KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Kahramanlaştırılmalarını kabul etmiyoruz

PKK mezarlığına Mahsum Korkmaz'ın heykelinin dikilmesine tepki gösteren Sözen: “Ülkemize, vatanımıza, milletimize, milli ve manevi değerlerimize ihanet edenlerin bugün geldiğimiz süreçte kahramanlaştırılmasını asla kabul etmedik, etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bu sorumsuzluğa göz yumanlar bu ihanet sürecine ortak olmuşlardır” dedi.

Kahramanlaştırılmalarını kabul etmiyoruz
18 AĞUSTOS 2014 PAZARTESİ 00:41
0
3089
2
AA aa

 Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü'nde geçen yıl kurulan PKK mezarlığına Mahsum Korkmaz'ın heykelinin dikilmesine tepki gösterdi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Sözen: “Buradan hala bir nebze olsun devlet millet ve vatan sevgisini içinde barındıran devlet büyüklerimize sesleniyorum; Bu ihanet şebekelerine gereken cevabı derhal verin ve gerekeni derhal yapın. Devlet gerekeni yapmayacak ve terörist heykelini oradan kaldırmayacaksa devletin aciz kaldığı bu duruma biz millet olarak gerekeni yapacağız. Yarın bu konuda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
Yapılanların barış özgürlük, demokrasi ve insan hakları adına yapılıyor olmasının vahim olduğunu ifade eden Sözen: “Bu ülkede insanlar ölmesin diye baştan beri çözüm süreci denilen sonu belirsiz sürece destek verdik. Amacımız kimse şehit aileleri, korucular kan ve gözyaşından besleniyor demesin istedik. Bu ülke normalleşsin, gelişsin, kalkınsın istedik. Geldiğimiz noktada çözüm süreci PKK'nın güçlenme, toparlanma süreci olduğunu görüyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde iki şehir arasındaki kara yolu 30 gün güvenlik gerekçesiyle bir örgütün kontrolünde kapalı kalmamıştır. Dünyanın hiçbir ülkesinde örgüt mensupları ve yandaşları herkesin gözü önünde halkından zorla haraç toplamamıştır. Dünyanın hiçbir ülkesinde ülkenin ordusuna ve polisine karşı alternatif olarak kurulan PKK'nın sözde şehir içindeki ordusu kimlik kontrolü yapıp vatandaşa saatlerce propaganda yapmamıştır. Dünyanın hiçbir ülkesi bu duruma demokrasi ve insan hakları deyip asla seyirci kalmaz” diye konuştu.
Açıklamasında IŞİD tarafından rehin tutulan Büyükelçilik görevlilerinin durumuna da değinen Sözen, şunları kaydetti: “İsrail bir askeri için binlerce masum ve sivil Filistin vatandaşını katlederken, büyük devlet, güçlü devlet olarak geçinen devletimiz aylardır 45 Büyükelçilik görevlimiz IŞİD'in elinde rehin olmasına rağmen teslimiyetçi bir politika izleyerek vatandaşlarımızın can güvenliğini IŞİD örgütünün vicdanına ve merhametine bırakmıştır. Eğer büyük devlet olma iddiasında isek öncelikle halkımızın can ve mal güvenliğini korumak zorundayız. Uğruna binlerce bedel verdiğimiz milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Halkımızın ekonomik yaşam kalitesini yükseltmeliyiz. Bütün bunları yaptığımız zaman ülkeye huzur barış kardeşlik kendiliğinden gelmiş olur. Bu olaylar milli ve hassas meselelerdir. Bunların siyaset üstü siyaset dışında tutulup değerlendirilmesi gereken olaylardır. Unutmayalım ki geçmişine sahip çıkamayan devletler gelecekte yok olmaya tarihin tozlu raflarında kaybolup gitmeye mahkûmdurlar.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Burhan Bro (@Misafir_17707)
21 Ağustos 2014 Perşembe 11:42
Gören de bu adam bir düşünce adamı zanneder. Sen iki kelimeyi bir araya getiremiyorsun. Her gün demeç vermekten vaz geç. Ben senin her gün eleştirdiğin o gurupların mensubu değilim, ama senin konumunu kullanarak rant elde etmen de hoşuma gitmiyor ve bunların farkındayız.....
azlı azlı (@Misafir_17687)
18 Ağustos 2014 Pazartesi 12:47
Ziya Bey beleşten memur oldun. İşin garanti bırak bu işleri. Nemalanmadık kimseyi bırakmadın.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın