KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Kadir inanır 40. sanat yılını kutlayacak

Altın Portakal Film Festivali'nde İnanır'ın sanat hayatı 40. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Kadir inanır 40. sanat yılını kutlayacak
04 EKİM 2009 PAZAR 15:59
0
1191
0
AA aa

Türk sinemasının usta oyuncularından Kadir İnanır'ın 40. sanat yılı Altın Portakal'da kutlanacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliği ile düzenlenen 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali çerçevesinde Kadir İnanır'ın sanat hayatı 40. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

12 Ekim Pazartesi günü saat 19.30'da Özdilek Park AVM'de, Vadullah Taş'ın hazırladığı İnanır'ın film afişlerinden oluşan serginin açılışı yapılacak. "Kırk Yılın Anısına 40 Kadir İnanır Filmi Afişi" adlı serginin açılış kokteylinin ardından ünlü oyuncunun son filmi "Son Cellat"ın gösterimi yapılacak. Sanat yaşamının 40. yılı anısına Kadir İnanır'a, seçkin konukların bir araya geldiği bir ortamda, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akaydın tarafından bir de plaket sunulacak.

Kadir İnanır, 1949 yılında kalabalık bir ailenin son çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Fatsa'da bitirdi. İstanbul'da Haydarpaşa Lisesi'nde yatılı okudu.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon Bölümü'nü bitiren Kadir İnanır, 1969 yılında düzenlenen bir yarışmada birinci olarak, sinema hayatına başladı. Bir yıl yardımcı rollerde deneyim kazandıktan sonra hep başrollerde oynadı. Aralarında "Selvi Boylum Al Yazmalım", "Karılar Koğuşu", "Tatar Ramazan", "Komiser Şekspir", "Yılanların Öcü", "Ah Güzel İstanbul" gibi ünlü filmlerin de bulunduğu 182 sinema filminde ve 7 televizyon dizisinde rol alan İnanır, 23. Altın Portakal Film Festivali'nde (1986) "Yılanların Öcü"ndeki rolüyle "En İyi Erkek Oyuncu" seçilmişti. İnanır, sinema dışında sosyoloji, ekonomi ve siyasetle ilgileniyor.

SON CELLAT

Şahin Gök'ün yönettiği, senaryosunu Macit Koper'in yazdığı ve Kadir İnanır'ın son filmi olan 'Son Cellat', ülkenin askeri cuntayla yönetildiği bir dönemde hapse atılan savcı Yusuf (Atilla Saral) ile cinayetle yargılanan cahil bir köylü arabacı Cabbar (Kadir İnanır) arasında kurulan dostluğu anlatıyor. Film karanlık bir dönemin acılarına, idam edenlerle idam edilenlerin dramlarına tanıklık ediyor.

Haberturk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2025
02:56
Bingöl`de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
18.08.2025
02:54
Üniversiteye ‘Sorumluluk` Çağrısı!
Üniversiteye 'Sorumluluk' Çağrısı!
Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerinde yaşanan boğulma vakası üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Kuyuldar; 'Önlemler, kâğıt üzerinde değil, fiilen ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir' dedi.
18.08.2025
02:53
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Bingöl'de ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede zehirlenen 4 vatandaş, askeri helikopterle alınarak hastaneye ulaştırıldı.
18.08.2025
02:52
Bu yöntemle yama olur mu?
Bu yöntemle yama olur mu?
Karlıova İlçesi Bağlıisa grup köy yolunda toprak üzerine zift serpiştirilerek yama çalışması yapıldığını iddia eden DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Yapılan bu asfalt çalışması bırakın bir kışı, sonbahar yağmurlarını bile çıkaramaz' dediler.
18.08.2025
02:50
Dünya Dinlerine
Dünya Dinlerine 'Kuraklığa Karşı Tek Ses Olma' Çağrısı!
Almanya'daki camilere mektup bıraktıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vatikan ve diğer din merkezlerine de mektup göndereceklerini belirten Hungo bungo Hareketi Başkanı Bilal Salcı, gelecek kuşaklara savaşsız, açlık olmayan, yoksulluğun, hastalıkların ve göçün bittiği bir yeni dünya bırakılabileceğinin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın