KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Kalkınma bakanı yılmaz'dan 'kriz' yorumu

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, dünyaya açık bir ülke olarak Türkiye'nin kısa vadede krizden etkilenebileceğini ancak uzun vadede Türkiye'nin krizden konumunu güçlendirerek çıkacağını söyledi.

Kalkınma bakanı yılmaz`dan `kriz` yorumu
13 AĞUSTOS 2011 CUMARTESİ 06:26
0
2275
0
AA aa

Yılmaz, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) başkanı ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Kabulde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, yaşanan ekonomik krizin kalkınma projelerini etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin soruya, henüz dünyada yaşanan gelişmelerin nereye gittiğini söyleyecek durumda olmadıklarını ifade etti.

Avrupa ülkelerinin yaşadığı krizin yüksek borçlanmalardan kaynaklandığına işaret eden Yılmaz, bu ülkelerin krizin maliyetini topluma ve kamuya yüklediğini söyledi.

Türkiye'nin bu durumda olmadığını kaydeden Yılmaz, "2001 yılında yaşanan krizden ders aldığımız için gerekli çalışmaları gerçekleştirmiştik, 2002 yılında yüzde 74'leri bulan dış borç bugün yüzde 40'ların altına inmiştir. Bankacılık sistemimiz sağlamdır ve siyasi istikrarımız güçlüdür" dedi.

Türkiye'nin dünyada yaşanan ekonomik krizden dış dünyaya açık bir ülke olarak kısa vadede etkilenebileceğini belirten Yılmaz, ihraç yaptığımız ülkelerin ekonomilerinin bozulmasının ticari anlamda Türkiye'yi etkileyebileceğini söyledi.

Türkiye'nin kalkınma perspektifinin uzun vadeli olduğunu ve 2023 yılının hedeflendiğini ifade eden Bakan Yılmaz, " Türkiye kalkınmasını istikrarlı bir şekilde devam ettirecektir" dedi.

Kriz konusunda Türkiye'nin gerekli tedbirleri aldığını ve yoluna emin adımlarla devam ettiğini belirten Yılmaz, "Ben ümit ediyorum ki olan kiriz sonrasında Türkiye konumu güçlendirmiş olacak bir şekilde çıkacak" dedi.
Ekonomide yaşanan cari açığa da değinen Yılmaz, hükümet olarak bu konuda gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.
"Yatırımlar konusunda bir kısıtlama olacak mı?" yönündeki soruya Yılmaz. "Hayır. Şu anda aksama olması sözkonusu değil. Zaten bizim yatırımlarımızın çoğu özel sektöre ait. Dolayısıyla bu güven ve istikrar devam ettiği sürece yatırımlar da devam edecek" yanıtı verdi.

Yılmaz, yeni yasama döneminde yatırımcıları rahatlatacak ve cezbedecek bir yasa teklifi hazırladıklarını bildirdi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın