KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Kaldırımların işgaline izin verilmeyecek

Genç Belediyesi Zabıta Amiri Hazin Işık, geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan kaldırım yasağı uygulamasının kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Kaldırımların işgaline izin verilmeyecek
22 MART 2017 ÇARŞAMBA 22:42
0
2975
0
AA aa

Kaldırım yasakları ile ilgili açıklamalarda bulunan Genç Belediyesi Zabıta Amiri Hazin Işık, geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan kaldırım yasağı uygulamasının kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Işık, “Toplumların ortak yaşama geçişlerinde beraber, herkesin uyması gereken bazı kuralları beraberinde getirmiştir. Bu kural ve kaideler o yerleşim alanlardaki tüm toplumun hak ve hukukunu, sağlık, sıhhat ve sükûneti sağlamak amacıyla bir hemşerilik hukukunu da birlikte var etmiştir, Bu güzel İlçemize yakışmayan, kaldırımların işgali hoş olmayan bir alışkanlık haline gelmiştir, bu sorundan kaynaklı görüntüler günümüz insanına ve ilçemize Halkına yakışan görüntüler değildir. Zabıta Amiri birimi olarak kamuya ait yerlerin işgaline Belediyemiz emir ve yasakları uygulama yönetmeliği gereğince işgaline izin verilmeyeceği gibi, görevimiz açısında yasal bir zorunlulukta arz etmektedir. Özelde İlçe Esnafı genelde ilçe halkı hepimiz birlikte bu gibi rahatsızlıkların oluşmasına sebebiyet veren engel ve görüntü kirliliği oluşmaması açısından, hepimize büyük sorumluluklar düştüğü kanısındayım” dedi.

“YASAĞA UYMAYANLARA AĞIR CEZALAR VERİLECEK”

 İlçe sakinlerinin huzuru açısından bundan böyle Kamuya ait halkın ortak kullanım alanı olan kaldırımların işgaline izin verilmeyeceğini belirten Işık, “Anonslarımızla Halkımıza gerekli duyurular yapılacak, Zabıta Ekiplerimiz tarafından aralıksız olarak denetimler yapılacaktır. Tüm Esnaflarımıza istirhamım şudur, Yaya geçişlerini ve görüntü kirliliği oluşmasına izin vermeyelim. Bütün bu uyarılarımıza rağmen bu alışkanlıklarını devam eden esnaflarımız hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun ilgili maddesi gereğince İdari Para cezaları uygulanacaktır” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.04.2026
18:18
Bingöl`de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilerek izlenecek yol haritası ele alındı.
08.04.2026
17:59
Kaymakam Sarı`dan Jandarma Ziyareti
Kaymakam Sarı'dan Jandarma Ziyareti
Adaklı Kaymakamı Abdullah Sarı, İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek yürütülen asayiş çalışmaları hakkında bilgi aldı, kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.
08.04.2026
17:47
Bingöl`ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Bingöl'ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Bingöl'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar beklendiğini duyurdu. Yetkililer, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum`a ziyaret
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
08.04.2026
00:15
Hülakü:
Hülakü: 'Bingöl rant kuşatması altında'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de planlanan enerji ve maden projelerine tepki göstererek TBMM'ye genel görüşme ve araştırma talepleri sunduklarını açıkladı. Hülakü, kentin 'rant kuşatması' altında olduğunu savunarak, doğal alanları etkileyecek projelerin durdurulması çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın