KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Kaldırım işgalleri hortladı!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında halkın evlerine çekildiği bugünlerde işgallere alan açılmaması çağrısı aktarılırken, seçildiği süreçte kaldırım işgallerine müsamaha gösterilmeyeceğini ifade eden Belediye Başkanı Erdal Arıkan'a da hatırlatmalarda bulunuldu.

Kaldırım işgalleri hortladı!
27 NİSAN 2020 PAZARTESİ 19:20
11
4328
22
AA aa

Bingöl'ün kangrenleşen ancak bir türlü çözüm bulunmayan sorunlarının başında gelen kaldırım işgalleri, havaların ısındığı bugünlerde yeniden gündemde. Yeterince geniş olmayan ancak esnaflar tarafından ürün sergileme alanı kullanılarak yayaların yürüyüşünü kısıtlayan kaldırımlarda en fazla yer kaplayan cips reyonları, dondurma ve kola dolapları da artık kaldırımlara konulmaya başlandı.

Koronavirüs nedeniyle kahvehanelerin kapalı olmasından dolayı bir süredir nefes alan kaldırımlar, hava sıcaklıklarındaki artışla birlikte kola firmalarının işgaline uğruyor.

İŞGAL PARASI HİKÂYESİ…

2009'da kola ve dondurma firmalarıyla yapılan anlaşmanın ardından işgaliye parası ödeniyor, kaldırımlar bir bakıma parsel parsel işgale satılıyordu. 2017'de bu durum ortadan kalktı ancak firmaların esnaflara verdiği, esnafların da işyerinde yer kaplamaması için kaldırımlara koyduğu dolaplarla yayaların yürümesi yine kısıtlanır hale geldi.

Yeterince dar olan, ağaç ve elektrik panolarıyla iyice daralan kaldırımların ücreti ödenerek işgal edilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulanırken, Bingöl Belediyesi'nin bu hususta kararlı tavır sergilemesinin beklendiği ifade ediliyor.

BAHANE DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETİLSİN!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında halkın evlerine çekildiği bugünlerde işgallere alan açılmaması çağrısı aktarılırken, Belediye Zabıta ekiplerinin bu alanda etkin bir mücadele sergilemesinin beklendiği dile getiriliyor.

Seçildiği süreçte kaldırım işgallerine müsamaha gösterilmeyeceğini ifade eden Belediye Başkanı Erdal Arıkan'a bu alandaki vaatleri hatırlatılırken,  salgın süreçleri veya farklı bir gerekçenin öne sürülmeden işgallere son verilmesi için çalışma yürütülmesi isteniyor.

Yayaların kullanım hakkının hiçbir şekilde ücret mukabili dahi olsa işgallerle engellenmemesi gerektiğinin altı çizilirken, halkın bu alandaki tepkisine sessiz kalarak taleplerin gündemden kalkmasını beklemesi gibi bir siyasete başvurulmaması yönündeki istekler de kaydediliyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58073)
28 Nisan 2020 Salı 23:39
Ziraat bankası karşısı manav olmuş. Önceden kahveydi mevsilik iş değiştiriyor ruhsatsız düzensiz ve hemen yanı tatılıcı işgaller sürü halinde yine bankanın civarı çamsşır satanlar tarafından işgal malasef yürüyecek kaldırımlsrımız bunların elinde belediye izliyor ne yazıkki
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58069)
28 Nisan 2020 Salı 21:48
Erdal bey belediye baskani secildigi gibi ilk işi büfe kaldirmak oldu. O bufeci de 15 yildir tipki diger bufeciler gibi belediye onayi ile esnafligini yapiyordu. Ne var ki Barakazi doneminde adami aldatip sana yeni yer verecegiz diye bufesini gecici olarak akutun yanina birakmistilar. Erdal bey secilince de sen artik kacak hukmundesin diyerek adamin 15 yillik bufesini kanun nizam tanimadan kaldirtti. Ve simdi bu reis onca usulsuzluk var memlekette bunlara dur diyemiyor sadece gariban o da resmi evraklari olmasina ragmen bir esnafi feda etti. Yaziklar olsun..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58065)
28 Nisan 2020 Salı 18:29
Beşyol kavşağına hiç yakışmıyor kaldırımlara kahveciler birde çadır kurmuşlar belediye yok sanki bingölde
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58135)
30 Nisan 2020 Perşembe 12:05
@Misafir Kullanıcı belediye zaten yok olsaydı bunlar olmazdın, zabıtalar eğitimsiz ,cidiyetsiz yolundalar çay ,iç uç başkada yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58074)
29 Nisan 2020 Çarşamba 00:08
@Misafir Kullanıcı evet aynen katılıyorum haydonun işgal ettiği kaldırım bittişiğinin işgali biri il encümeni biride muhtar bunlara kimse bir şey demez yazık bu memlektte böyle gelniş böyle gider hak yok hukuk yok.belediye zabıtalarıda orda oturuyor malesef.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58064)
28 Nisan 2020 Salı 18:28
Bingöl'de insanları kaldırım işgalinden kurtarmak lazım Aile çoluk çocuk kaldırımdan geçemiyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58063)
28 Nisan 2020 Salı 18:27
Özellikle beşyolda kahveciler kaldırımları işgal etmişler birde üstüne çadır kurmuşlar yazıklar olsun bingölü yönetenlere vali ve belediye başkanını göreve davet ediyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58050)
28 Nisan 2020 Salı 14:12
Belediye yapmıyor kendi kendine yapacağınızı yapın işgal eden işletmeden alma
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58045)
28 Nisan 2020 Salı 10:37
Ulucami altındaki küçük market en meşhurudur. değil iki kişi yanyana bir kişi bile zor o kaldırımdan geçer. Öğrendim ki adamın siyasilerle arası çok iyi, belediyenin gözü önünde yapılan bu kaldırım işgali sonu ne olacak? Bingöl kurallar adamına göre işler...Belediye keyfine göre...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58096)
29 Nisan 2020 Çarşamba 15:23
@Misafir Kullanıcı Diyanete kaldırım dediğin yerin kirasını ödüyorum erkek. Seni o kaldırım dediğin kendi şahsımın mülki yerinde görmüyeyim birdaha kaldırım dediğin yerden kovarım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58055)
28 Nisan 2020 Salı 16:54
@Misafir Kullanıcı vermeseydiniz oyunuzu kardesim akpartiye
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58043)
28 Nisan 2020 Salı 09:28
Gazetecilik ölmemiş. Tebrikler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58041)
28 Nisan 2020 Salı 08:16
1 bu habere cesaret edip yazan arkadaşa teşekkür ederiz 2 her seçim başı ilk madde bu dur seçim kazanılır bir hafta düzene sokmaya çalışıyolar sonra unutuluyor.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın