KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Kadınlara Mikro Kredi Desteği

Bingöl Mikrokredi Şube Yöneticisi Bahar Bukebudraç, şimdiye kadar toplamda 4 milyon 822 Bin TL mikro kredi desteği sunulduğunu belirtti.

Kadınlara Mikro Kredi Desteği
22 AĞUSTOS 2021 PAZAR 17:46
7
1347
0
AA aa

Bingöl Valiliği ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı işbirliği ile kurulan “Bingöl Mikrofinans Şubesi” Türkiye Grameen Mikrofinans Programı'nın 39. şubesi olarak 14 Nisan 2009 tarihinde Bingöl'de faaliyetlerine başladı. Bugüne kadar 803 dar gelirli mikro girişimcilere ulaşıldığını belirten Bingöl Mikrokredi Şube Yöneticisi Bahar Bukebudraç, şimdiye kadar toplamda 4 milyon 822 Bin TL mikro kredi desteği sunulduğunu belirtti. Halen 150 mikro kredi girişimcinin olduğunu anımsatan Bukebudraç,  verilen mikro kredilerin dönüş oranı incelendiğinde, %100'lük mükemmel bir başarı sağlandığının görüldüğünü söyledi.

Açıklamalarına devam eden Bukebudraç şunları söyledi: “Mikrokredi sisteminde 5 kişilik grup dinamiği uygulanmakta olup, kişinin beyanı dışında evrak istenmemektedir. Mikrokredi alan mikro girişimciler için teminat ve kefalet istenmemekte, icra ve mahkemeye takibi yapılmamaktadır. Tamamen güvene dayanan sistemde hiçbir varlığı olmayan dar gelirli kadınlar, diğerlerine daime önceliklidir. Bingöl Mikrofinans Şubesinde mikrokredi kullanan mikro girişimcilerin almış oldukları mikrokrediler ile “işlem ve üretim, ticaret, işletme sahipliği, hizmetler” gibi işlerle uğraştığı görülmektedir”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.11.2025
17:39
ÜNİPERSEN`den Ankara`da
ÜNİPERSEN'den Ankara'da 'Memur Hakları' Çağrısı
Memurun alım gücünün eridiğini, verilen sözlerin tutulmadığını ve toplu sözleşmenin işlevsiz hale geldiğini vurgulayan ÜNİPERSEN, 'Artık seyirci değil, hak arayan tarafız' diyerek Meclis'e çağrı yaptı. Genel Başkan İbrahim Güzel: 'Memur geçinemiyor; çözüm artık ertelenemez.'
08.11.2025
14:26
Çocuk istismarından 33 yıl ceza almıştı! Bingöl polisi yakaladı
Çocuk istismarından 33 yıl ceza almıştı! Bingöl polisi yakaladı
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.11.2025
14:20
12 Bingölspor`da hedef mutlak şampiyonluk!
12 Bingölspor'da hedef mutlak şampiyonluk!
Nesine 3. Lig'de mücadele eden 12 Bingölspor, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. Takımın teknik direktörü Ulaş Ulusan; 'Bu yılki hedefimiz kesinlikle şampiyon olmaktır. Başkanımız Mehmet Engin Özturan önderliğinde ligin sonunu inşallah şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz.'
07.11.2025
14:11
Bingöl`de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl'de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezleri, bir yılda 22 bin etkinlik düzenleyerek 292 bin gence ulaştı. Atölye, kurs ve kamplarla gençlere hem sosyal hem de kişisel gelişim imkânı sunuldu.
07.11.2025
14:10
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl dahil 45 ilde son iki haftada FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 178 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın