aile güçlü olursa toplum güçlü olur. Toplumumuzu güçlendirecek Bingöl'ümüzün 20 güçlü kadını ile bu proje sayesinde tanışma ve çalışma fırsatı bulmuş olmaktan dolayı mutluyum. Kadınlar, dünya nüfusunda olduğu gibi ülkemizde de nüfusun yarısını oluşturmaktadır. Dolayısıyla kadının sürece dâhil edilmediği herhangi bir işin başarılı olma şansı bulunmamaktadır. Bu nedenle Bingöl balının markalaşma sürecinde mutlak suretle kadın yer almalıydı. Bu amaç doğrultusunda arıcılık ve arı ürünleri sektöründe kadınların da yer alabileceği iş olanaklarını oluşturmaya çalıştık” dedi.

 “ZAMAN ZAMAN DEĞİL, HER ZAMAN KADINLARIMIZIN YANINDA OLALIM”

Zaman zaman değil, her zaman kadınlarımızın yanında olmamız gerektiğine vurgu yapan PİKOM Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay konuşmasını şu şekilde sürdürdü “Üniversitemiz Pikom Birimi tarafından bugüne kadar 35 proje desteklenmiştir. Bu projelerden birisi de ‘Çalışkan Arı, Üretken Kadın, Kaliteli Bal' projesidir. Bizim açımızdan bu projeyi değerli kılan şey, projenin yürütücüsünün ve proje katılımcılarının kadınlardan oluşmasıdır. Ben kadınlarımızın her alanda aktif olmaları gerektiğine bütün kalbimle inanıyor ve bunu destekliyorum. Umarım kadınlarımız bu proje ile elde ettikleri eğitim, beceri ve donanımı pratiğe aktarır ve her biri başarılı bir iş kadını olurlar. Bu projede emeği geçen başta proje yürütücüsü olmak üzere tüm proje ekibine, projeye katılan kadınlarımıza, projeye destek veren Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak'a, dış paydaşlarımız Bingöl Belediyesi'ne, Bingöl İli Arı Yetiştiriciler Birliği ve Bingöl KOSGEB Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi.

BİTİŞ DEĞİL, YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Projenin kapanış konuşmasını gerçekleştiren PİKOM Projelerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, “Bugün projemiz sona eriyor ancak bu bir bitiş değil tam tersine kadın kursiyerlerimiz için yeni bir başlangıç. Bingöl balının markalaşmasında kadın üreticilerimizin büyük önemi olduğuna inanıyoruz.  Biz Bingöl Üniversitesi olarak kadın kursiyerlerimizin çalışmalarının bundan sonraki süreçte de takipçisi ve destekçisi olacağız. Projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu.

Program, katılımcıların proje kapsamında üretilen ürünlerin sergilendiği stantta ürünler hakkında bilgi alarak tadımda bulunmalarının ardından sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87607)
08 Aralık 2021 Çarşamba 11:10
Üniversitenin düştüğü duruma bakın her gün bal akşama kadar mercimek biçiyor akşamda bıze veriyor sadece köfte bu üniversitenin işi de akşama kadar bal
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87586)
07 Aralık 2021 Salı 23:22
Maşallah ne kadar kalabalık çalışkan arılar nazar olmayasınız
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
27.03.2024
23:04
Çoban`ın
Çoban'ın '40 Ayette İslam İktisadı' eseri yayımlandı
Yazarın asıl hedefi,' ekonomik ilişkileri Kur'ani bakış açısıyla yeniden düşünmek ve bu sayede ticari ilişkilerin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunmak' olarak özetlendi.
27.03.2024
17:44
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.
27.03.2024
17:43
Bingöl`de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın