KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2026 Salı
°C

Kaleköy Barajı'na ödül verildi

Çin'de düzenlenen kongrede 2019 yılı baraj inşaatlarına yön veren ve ilham kaynağı olan projeler yarışmasında en iyi proje seçilen Bingöl'deki Yukarı Kaleköy Barajı'nın ödülü verildi.

Kaleköy Barajı`na ödül verildi
15 KASIM 2019 CUMA 16:36
10
2533
1
AA aa

Bingöl'ün Solhan ilçesinde Murat Nehri üzerinde kurulan ve 2018 yılında işletmeye alınan Yukarı Kaleköy Barajı ve HES projesi, Çin'de düzenlenen silindirle sıkıştırılmış barajlar kongresinde 2019 yılı baraj inşaatlarına yön veren ve ilham kaynağı olan projeler yarışmasında en iyi proje seçilerek birinci oldu. Çin de düzenlenen Uluslararası Büyük Barajlar Komitesi (ICOLD) ve İspanya Büyük Barajlara Komitesi (SPANCOLD) tarafından düzenlenen ‘'Uluslararası 8. Silindirle Sıkıştırılmış Barajlar Kongresinde 'En iyi Proje Ödülünü' Yukarı Kaleköy Barajı aldı. Çin'de düzenlenen ödül töreninde "En iyi Proje" birincilik ödülünü Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan'a takdim edildi.

Ayrıca düzenlenen ödül töreninde Aydoğan, katılımcılara Türkiye'de DSİ tarafından yapılan geçmişten günümüze baraj projeleri ve tecrübeleri konusunda sunum gerçekleştirerek, düzenlenen oturumda bilgilendirme yaptı.

Yukarı Kaleköy Barajı ve HES, ortalama 1.504.710.000 kilovat saat elektrik üretimi ile 454 bin 595 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu elektrik ihtiyacını karşılıyor. Öte yandan Yukarı Kaleköy Barajı ve HES'in ortalama 1.504.710.000 kilovat saat elektrik üretimi ile 454 bin 595 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilme imkanına sahip olduğu kaydedildi. Sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 477 bin 686 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek enerji üretimi yapan barajın, Murat Nehri'nde projelendirilen en büyük elektrik üretim kapasitesine sahip santral olduğu da ifade edildi.

Yukarı Kaleköy ve HES projesi, Bingöl'ün Solhan ilçesinde Murat Nehri üzerinde kuruldu ve 2018 yılında işletmeye alındığı da anımsatıldı

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52737)
17 Kasım 2019 Pazar 09:07
Neyine ödül veriyorsunuz.baraj 2 defa heyalana maruz kaldı.ayrica gence doğru olan baraj akış yönünde bulunan köyler tehlikede.nasil bı önlem alınacak acaba.murat nehrini kuruttular bölgeyi mahv ettiler.hersey karaduzen kağıt üzeri oduller
10.03.2026
06:55
Bingöl Belediyesi Gazze`de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi Gazze'de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için 10 gün boyunca her gün Bin kişilik iftar yemeği verecek. Karar, Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerin ortak oyuyla kabul edildi.
10.03.2026
06:53
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Bingöl Üniversitesi ile Munzur Üniversitesi arasında akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmeye yönelik protokol imzalandı. Protokolle ortak araştırma projeleri ve üniversite-sanayi iş birliklerinin artırılması hedefleniyor.
10.03.2026
06:51
Bingöl`de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
10.03.2026
06:49
Bingöl`de odunluk yangını panik yarattı
Bingöl'de odunluk yangını panik yarattı
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında odunlukta maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın