KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2025 Salı
°C

Kalem derneği halepçe katliamını kınadı

Bingöl Kalem Der, kitlesel basın açıklaması düzenleyerek, 16 Mart 1988’de Irak’ın Halepçe kentinde yaşanan katliamı kınadı.

Kalem derneği halepçe katliamını kınadı
19 MART 2016 CUMARTESİ 00:09
0
1722
0
AA aa

 Cuma Namazı sonrası Dörtyol Saat Kulesi önünde Kalem-Der öncülüğünde toplanan grup, Halepçe katliamının 28'inci yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklaması öncesinde Kalem der başkanı İbrahim Dağılma yaptığı konuşmada, “Bizim zalimi ve zulmünü ve vahşeti anlamamız için gerçekten zalim ve zülüm kavramının ne anlama geldiğini onun taşıdığı anlam bütünlüğünü görmemiz lazım. Zalimler için renk, ırk, mezhep ve inanç ayrımı yoktur. Hakkı elinden alınmış hukuku gasp edilmiş, Allah'ın kendisine vermiş olduğu yaşam hakkı, mal edinme hakkı, neslini ve namusunu koruma hakkı birileri tarafından ipotek altına alınmak isteniyorsa ve birileri tarafından bu hak yok sayılıyorsa o kişide mazlumdur” dedi.

“Elma kokusuyla ölümün kendilerine sunulduğunu bilmeden hayattan koparıldılar”

Halepçe katliamı tarihte yapılan katliamların en vahşeti olduğunu ifade eden Dağılma, “Yaşlı, genç, kadın ve çocuk demeden katledildiğini belirterek, “katliamı daha büyük olması için kimyasal gaza elma kokusunun yayılması için elma aromasını katarak yarın umudu olan çocukların dışarıya çıkıp ölmeleri için böyle korkunç bir yönteme başvuruldu.  Kimyasal gaz atıldığında çevreye elma kokusunu verdiğinde, Halepçe'de bulunan çocuklar dışarı çıkıp elma kokusuyla ölümün kendilerine sunulduğunu bilmeden hayattan koparıldılar” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasını grup adına Kalem Derneği üyelerinden Yusuf Efe okudu. Efe, “Dünya düzeni adına ülkeler işgal edilmekte, katliamlar yapılmaktadır. Bunlar özgürlük, demokrasi, insan hakları, eşitlik, barış, huzur vs. getireceğiz diye işgal ettikleri topraklara kan gözyaşı, açlık ve sefaletten başka bir şey getirmemişlerdir” diye belirtti.

 “Tevhidi düşüncenin hâkim olduğu dönemler hariç, dünya tarihi iktidar sahiplerinin zulmüne tanık olmuştur.” Diyen Efe,  Güç ve iktidarı ellerinde bulunduran bu zalim ve müstekbirler iktidarlarını korumak için bazen Nemrut ve Firavun gibi mustazaf halkın, çocuklarını öldürtmüş, bazen de Eshab-ı Uhdud gibi, inancından vazgeçmeyen halkın tümünü ateşe attırmıştır. Tarihi süreçte halkı ezen bu zalim ve zorbaların sadece adları ve unvanları değişmiştir. Adları bazen Nemrut, Firavun, Dikyanus, Sezar, Kayser, olmuş, bazen de İmparator, Şef, Önder, Başkan vesaire ol-muştur. Hepsinin ortak noktası zulümde birbirleriyle yarışmak olmuştur” ifadelerini kullandı.

“KADIN YAŞLI ÇOCUK BEBEK HARDAL VE SÂRİN GAZLARIYLA KATLEDİLDİ”

Yakın tarihte yapılan katliamların en unutulmazı şüphesiz ki Halepçe Katliamı olduğunu belirten Efe, “Bu katliam 16 Mart 1988 tarihinde batılı emperyalist devletlerin desteğiyle yerli işbirlikleri Saddam ve avenesi tarafından gerçekleştirilmiştir. Batının maşası diktatör Saddam'ın iktidarına boyun eğmeyen Halepçe şehri ve çevresi, uçaklardan atılan kimyasal gazlarla bombalanmış, bölgenin Müslüman Kürt halkı kadın yaşlı çocuk bebek demeden Hardal ve Sarin gazlarıyla katledilmişlerdir. Bu saldırıda en az beş bin masum insan zehirlenerek ölürken, yaklaşık olarak on bin insan da yaralanmıştır. Bu saldırı sonucu binlerce hayvan telef olmuştur. Binlerce insan topraklarını terk etmek zorunda kalmıştır. Bu gün dahi kimyasal gazların etkisi devam etmekte, Halepçe'de bazı çocuklar sakat doğmaktadır” şeklinde konuştu.

Bu katliamda Saddam kadar, Saddam'ı destekleyen ve ona kimyasal silah temin eden batılı devletlerde sorumlu olduğunu vurgulayan Efe, şunları söyledi:  “Bu işbirlikçiler Saddam'ı yargılayıp idam ettirmekle bu suçtan kurtulamazlar. Bu katliama ortak olan devletler ve bu devletlerin o dönem başında bulunanlar da yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. Aksi halde, yeni Halepçeler olmaya devam edecektir. Hiroşima ve Nagazaki'de atom bombasıyla halkı katledenler yargılansaydı,  belki de Halepçe katliamı olmayacaktı.”

Efe,  “Siyonist işgal devletinin temeli cinayetlerle, saldırılarla, katliamlarla atılmıştır. Şeyh Ahmed Yasin, herkesin bildiği gibi tekerlekli sandalyeye mahkûm felçli bir insandı. Ama işgalci Siyonist devlet onun bu haline rağmen iman gücü ve kararlılığı ile direnişçileri sürekli cesaretlendirdiğini görüyor, bu yüzden varlığına tahammül edemiyordu. Sonunda yine canilik, eşkıyalık tarafı ağır bastı ve 22 Mart 2004 tarihinde havadan uçaklarla, füzeler fırlatarak Şeyh Ahmet Yasin'i sabah namazından çıktığı sırada şehit etti.”

Efe, konuşmasına şöyle devam etti: “Mısırda İsrail ve ABD'nin kölesi zalim sisi ve avanesinin yaptığı zulümler halen devam ediyor.  Muhammed MURSİ ve binlerce İhvan-ı Müslim'in mensubu Mısır zindanlarında zulüm ve işkence altındadır. Myanmar ve Arakanda binlerce mazlum Müslüman insan Budist çeteler tarafından vahşi bir şekilde katledildi ancak dünya buna seyirci kaldı ve kalmaya da devam ediyor. Yine Doğu Türkistan da Müslümanlar Çin yönetiminin baskıcı ve despot yönetimiyle karşı karşıyadır. Namazlarını kılamamakta ve oruçlarını tutamamaktadırlar. Bunları yapanlar derhal tutuklanıp akıl almaz işkencelerden geçirilip zindanlara atılmaktadır. Pakistan'da zalim Hasina yönetimi dünyanın gözleri önünde, uyuyan İslam âleminin gözüne baka baka Abdulkadir Molla ve onun gibilerini idam etmektedir. Çeçenistan da Müslümanlar halen Rusya hükümeti ve kukla Kadirov tarafından baskı altında tutulmaktadır. Afganistan da vahşet devam ediyor. Irak her gün kan ağlıyor. Ümmetin göz bebeği Mescidi Aksa halen Siyonist köpeklerin denetimi altındadır. Kısacası dünyanın her neresinde Müslüman varsa; onlara yönelik ya yerli işbirlikçiler tarafından ya da ikiyüzlü batı tarafından zulüm ve baskı uygulanmaktadır.  Ama Çağdaş Zalimlere şunu hatırlatmak isteriz, akıtmış olduğunuz mazlumların kanında boğulup gideceksiniz. Şunu unutmayınız ki ”mazlumların zalimlerden hesap soracağı gün, zalimlerin mazlumlara zulüm ettiği günden daha çetin olacaktır.” (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2025
14:38
Bingöl`de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet refüje çıkıp takla attı. Kazada 1 kişi yaralandı.
13.05.2025
14:37
Hakkında hapis cezası vardı! Polis yakaladı
Hakkında hapis cezası vardı! Polis yakaladı
Bingöl'de hakkında 6 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
13.05.2025
14:36
MEB Daire Başkanları Bingöl`de…
MEB Daire Başkanları Bingöl'de…
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Bingöl'de temaslarda bulundu. Toplantıların ve ziyaretlerin, halk eğitimi faaliyetlerinin niteliğini artırmaya, yereldeki uygulamaların güçlendirilmesine ve eğitim politikalarının daha etkin uygulanmasına katkı sağlamasının hedeflendiği kaydedildi.
13.05.2025
00:33
Ankara BİNYAR`da seçim! Zazaoğlu güven tazeledi
Ankara BİNYAR'da seçim! Zazaoğlu güven tazeledi
Dernek faaliyetlerinin yalnızca yönetim kurulu üyeleriyle sınırlı olmadığını belirterek tüm Bingöllülerin desteğine ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Başkan Yakup Zazaoğlu: 'Bu dernek hepimizin. Tüm hemşerilerimiz derneğimizin doğal üyesidir. Yeni dönemde projelerimizi daha da çeşitlendirecek, Bingöl kültürünü ve dayanışmasını Ankara'da daha görünür hale getireceğiz' dedi.
12.05.2025
17:33
Baran:
Baran: 'Bu topraklarda kardeşlik çiçek açmıştır'
PKK'nın silah bırakma kararıyla ilgili 'Aziz milletimizin yıllardır beklediği bir sürecin önemli bir eşiği olarak görülmektedir' sözleriyle yorumlayan MHP Bingöl İl Başkanı Osman Zeki Baran: 'Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin liderliğinde, Türk milletinin her bir ferdine sabırla, kararlılıkla ve fedakârlıkla ekilen huzur tohumları artık yeşermiş, umutla sulanan bu topraklarda kardeşlik çiçek açmıştır' dedi.
12.05.2025
16:59
Seven: `Yeni bir dönemin kapısı açılacaktır`
Seven: 'Yeni bir dönemin kapısı açılacaktır'
PKK, 5-7 Mayıs'ta topladığı kongresinin ardından fesih kararını ve silah bıraktığını açıkladı. Açıklamanın ardından değerlendirmesini paylaşan AK Parti Bingöl İl Başkanı Seven: 'Ülkemiz ve bölgemiz için bir milattır. Deklare edilen kararın somut olarak ve eksiksiz hayata geçmesi bir dönüm noktası olacak, terörün tamamen bitmesi halinde yeni bir dönemin kapısı açılacaktır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın