KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Kadınlarımız, üretici topluma hızla koşuyor

Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, ‘‘Gördüğümüz bu manzara karşısında duygulanmamak elde değil, kadınlarımız eğitim alıyor ve tüketici toplumdan üretici bir topluma doğru hızlı adımlarla koşuyoruz artık’’ dedi.

Kadınlarımız, üretici topluma hızla koşuyor
12 ŞUBAT 2012 PAZAR 20:06
0
2017
1
AA aa

Kalkınma Bakanlığı'nca uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 2011'de Bingöl Valiliği'ne sunulan ve Valilik Proje Birimi'nce yapılan değerlendirmelerin akabinde Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) gönderilip onay alan ve 'Genç İlçesi Kadınlarına Arıcılık, Ana Arı ve Organik Bal Üretimi ile İstihdam Projesi'nin devamı niteliğinde olan Genç ÇATOM'da 60 Gençli kadın eğitime başladı. Genç Belediyesi Çok Amaçlı Kadın Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) 60 Gençli kadın ders başı yaptı.

AŞÇILIK VE TAKI TASARIM KURSU İÇİN EĞİTİM BAŞLADI

Genç ÇATOM kapsamında açılan Aşçı Yardımcılığı ve Takı Tasarım Kursu için eğitim zili çaldı. 30 Aşçılık Yardımcılığı, 30 da Takı Tasarım Kursu olmak üzere toplam 60 kadın kursiyer Genç ÇATOM'da geçtiğimiz hafta ders başı yaptı.

KURSİYERLER UZMANLAR VE USTA EĞİTİCİLER TARAFINDAN EĞİTİM GÖRÜYOR

Genç ÇATOM'da eğitim gören toplam 60 Gençli kadından 30'u Aşçı Yardımcılığı Kursunda 6 ay boyunca Aile Ekonomisi ve Beslenme Uzmanı tarafından eğitim görecek. Takı Tasarım Kursuna giden 30 Gençli kadın ise 2 ay boyunca usta öğretici tarafından eğitim görecek. 60 Gençli kadın aldıkları eğitimlerinin akabinde kendi işlerini kurup ya da özel sektörde iş hayatına atıla bilmenin mutluluğunu yaşayacaklar.

SPOR FİTNESS KURSU KAYITLARI DEVAM EDİYOR

Aşçı Yardımcılığı ve Takı Tasarım Kursu kayıtlarının bittiği ve ders başı yapıldığı ÇATOM'da, Spor Fitness kursunun ise kayıtlarının devam ettiği bildirildi. Bu kursun da 1 Nisan 2012 tarihi itibariyle başlayacağı ve yine bu kursun kursiyerleri de eğiticiler tarafından eğitileceği söylendi.

BAŞKAN ARİÇ, ÇATOM'U ZİYARET ETTİ

SODES kapsamında kurulan Genç ÇATOM'u ziyaret eden Genç Belediye Başkanı Ariç, kadın kursiyerlerle sohbet etti.

‘‘Gördüğümüz bu manzara karşısında duygulanmamak elde değil, kadınlarımız eğitim alıyor ve tüketici toplumdan üretici bir topluma doğru hızlı adımlarla koşuyoruz artık'' diyen Başkan Ariç, Bal Kokulu Kadınlar Projesinden sonra bu projeyi de hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimizi projemizde başvuru sayısının yaklaşık iki katı başvuru Genç ÇATOM'a olmuştur. Bu gurur verici bir gelişmedir. Gençli kadınlarımız artık daha girişkenler ve artık daha üretkenler. Bu gibi istihdama yönelik projelerimiz inşallah devam edecektir'' diye konuştu.

“KURSİYERLER SEÇİLİRKEN ADİL DAVRANILMIŞTIR”

Yaklaşık 450 başvurunun olduğunu söyleyen Başkan Ariç, bu kursiyerlerin seçiminde hiçbir şekilde adam kayırmanın olmadığını belirterek, ‘‘Kursiyerlerimizin arasında her bölgeden, her köyden kadınlarımız bulunmakta. Bu kursiyerlerin seçiminde belli başlı kriterler göz önünde tutularak belirlenmiştir. Bizi karalamaya çalışan bazı kişi ya da kişiler tarafından bir iftira silsilesi almış başını gidiyor. Genç halkının şunu bilmesini isterim ki, bu kursiyerler seçilirken en adil şekilde davranılmıştır ve kesinlikle adam kayırma söz konusu değildir. Biz bütün eleştirilere açığız ama haksız yere eleştirenleri de Allah'a havale ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
emre öztürk (@Misafir_7967)
13 Şubat 2012 Pazartesi 20:40
ne kursiyeri yaa,insanların hayatı kurs olmuş,önceki kurs sonucu kaç bayan arıcı oldu,şimdi bu kurslar sonunda bol belgeli insan olacak,ne memleket,bak bu kurstan sonra 3 5 kurs ile yola devam edip hayatı tamlarsınız
07.05.2024
22:59
Arıkan:
Arıkan: 'Master planı çalışmalarına başladık'
Bingöl Deprem Çalıştayı kapanış programında konuşan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Master planı konusunda Bingöl Belediyesi olarak çalışmamız başladı. Bu çalıştayın bu anlamda bize çok ciddi anlamda katkı sunacağını, yol göstereceğini ve bizi doğru yönlendireceğini düşünüyorum' dedi.
07.05.2024
14:42
Bingöl`de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl'de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, 2024 Nisan ayı içerisinde kent merkezinde yapılan denetimlerde kural ihlali yapan araç sürücülerine 6 milyon 306 Bin 404 TL idari para cezası kesildiğini bildirdi.
07.05.2024
13:55
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Üç adayın yarıştığı Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanlığı seçimlerini Merkez Ekinyolu Köyü Muhtarı Mehmet Erdoğan kazandı.
07.05.2024
13:26
Bingöl`de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de 2024 yılı yaz dönemi için hazırlıklarını tamamlayan fide üreticileri, satışlara başladılar. Fide alacak yetiştiricilerin dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çeken fide üreticisi Murat Alınak; 'Üreticinin tohum seçimi kadar, alınan fidenin ekim yapılacak alana uyumu da bir o kadar önemlidir' dedi.
07.05.2024
13:25
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolüne imza atıldı. Protokol çerçevesinde, Bingöl Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri İstanbul Teknik Üniversitesinin imkanlarından yararlanabilecek.
07.05.2024
13:23
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Endemik tür olan ve halk arasında 'ağlayan gelin' diye bilinen 'ters lale' ile 'baskilensis' koparanlara 488 bin 630 lira idari para cezası uygulanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın