KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Aralık 2025 Perşembe
°C

Kadınlara çağrıda bulundu!

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Satıcı; Uğruna gün düzenlenen kadınlar, istismar edildiklerinin, kendi kişiliklerinin ve emeklerinin değerlerinin farkına varmalılar diyerek, çağrıda bulundu.

Kadınlara çağrıda bulundu!
07 MART 2018 ÇARŞAMBA 23:23
4
1641
0
AA aa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları İl Başkanı İlksen Satıcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, kadınlara çağrıda bulundu.

8 Mart'ta tüm dünyada kadın haklarından, onların ne kadar fedakâr, cefakâr ve kutsal olduğundan bahsedildiği bir gün olarak kutlandığını belirten Satıcı; “Emekçi kadınların hakları söz dede olsa temsil edilmeye çalışılır, kadınların hak ettikleri hayatı yaşayabilmeleri için planlar yapılır projeler geliştirilir.  Ancak ülkemizde yaşayan kadınlarımızın durumu ise biraz farklı. Onların önemli bir kısmına göre kadın olmak ayrımcılıkla, şiddetle, acıyla, tecavüzle ve ölümle iç içe yaşamak demek. Onlar kadın olarak doğdukları için kendilerini şansız hissediyorlar. Küçük yaşta ev kadını, görevini üstlenme, evinin kadını çocuklarının anası olma misyonu kadını ezmiş ve aile içinde kadını çok zaman yalnızlaştırmıştır. Türkiye'de birçok yerde kadına şiddet hala meşru görünüyor. Ayrıca şiddet gören kadınlarımızın neredeyse yarısı kocalarının kendilerini haklı buluyor. Evde kocaya, iş yerinde işverene, baba ocağında babaya, abiye ‘' borçlu” sayılan kadın, haklarının farkında olamıyor” ifadelerini kullandı. 

“Farkına varmalılar” çağrısı!

Satıcı, kadınlara çağrıda bulunarak; “Kadına yönelik cinsel, bedensel ve psikolojik şiddet çok zaman ceza bile almıyor. Artık uğruna gün düzenlenen kadınlar, istismar edildiklerinin, kendi kişiliklerinin ve emeklerinin değerlerinin farkına varmalılar. Siyasal ve toplumsal talepleri için mücadelelerinden vazgeçmemelerini, şimdiye kadar edindikleri kazanımlarını yitirmemelerini gerektiğini bilincine varmalılar. Sadece bir gün çiçek verilip sevindirilen kadın değil, mücadeleci kadın olmak zorundalar. Cinsel ve sınıfsal sömürüye son vermek adına, savaşsız barış dolu yaşayabilir bir dünya yaratmak adına, eşitlik, özgürlük ve demokrasi adına emeğin değerinin katlanması talebimle, kadınlarımızın 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü” nü kutlarım” ifadelerine yer verdi.  (Haber: Ahmet Hakan Vergi)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.12.2025
18:53
Başkan Adayı Alpay`dan Destek Çağrısı
Başkan Adayı Alpay'dan Destek Çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Zülküf Alpay, Solhan, Kiğı ve Adaklı ilçelerinde esnafla bir araya gelerek sorunları dinledi, değişim ve yenilik çağrısında bulundu. Alpay, seçim bildirgesinde 'yenilikçi vizyon' ve 'şeffaf yönetim' vadettiklerini belirterek tüm esnaflardan destek ve dua istedi.
04.12.2025
17:56
Bingöl`de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü İçin Anlamlı Buluşma
Bingöl'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü İçin Anlamlı Buluşma
Bingöl Kent Konseyi ve Belediye iş birliğiyle düzenlenen 'Birlik ve Dayanışma Gecesi', 9 engelli derneğini bir araya getirerek farkındalık dolu bir buluşmaya sahne oldu.
04.12.2025
16:58
Müjdeyi Vali Usta verdi! Genç`e 750 kişilik spor salonu!
Müjdeyi Vali Usta verdi! Genç'e 750 kişilik spor salonu!
Bingöl'ün Genç İlçesi'nin yıllardır beklediği müjdeyi Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta verdi. 750 kişilik kapalı spor salonu için Spor Toto Teşkilatı ile protokol imzalandı.
03.12.2025
14:58
Bingöl`den gidenler dikkat! Gürcistan`dan yeni şartlar!
Bingöl'den gidenler dikkat! Gürcistan'dan yeni şartlar!
Yeni yılla birlikte, ülkeye yapılacak tüm ziyaretlerde seyahat ve sağlık sigortası zorunlu hale gelecek. Belgeyi sunamayanlar, günübirlik giriş yapmak istese dahi ülkeye alınmayacak.
03.12.2025
14:18
'Ek Ödeme Adaletsizliği Çalışma Barışını Bozuyor'
'Tüm kamu görevlileri düzenlemeden eşit şekilde yararlanmalıdır' diyen Büro Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Budunoğlu: 'Herhangi bir meslek grubuna verilen mali ve özlük haklarına karşı değiliz. Ancak verilen hakların kamu içerisinde eşitliği bozmaması, ayrıştırmaya yol açmaması ve çalışma barışını zedelememesi gerekir,' dedi.
03.12.2025
14:10
'Tabela Dernekleri Sivil Toplumun İtibarını Zedeliyor'
Bingöl Engelliler Platformu Başkanı Mücahid Korkutata: 'Engelli bireyler üzerinden menfaat sağlanmasına asla izin vermeyeceğiz. Hukuki çerçeve net, beklenti açık: Şeffaf, hesap verebilir ve topluma dokunan STK'lar güçlendirilmeli'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın