KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Kalkınma üzerine iki kitap

Hemşehrimiz Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Aydın tarafından kaleme alınan ‘Sosyal Sermaye ve Kalkınma’ ile ‘Kalkınma üzerine ekonomi-politik yazılar’ isimli kitapları, raflardaki yerini aldı.

Kalkınma üzerine iki kitap
12 NİSAN 2016 SALI 03:26
0
2529
0
AA aa

‘Sosyal Sermaye ve Kalkınma adlı' kitabıyla ilgili bilgi veren Aydın, “Sosyal sermaye kavramı en temel hali ile bir toplumdaki bireyler arası ilişkilerin önemini vurgulamaktadır. Sosyal normlar, sosyal ağlar ve güven üzerine inşa edilen sosyal sermaye ekonomik kalkınmanın sağlanmasında yeni bir aktör olarak gün yüzüne çıkmış bulunmaktadır. Ekonomik kalkınmanın açıklanmasında ise insan kavramı ön plana çıkmaktadır. Bu bağlamda insanoğlunun normlar, ilişkiler, ağlar ve bağlantılar sürecini yansıtan sosyal sermaye kavramı içinde bulunduğumuz zaman diliminde önem ihtiva etmektedir. Bu çalışmanın amacı, sosyal sermaye ile ekonomik kalkınma arasındaki ilişki çerçevesinde, sosyal sermayenin Avrupa Birliği ülkelerinin kalkınma düzeylerini etkilemede ne denli bir role sahip olduğunu ekonometrik bir analiz çerçevesinde ortaya koymaktır” dedi.

Kalkınma ve türevi konuların kaleme alındığı ‘Kalkınma Üzerine Ekonomi-Politik Yazılar' adlı kitabıyla ilgili de bilgi aktaran Aydın, şunları söyledi: “Kalkınma olgusu, muhtevası itibariyle önemini her geçen gün arttırmaktadır. Bu bağlamda hazırlamış olduğumuz kitap çalışmasının içeriğini, kalkınma ve türevi konular oluşturmaktadır. Bu eser, Şırnak'tan İzmir'e, Çanakkale'den Erzurum'a Ülkenin dört bir köşesinden 15 farklı üniversiteden, 25 akademisyenin katkısı ile hazırlanmıştır. İktisat, Maliye, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi ile Coğrafya bölümlerinde kalkınma üzerine çalışan birbirinden değerli hocalarımızın ortak bir eseri olarak gün yüzüne çıkmış olup, interdisipliner bir bakış açısı ile kaleme alınması noktasında çoğu eserden farklılaşmaktadır.”

YRD. DOÇ. DR. HALİL İBRAHİM AYDIN KİMDİR?

Aslen Bingöllü olup, Diyarbakır'da doğup büyüyen Aydın, ilk ve orta öğrenimini aynı kentte tamamladıktan sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü'nden mezun oldu.

Mezun olduktan sonra özel bir bankada işe başlayan Aydın, diğer taraftan İktisat ABD da yüksek lisansını yaptı. Bir yıl kadar çalıştıktan sonra bankadan ayrılıp, özel sektörde danışmanlık, proje uzmanlığı ve üst düzey yöneticilik gibi çeşitli görevlerde bulundu.

2012 yılında öğretim görevlisi olarak üniversitede ders vermeye başlayan Aydın, aynı yıl İktisat ABD da doktoraya başladı. Avrupa'da bulunan üniversitelerde makro ekonomi üzerine eğitim alıp, seminerlere katıldı. Halen Öğretim Üyesi olarak akademik hayatına devam eden yazar birçok çalışmanın altına imza attı.

Bölgesel Kalkınma, Bölgesel Kalkınma Ajansları, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Ekonomik Kalkınma, Sosyal Sermaye, Lojistik ve Merkez Bankası gibi konularda ulusal ve uluslararası yayınlara sahip olan yazar, alanında onlarca makale, bildiri, kitap bölümü, rapor ve projeyi kaleme almış olup, aynı zamanda hem editörlüğünü hem de bölüm yazarlığını yaptığı kitaplara sahiptir. Bunlardan en önemlileri; "Bölgesel Kalkınma Üzerine Yazılar" - "İktisadi Krizler ve Türkiye Ekonomisi" - "Kalkınma Üzerine Ekonomi-Politik Yazılar" - "Sosyal Sermaye ve Kalkınma" ön plana çıkanlardır.

Avrupa'da uluslararası kongrelerde bilim komite üyesi olan Aydın, Ekonomi dışında aktif olarak Edebiyat dünyası ile de hemhal olmaktadır. Bir çok gazete ve dergide yazıları yayınlanan Aydın'ın, "Sensizliğe Alıştım Sanma" isimli şiir kitabı 2010 yılında yayınlandı. Yazılarından bazılarını "Aydın'ca Duvar Yazıları" ismini verdiği kişisel sayfasında okuyucusu ile buluşturdu. 2012 yılından bu yana yazmış olduğu deneme ve şiirlerinden oluşan "Mektup" isimli kitabı ise geçtiğimiz aylarda raflardaki yerini aldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
07.05.2026
12:07
TFF`den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
TFF'den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 1. Grup takımlarından Kurtalanspor ile Şırnak Petrolspor'u TFF Etik Kurulu'na sevk etti.
07.05.2026
11:18
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede 'merkezi takip ve anlık bloke' dönemi
Adalet ve İçişleri Bakanlıkları, artan dijital suçlarla mücadele kapsamında 'Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi'ni hayata geçiriyor. Bankalar, GSM şirketleri ve kolluk kuvvetlerinin entegre çalışacağı yeni sistemle, şüpheli finansal hareketler anlık olarak izlenecek ve riskli görülen IBAN'lar saniyeler içinde bloke edilebilecek.
07.05.2026
10:56
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü 35 yaşındaki Bircan Kolak, ani görme kaybı şikâyetiyle başvurduğu Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı seansta gerçekleştirilen sezaryen ve beyin ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu. Doktorlar, hem anne hem bebeğin hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı.
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın