KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mart 2026 Cuma
°C

Kadınlara ücretsiz sağlık hizmeti!

Sağlık Bakanlığı tarafından Bingöl’e gönderilen Mobil KETEM aracı, 4 ay boyunca hizmet verecek. Tüm kenti gezecek olan araçla, 30-70 yaş aralığındaki kadınlar meme kanseri taramasından geçirilecek.

Kadınlara ücretsiz sağlık hizmeti!
26 MAYIS 2016 PERŞEMBE 01:11
0
2072
0
AA aa

Haber; Deniz İLGİ

Kanser Tarama Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) ilave olarak hizmet verecek olan Mobil KETEM aracı, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ve kurum amirlerinin katıldığı törende konuşan Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler, Mobil KETEM aracının 4 ay süre ile Bingöl'de halkın hizmetine sunulacağını söyledi.

Mobil KETEM aracıyla kadınlara, meme ve rahim kanseri taramalarının ücretsiz yapılacağını belirten Söyiler, “Halk Sağlığı Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan KETEM'e bağlı olarak hizmet verecek olan mobil KETEM aracı ile hizmetlerimiz daha yüksek kalitede ve daha fazla kişiye ulaşacaktır. Mobil KETEM aracı içerisindeki dijital mamografi cihazı ile 40-65 yaş aralığındaki kadınlara meme kanseri taramaları, 30-65 yaş aralığındaki kadınlara rahim kanseri taraması ve 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkeklere bağırsak taraması yapılacaktır. Ayrıca araç ile birlikte gidilen yerlerde vatandaşlara bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılacak ve bu taramalar ücretsiz olacaktır” dedi.

Söyiler, “Mobil KETEM aracı 4 ay süre ile Toplum Sağlığı Merkezlerinde, Aile Sağlığı Merkezlerinde, ilçelerde, mahallelerde sokak sokak görev yapacak olup, hedefimiz 30-70 yaş aralığındaki herkese ulaşmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, ‘Sakın geç kalma, hemen gel' sloganıyla tüm halkımızı Kanser Tarama Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi'ne davet ediyor, fedakârca görev yapan bütün sağlık çalışanlarımıza başarılar diliyorum” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.03.2026
02:18
Bingöl`de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen törende, şehitler için dualar edildi, anıta karanfiller bırakıldı. Vali Çelik; 'Üzerinde bulunduğumuz bu topraklar sadece bir coğrafya değil, sayısız kahramanlık hikayesinin yazıldığı bir hakikat arşividir' dedi.
19.03.2026
02:16
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Trafik cezalarındaki düzenlemenin ardından yeni bir düzenleme geliyor. Araçlarda ön cama cep telefonu sabitlemek için kullanılan tutucular artık ağır kusur sayılacak. Bu kural ihlalinin cezası da yüksek. Para cezası 21 bin lirayı bulurken, trafikten men cezası da var.
19.03.2026
02:14
Bahar geldi ama Karlıova`da kar mesaisi bitmedi
Bahar geldi ama Karlıova'da kar mesaisi bitmedi
Bahar aylarına girilmesine rağmen yoğun kar yağışı etkili olduğu Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin zorlu mesaisi devam ediyor.
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın