KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mayıs 2025 Cuma
°C

Kalıcı çözüm istiyoruz

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri, ilçe sakinlerini çileden çıkardı. Geçici çözümlerin bir kenara bırakılması gerektiğini belirten esnaf, kalıcı çözüm istediklerini söyledi.

Kalıcı çözüm istiyoruz
24 TEMMUZ 2017 PAZARTESİ 04:16
0
1919
0
AA aa

Karlıova'da son dönemde artan elektrik kesintilerine kalıcı çözüm bulunmasını isteyen esnaf, kesintiler nedeniyle dolaplarda muhafaza edilen gıdaların ve elektronik eşyaların bozulmasına neden oldu.

Her gün kesintilerin olduğu Karlıova'da fatura ödeme merkezleri, eczaneler, kasaplar, soğuk hava depoları ve sanayi esnafların elektrikten dolayı çalışamadıkları görüldü. Yaşanan elektrik kesintisiyle birlikte birçok esnaf mağdur olurken, ilçe genelinde ise elektrikten dolayı mahallelerde su kesintisi meydana geldi.

Her gün elektriklerin kesilmesine anlam veremeyen ilçe esnafı ise yetkililerin yıllardır yaşanan elektrik sorununa sesiz kalmalarına tepki gösterdi.

İlçede esnaflık yapan Ferhat Olgun, “Elektriklerin kesilmesinden dolayı buzdolabımızda bulunan dondurmalar tamamen eridi. Kesintilerin olacağından haberimiz olsa ona göre bir tedbir alırdık. Havalar zaten çok sıcak, dolaplar çalışmayınca dolapta bulunan dondurma ve diğer gıdalar eriyor ve bozulmasına neden oluyor.” dedi.

Elektrik kesintisinden dolayı maliyeti bin lira olan süt ürünlerinin bozulduğunu söyleyen Ferhat Hacıoğlu, “Kış aylarından elektriklerin kış şartlarından dolayı gittiğini biliyoruz ama yaz aylarında elektriklerin hemen hemen her gün gitmesine bir anlam veremedik. Çağrı merkezini aradığımızda herhangi bir çalışmanın olmadığını söylüyorlar. Gün boyu kesilen elektrikten dolayı muhafaza edemediğim bin TL değerinde süt ve süt ürünlerimiz bozularak çöpe atıldı. Bu durum kaldırılacak gibi değil artık, yetkililerin buna kalıcı bir çözüm bulmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Elektrik kesintisinden dolayı hiç iş yapamadığını dile getiren Halil Bayındır ise “Zaten işlerimiz fazla yok, faturalarını ödemeye gelen müşterilerde elektrikten dolayı geri gidiyor. Karlıova esnafı olarak yıllardır bu sorunu yaşıyoruz ama derdimize çare bulan bir yetkili şimdiye kadar olmadı maalesef.” diye konuştu. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.05.2025
20:24
Bingöllü aile kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı
Bingöllü aile kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı
Siirt'e gitmek üzere ticari taksiyle yola çıkan Bingöllü aile, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi yakınlarında kaza yaptı. Başka bir aracın çarpması sonucu meydana gelen kazada anne hayatını kaybederken, baba, çocuk ve taksi şoförü yaralandı.
22.05.2025
16:44
Bingöl`de üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı
Bingöl'de üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı
Bingöl'de Sebze Üretiminin Geliştirmesi Projesi çerçevesinde üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı. Coğrafi işaretli Guldar domatesinin yetiştirildiği köylerdeki çiftçilere de 50 bin adet Guldar domatesi fidesi verildi.
22.05.2025
16:30
'Bizim elimizdeki alınırken başkalarına fazlaca veriliyor!'
1971 depremi sonrası 1986'da Kiğı Çiçektepe'de yapılan deprem konutlarının 2015 depreminde ağır hasar gördüğünü ve 2024 Kasım'da yıktırıldığını aktaran Özaltun: 'Hak sahipliğimiz herhangi bir bilgi verilmeden iptal edilmiş. Biz oturacak ev bulamazken başka ailelere birden fazla konut veriliyor ve onlar da götürüp kiraya veriyor! Bu nasıl bir adalet? Kim koruyacak hakkımızı?'
22.05.2025
14:56
Bingöl`de ilkokul öğrencilerine `Deprem Gerçeği` Söyleşisi
Bingöl'de ilkokul öğrencilerine 'Deprem Gerçeği' Söyleşisi
Bingöl'de Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulu öğrencilerine yönelik 'Bingöl'ün deprem gerçeği' konulu söyleşi gerçekleştirildi.
22.05.2025
14:32
Bingöl`deki şelale hayranlık uyandırıyor!
Bingöl'deki şelale hayranlık uyandırıyor!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde kayayı oyarak süzülen doğa harikası şelalenin görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü!
21.05.2025
19:28
Bingöl`de lezzet dolu bir program
Bingöl'de lezzet dolu bir program
Bingöl'ün yöresel yemek ve tatlıları, Türk Mutfağı Haftası kapsamında sergilenip ikram edildi. Bingöl mutfağının doğal, ekonomik ve atıksız örnekleriyle haftaya katkı sunduklarını belirten Vali Usta, emeği geçenleri tebrik eti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın