KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mayıs 2024 Salı
°C

'Kahramanlarımızı unutmadık, unutmayacağız'

Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü nedeniyle bir açıklama yapan Vali Ekinci: 'Din, ezan, bayrak gibi mukaddesat adına kanları ile tarih yazan, feda ve beka ruhunu dirilten kahramanlarımızı unutmadık, unutmayacağız.'

`Kahramanlarımızı unutmadık, unutmayacağız`
21 ARALIK 2020 PAZARTESİ 17:11
2
1207
1
AA aa

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü' nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

106'ncı sene-i devriyesinde Sarıkamış Şehitlerini rahmetle andıklarını söyleyen Vali Ekinci, şu sözlere yer verdi:

“Topraklarımıza göz dikmiş emperyal güçlere karşı Allah-u Ekber Dağları'nın çetin kış şartlarında verdikleri mücadelede donarak şehadet mertebesine yükselen şehitlerimiz milletimizin gönlünde müstesna ve ulvi bir makama sahiptir.

“ÖLÜM BİZE NE YAKIN, BİZE NE UZAK ÖLÜM / ÖLÜMSÜZLÜĞÜ TATTIK, BİZE NE YAPSIN ÖLÜM”

 “Ölüm bize ne yakın, bize ne uzak ölüm / Ölümsüzlüğü tattık, bize ne yapsın ölüm” diyerek din, ezan, bayrak gibi mukaddesat adına kanları ile tarih yazan, feda ve beka ruhunu dirilten kahramanlarımızı unutmadık, unutmayacağız.

Sarıkamış şehitleri, yüzyıllardır hakikate tanıklık adına mücadele veren milletimizin ilelebet bu istikamet üzere olacağının tıpkı Çanakkale gibi, Kut'ul Amare gibi en büyük kanıtıdır.

 ‘Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor' dizelerinde hayat bulan vatan ve şehadet aşkı, milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesindeki kararlı tutumunu dünyaya duyurmaya devam edecektir.

Her karışı şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu topraklarda inşallah bizler de aldığımız mirası korumaya, adaletin ve merhametin sesi olmaya, dünya mazlumlarının umudu olmaya devam edeceğiz. Dahili ve harici tehdit ve darbe teşebbüslerine karşı el ele, omuz omuza olacak; nifak tohumlarına karşı uyanık duracak ve şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkacağız.

Bu duygularla; kefenleri kar olan Sarıkamış'taki şehitlerimiz başta olmak üzere farklı tarihlerde farklı coğrafyalarda şehadet mertebesine yükselen tüm kahramanlarımızı rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80080)
21 Aralık 2020 Pazartesi 20:52
Enver paşa ve beraberindeki tüm şehitlerimizin mekanı cenneti ala olsun
28.05.2024
16:01
Bingöl`de üniversiteliler Gazze için 81 Bin TL`lik bağış yaptı
Bingöl'de üniversiteliler Gazze için 81 Bin TL'lik bağış yaptı
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, yaptıkları kermesten elde ettikleri 81 bin 190 TL geliri Gazze'ye gönderilmesi için Bingöl Umut Kervanı Derneği'ne bağışladı.
28.05.2024
15:50
Sürücü kontrolü kaybetti! 1 ölü 2 yaralı
Sürücü kontrolü kaybetti! 1 ölü 2 yaralı
Bingöl-Diyarbakır yolunda Bingöllü ailenin içinde bulunduğu otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi şarampole yuvarlandı. Kazada 1 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı.
28.05.2024
14:24
12Bingölspor`dan taraftara ‘Gazze` çağrısı
12Bingölspor'dan taraftara 'Gazze' çağrısı
Kulüp yönetiminden yapılan açıklamada; '1 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 15:00'te Bingöl merkez Ulu Camii önünden Kentpark'a yapılacak 'Gazze Barış Yürüyüşü'ne de kulüp olarak katılacağımızı bildirerek, tüm Bingöl halkını ve taraftarlarımızı bu onurlu yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz.'
28.05.2024
14:02
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gazze Barış Yürüyüşü' düzenleniyor
01 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 15.00'da Bingöl merkez Genç Caddesi Ulu Camii önünden başlayıp Düzağaç Kent Park'ta sonlanacak yürüyüş, çadır kurulumu ve gece nöbeti ile devam edecek.
28.05.2024
11:24
Avrupa`ya gidecekler dikkat! Şans Kart dönemi başlıyor!
Avrupa'ya gidecekler dikkat! Şans Kart dönemi başlıyor!
Türkiye'den Avrupa'ya kalıcı olarak gitmek isteyenler için önemli değişiklikler geliyor. 1 Haziran'dan itibaren vatandaşlık, iltica, sınır dışı işlemleri ve AB dışından işe personel alımı (şans kartı) konularında yenilikler uygulanacak.
28.05.2024
11:16
Düşük fiyatlı tapu işlemine son! Ekspertiz zorunluluğu geliyor!
Düşük fiyatlı tapu işlemine son! Ekspertiz zorunluluğu geliyor!
Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında yeni atılacak adımlar 4 aşamadan oluşacak. Öne çıkan hususlardan biri kısım vergi muafiyet ve istisnaları olurken, taşınmazlardan elde edilen gelirlerin gerçek değeri üzerinden vergilendirilmesi planlanıyor. Tapudaki işlemler, bu merkezdeki bilgilere ve taşınmazla ilgili ekspertiz raporuna dayanarak gerçekleştirilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın