KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

'Kalbimizde kin ve nefrete asla yer vermemeliyiz'

Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen iftar programında konuşan Vali Ekinci: 'Kalbimizde kin ve nefrete, fitne ve fesada, kötülüğe ve karanlığa asla yer vermemeli; ülkemize ve milletimize karşı ayrıştırma ve ötekileştirme amaçlı tuzaklara düşmemeliyiz.'

`Kalbimizde kin ve nefrete asla yer vermemeliyiz`
15 AĞUSTOS 2021 PAZAR 14:16
15
1224
3
AA aa

Vali Kadir Ekinci, Muharrem ayının başlaması münasebetiyle Valilik tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Öğretmenevi'nde düzenlenen programa Vali Kadir Ekinci'nin yanı sıra Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Vali Yardımcısı Emre Çifçi, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ,  İl Müftü V. M. Hadin Tutkal ile il protokol üyelerinin katıldığı iftar programına, Bingöl İl ve İlçelerinde bulunan Alevi ve Bektaşi Dernekleri Başkanları ile Cemevlerinden misafirler katıldı.

Pir Selçuk Sevin Dede'nin duasıyla başlayan iftar programı, yine Pir Selçuk Sevin Dede tarafından yapılan birlik, beraberlik duası ve akabinde Muharrem ayı ve Kerbela hadisesinin anlatıldığı konuşmayla devam etti.

Daha sonra konuşan Vali Kadir Ekinci ise şunları söyledi:

“Muharrem Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz iftar programına hoş geldiniz diyor, sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Öncelikle Muharrem ayının, Muharrem oruçlarının ve aşure gününün İslam âlemi ve tüm insanlık için birlik ve beraberliğe, barışa, huzura, refaha ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kerbela'da çeşitli işkencelere maruz bırakılarak şehit edilen Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin'le birlikte şehit edilen tüm Ehl-i Beyt mensuplarını rahmetle ve hürmetle anıyorum. Bu topraklarda insan sevgisine, hoşgörüye ve barışa dayalı düşünce ve öğretileriyle toplumsal kimlik ve birliğin oluşmasına ve sürdürülmesine önemli katkılar sağlayan “insanlığın özü” Hacı Bektaş Veli'yi, Mevlana'yı, Yunus'u, Pir Sultan Abdal'ı ve tüm Anadolu erenlerini rahmetle yâd ediyorum. Sevgili canlar, sevgili yarenler! İslam âleminin ortak acısı olan Kerbela bizlere büyük bir ders vermenin yanında, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmanın önemini de bir kez daha hatırlatmaktadır.

Kerbela olayından alınacak derslerle birlikte, aklımızı ve kalbimizi Kerbela çölü olmaktan kurtarmak için her zaman kardeşliğe, kenetlenmeye ve muhabbete ihtiyacımız olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Hem inancımız hem de Anadolu medeniyeti bizlere daima sevgi, saygı, dayanışma ve paylaşmayı öğütlemektedir. Yunus'un dediği gibi, ‘Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için.' Dünden bugüne gönül coğrafyamızı hikmet ve irfan yüklü öğütleri ile yeşerten büyüklerimiz, iman gücüyle ve geçmişten aldıkları derslerle geniş bir coğrafyada düşünceleri ve eserleriyle yaşatılmaktadırlar. Onların hayat veren nasihatlerini nesiller boyu yaşatmak ve Anadolu'nun “can”larına aktarmak da bizlerin en önemli görevlerindendir. Bu nedenle, yüreklerimizi birbirimize açmalı, mazluma yardım eli uzatmalı, iyilikleri arttırarak barış ve kardeşlik içinde yaşamalıyız. Kalbimizde kin ve nefrete, fitne ve fesada, kötülüğe ve karanlığa asla yer vermemeli; ülkemize ve milletimize karşı ayrıştırma ve ötekileştirme amaçlı tuzaklara düşmemeliyiz.

Allah'a hamd olsun ki bu toprağın bilge insanları daima acılardan ve üzüntülerden, birlik ve beraberlik, dostluk ve kardeşlik dersleri çıkarmasını bilmiştir. ‘Gelin canlar bir olalım' demiş, hak yolunda karar kılmış, zulme ve zalime geçit vermemiştir. Bu düşüncelerle; Muharrem ayının birlik ve beraberliğimizi daha da artırmasını; İslam dünyasında süren zulmü, hüznü ve matemi dindirecek şekilde kardeşliğimizi güçlendirerek barış, huzur, güven, saygı ve sevgiye vesile olmasını; Muharrem oruçlarının yaradan katında kabul ve karin olmasını temenni ediyorum. Yas-ı matemimiz mübarek olsun, Kerbela şehitleri ve tüm şehitlerimizin mekânı cennet olsun.”

Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programına katılım sağlayan tüm misafirleri masalarında ziyaret eden Vali Ekinci tüm katılımcılara teşekkür etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84895)
17 Ağustos 2021 Salı 00:22
Guzel bi etkinlik olmuş. Emegi gecen herkese helal olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84891)
16 Ağustos 2021 Pazartesi 16:35
Pir Selçuk Sevin Dede'nin duasıyla başlayan iftar program:))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84889)
16 Ağustos 2021 Pazartesi 16:31
Sayın valim güzel söylüyorsunuz da. Siyasetle oturup siyasetle kalkan bir milletiz. Siyaset illeti olduğu müddetçe bu dedikleriniz biraz zor.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın