KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Haziran 2026 Salı
°C

Kalıcı çözümler getirilecek

Bingöl Belediyesi, Yekmal bölgesindeki 23 yıllık içme suyu sorunu ile Bahçelievler, İnalı, Yeni Mahalle, Simani, Mirzan ve Yeşilyurt mahallelerinde içme suyu problemi yaşayan vatandaşların sorunlarına kalıcı çözümler getirdi.

Kalıcı çözümler getirilecek
24 OCAK 2020 CUMA 16:59
13
3973
12
AA aa

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, Su ve Kanalizasyon İdaresi (BİSKİ) Müdürlüğü'nün 2019 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

BİSKİ Müdürlüğü'nce yıl içerisinde gerçekleştirilen çalışma planıyla birçok sorunun ortadan kaldırdığı belirtilen açıklamada, yeni isale hatlarıyla içme suyu problemlerinin çözüme kavuşturulduğu vurgulandı.

Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın talimatıyla Simani Mahallesi Yekmal bölgesindeki içme suyu probleminin çözüme kavuşturulduğu belirtilen raporda, şu ifadelere yer verildi: “Bahse konu bölgede 23 yıldır içme suyu problemi yaşayan vatandaşlarımız için 23 tonluk terfi deposu inşa edildi, içme suyu hatları bakımdan geçirildi ve vatandaşlarımızın içme suyu problemi çözüme kavuşturuldu.”

6 MAHALLEDEKİ SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Kent genelinde farklı mahallelerde yaşanan kısmi içme suyu sorunlarına çözümler getirildiği belirtilen raporda, “Bahçelievler, İnalı, Yeni Mahalle, Simani, Mirzan ve Yeşilyurt mahallelerinde içme suyu problemi yaşayan vatandaşlarımız için yeni hatlar döşenerek kalıcı çözümler getirildi” denildi.

Kenti besleyen hatlardan biri olan Kürük isale hattının sel baskınları ve heyelanlarından korunması için 28 metre istinat duvarı inşa edildiği vurgulanan raporda, diğer çalışmalara dair şunlar aktarıldı: “Kasmanda bulunan mezarlıktaki su sorunu için 18 tonluk terfi deposu yapıldı. Simani Mahallesi gavur deresi içinde bulunan su hattında 30 metre beton gömlekleme çalışması yapıldı. Metan deposunda tahliyeden taşan suyun mirzan deposuna taşınması için yeni hat yapıldı. Metanda gölet yapımı ve su isale hattı arızalarının çözümü ve onarım çalışması ve diğer ek kaynakların ilavesi için etüt projeleri yapıldı. Karlıova köyleri olan kaynak ve bahçe köyünde yeni gölet yapımı etüt ve proje çalışmaları yapıldı. İçmeler TOKİ Mahallemizin su sorunu, İtfaiye deposu ile Simani Mahallesi arasında bulunan asbest borunun değişimi ve yeni hat yapımı ile Çapakçur Viyadüğü altında bulunan su isale hattının arızalara karşı daha dayanıklı olması için yeni çelik boru yapımı projeleri yapıldı. Farklı mahallelerimizde vatandaşlarımız için yeni su ve kanalizasyon hatları çekildi.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55024)
31 Ocak 2020 Cuma 07:20
gecici baskandan kalici cözümler...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54878)
27 Ocak 2020 Pazartesi 08:50
içmeler mahlesinde ; Hidrofor ile su ihtiyacını sağlıyoruz...........
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54836)
26 Ocak 2020 Pazar 04:56
Simaniye kürük suyu ne zaman gelecek,şemo deresinin suyunu artık içmek istemiyoruz .simani TOKİ yollu ne oldu yapılmayacakmı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54829)
25 Ocak 2020 Cumartesi 21:56
Bahçeli evlerde su sorunu nezaman çözülmüş 2 katlara su cıkmıyor yalan atmasınlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54796)
25 Ocak 2020 Cumartesi 11:43
Dörtyol tatlıkent işgal yer
Uydukent ekmek büfesi tatlıkent işgal bu nedir ya nerde İnsanlık nerde söyleyin bu haksızlık neye
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54795)
25 Ocak 2020 Cumartesi 11:42
Bingöl taxinin karşısı ve bitişiğ işgal büfeler ne çözümünden söz ediyorsun hakkımızı işgal etmişler duyun bizi kaldırımları yolları kullanmak istiyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54778)
25 Ocak 2020 Cumartesi 00:38
Kültür mahallesine yapılan alt yapı kanalizasyon giderleri çok ama çok yetersiz tıkanan kanalizasyonlara belediye bile artık müdahale etmeyecez çözümü siz çözün diye bize söylendi buna ne çözüm buldunuz 2 3 sene önce yapılan kanalizasyon giderleri neden o kadar küçük borularla yapıldığını alınan onca para nereye gitti bilmek istiyoruz bize de bi çözüm bulun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54776)
25 Ocak 2020 Cumartesi 00:21
Ziraat bankasınin etrafı seyyar satıcı ve büfelerle dolu adım atamıyoruz bunları görün be ayıptır. Bir Bingöllü olarak utanıyorum çünkü kadınlar işgal edilen yollar ve ksldırımlardan geçemiyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54775)
25 Ocak 2020 Cumartesi 00:19
İşgalleri kaldır inanalım sana
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54769)
24 Ocak 2020 Cuma 19:38
Kültür mah.kentsel dönüşüm ne olacak ? 930 haksahibi AİLE cevap bekliyor
01.06.2026
18:49
Bingöl Üniversitesi`nde mezuniyet coşkusu
Bingöl Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu
Bingöl Üniversitesi 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edilirken, mezuniyet coşkusu kep atma seremonisiyle taçlandı.
01.06.2026
13:55
Aftor Küme Evleri`nde yangın paniği
Aftor Küme Evleri'nde yangın paniği
Bingöl merkez Aftor Küme Evleri mevkiinde bir evin bitişiğindeki odunlukta çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlerin eve sıçraması itfaiyenin müdahalesiyle engellenirken, dumandan etkilenen iki kişi hastaneye kaldırıldı.
01.06.2026
13:05
Gülbahar Barajı için çağrı: Doğal güzellik var, temel ihtiyaçlar yok
Gülbahar Barajı için çağrı: Doğal güzellik var, temel ihtiyaçlar yok
Kurban Bayramı tatilinde Bingöllülerin yoğun ilgi gösterdiği Gülbahar Barajı çevresinde yaşanan eksiklikler, vatandaşların tepkisini beraberinde getirdi. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken alan için ağaçlandırma, kamelya, çeşme ve seyyar tuvalet talebi öne çıktı.
31.05.2026
18:04
Bingöl ESOB`un yeni başkanı belirlendi
Bingöl ESOB'un yeni başkanı belirlendi
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) genel kurulunda başkanlık el değiştirdi. Üç adayın yarıştığı seçimde en fazla oyu alan Mesut Kurtaran, birliğin yeni başkanı oldu. Yılların başkanı Ali Bayram ise Şoförler Odası'nın ardından ESOB Başkanlığına da veda etti.
31.05.2026
18:02
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Kurban Bayramı tatili boyunca Bingöl ve çevresindeki kara yollarında meydana gelen çok sayıda trafik kazası, bayram sevincini gölgeledi. Kent merkezi, ilçe yolları ve çevre illerle bağlantılı güzergâhlarda yaşanan kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, toplam 39 kişi yaralandı.
31.05.2026
18:01
Bingöl`de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yağışlı hava, bağ ve bahçe ekimlerini geciktirdi. Her yıl mayıs ayında tamamlanan ekimler, bu yıl haziran ayına girilmesine rağmen birçok bölgede hâlâ yapılamadı. Toprağın yeterince kurumasını bekleyen çiftçiler, havaların ısınmasını umutla takip ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın