KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Kalkınma için 'tek durak ofis' sistemi

BİNTSO, “Bingöl Kalkınma Platformu' toplantısının kararlarını açıkladı. Açıklamaya göre, kamu ve özel sektör yatırımlarının önündeki engellerin kaldırılması amacıyla ‘tek durak ofis’ sisteminin kurulması için çalışma yapılacak. Kurulacak sistemle kentte yatırım yapacak yatırımcıların önündeki bürokrasi işlemleri minimize edilecek.

Kalkınma için `tek durak ofis` sistemi
25 NİSAN 2014 CUMA 03:36
0
2001
0
AA aa

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BİNTSO) organizesinde, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla Bingöl Kalkınma Platformunun ikinci toplantısı 22 Nisan Salı günü yapıldı.

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Çalbay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, DAP Bölge Müdürü Adnan Demir, FKA Genel Sekreteri Mesut Öztop, ilgili Kamu Kurum Amirleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının kararları açıklandı.

İkinci toplantının ana gündem maddesi olan ‘Bingöl'de Hazine Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Çalışmalar' kapsamında alınan kararlar açıklandı.

Verilen kararlara göre, Valilik başkanlığında Belediye, Defterdarlık, TSO, YDO ve diğer ilgili kurumlardan bir heyet oluşturulacak. Bu heyet, yer tahsisi ile ilgili eylem planı hazırlayarak, planın ivedilikle hayata geçirilmesini sağlayacak.
Kararlar kapsamında, merkezde bulunan eski kamu binalarının tespit edilecek. Tespit edilen alanların ticari alana dönüştürülmesi ile ilgili Platform, yer komisyonu için gerekli çalışmalar yapacak.

Haziran ayında yapılacak 3'ncü ‘Bingöl Kalkınma Platformu'nun ana gündem maddesi ‘Yatırımcıların Bürokratik İşlemlerinin Minimize Eden (Tek Durak Ofis) Bir Sistemin Kurulması' olarak belirlendi. Bu kapsamda Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği bir çalışma yaparak, platforma sunacak. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl`de kar fena bastırdı!
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
18.01.2026
21:05
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
TBMM Bayındırlık ve İmar Komisyonunda kabul edilen kanun teklifi ile kamuoyunda 2B olarak bilinen arazilerin satış sürecinde başvuruyu kaçıranlar veya ödeme şartlarını süresinde yerine getiremeyenlere ek bir başvuru süresi geliyor. Teklife göre, taksitlerini ödeyemeyenler veya başvuruyu kaçıranlar, 31 Temmuz'a kadar yeniden başvurarak 2B arazileri üzerindeki taşınmazlarının tapusunu alabilecek.
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın