KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Kalkınmanın formülünü açıkladı

Bingöl’de işadamlarıyla bir araya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, huzur ortamının gerekliliğine vurgu yaparken, kalkınmanın da temel unsurlarına değindi. Gaziantep örneğini verip iş dünyasından beklentileri anlatan Yılmaz: “Görüşümüz ne olursa olsun Bingöl’ün menfaatleri noktasında bir araya gelebilmeliyiz” dedi.

Kalkınmanın formülünü açıkladı
24 KASIM 2012 CUMARTESİ 07:57
0
1973
3
AA aa

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere dün akşam saatlerinde memleketi Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Valiliği'nce Saray Restaurant'ta düzenlenen ve iş dünyasını buluşturan yemekli toplantıya katıldı.

Hava muhalefetinden dolayı gecikmeli katıldığı toplantın başında davetlilere hitap eden Bakan Yılmaz, bir süredir işadamlarıyla bir araya gelmek istediğini ancak yoğun iş temposu nedeniyle buluşmanın bugüne nasip olduğunu söyledi ve gecikmeden dolayı özrünü paylaştı.

Yatımlardan bahseden ve özellikle son çıkarılan teşvik paketiyle önemli bir adım atıldığına dikkat çeken Bakan Yılmaz, işadamlarını Bingöl'e yatırım yapmaya davet etti ve Bingöllü işadamlarının da bu noktada gayret sarf etmesi gerektiğini vurguladı.

Gelişimin önündeki en ciddi sıkıntının terör sorunu olduğunun altını çizen Yılmaz, kişisel görüşlerin bir kenara bırakılarak ‘Bingöl' için bir araya gelinmesini istedi.

HAYALİNİ KURDUĞUMUZ HİZMETLERE KAVUŞUYORUZ

Konuşmasında Bingöl'deki eğitim, sağlık, yol ve diğer kamu alanlarındaki yatırımlardan bahseden Bakan Yılmaz, geçmişte hayal edilemeyen yatırımların bugün hayata geçtiğini, kimilerinin de geçmekte olduğunu söyledi.

Bingöl'de 10 yıl önce “Üniversite Geliştirme Derneği” adında sivil toplum örgütü bulunduğunu ve bu yapının Bingöl'de bir fakülte kurulması için çabaladığını anımsatan Bakan Yılmaz: “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz geçmişte birçok konuda ihmal edilmişti. Ancak son 10 yılda kamu yatırımlarında adeta bir atak yaşandı. Eğitimden sağlığa, yol çalışmalarından kırsal kalkınmaya ve şehir yapılanmasına kadar birçok alanda önemli gelişmeler yaşandı. Tabi Bingöl'de bu gelişmeden nasibini aldı. Bingöl'de bundan 10 yıl önce sadece fakülte açılması için dernek açılıyor, kampanyalar düzenleniyordu. Ama şimdi Bingöl'de kurulan üniversitemiz kısa sürede önemli gelişme kaydederek 6 bin öğrenciye ulaştı” dedi.

KUZEY-GÜNEY BAĞLANTISINDA KAVŞAK NOKTADAYIZ

Doğu – batı ve kuzey – güney ekseninde yapılacak duble yol sayesinde Bingöl'ün önemli bir konuma geleceğini söyleyen Yılmaz, “Doğu – batı yönünde yol çalışmaları bitti artık kalite yükseltme çalışmalarına başladık. Kuzey – güney ekseninde yolun tamamlanmasıyla Bingöl bir kavşak nokta olacak. Yine doğa ve termal turizmi canlandırmak için çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Kayak tesisi, üniversitenin kuracağı termal tesis ve yüzen adaların turizme kazandırılmaları bunlardan sadece bir kaçı”

BÖLGENİN MASTIR PLANINI ÇIKARIYORUZ

Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) hızla geliştiğine dikkat çeken Yılmaz, “Firmalar yatırım yaptıkça yer genişletme çalışmaları yapacağız. Yine Bingöl ile ilgili yatırımlarımız arasında Et Kombinası var. Yıllarca atıl kalan EBK'yı adeta yeniden inşa ediyoruz. Tüm bunların yanında Kalkınma Ajansı ile bölgeye ciddi katkılar sunuyoruz. FKA'nın teknik ve mali destek programları ile bölgenin potansiyel yatırım haritalarını, mastır planlarını çıkarıyoruz. Bence bu maddi yatırımlardan çok daha iyi. FKA adeta bölgenin aklı olacak” dedi.

Yılmaz, SODES ve İŞKUR projelerinin de bölgeye ciddi kazanımlar sağladığını anlattı.

EN CÖMERT TEŞVİK PAKETİDİR

Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında Bingöl'de 30 projenin desteklendiğini ifade eden Bakan Yılmaz, yakın tarihte çıkarılan teşvik paketinden de övgüyle bahsetti ve “bugüne kadar çıkarılmış en kapsamlı ve en cömert teşvik paketidir” değerlendirmesinde bulundu.

Daha önce Türkiye'nin dört ayrı bölgeye ayrıldığını ancak son çıkarılan teşvik paketiyle ülkenin altı ayrı bölgeye ayrıldığını, birden altıya doğru gidildiğinde de teşvik dozunun arttığını anlatan Yılmaz, Bingöl'ün, en cazip bölge olarak nitelendirilen 6. bölgede yer aldığını söyledi.

Yeni teşvik paketinin bir kampanya olduğunu ve ilelebet devam etmeyeceğini vurgulayan Bakan Yılmaz, işadamlarının, işveren üzerinde hiçbir yük bırakmayan bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

İşadamlarını Bingöl'e yatırım yapmaya ve yatırım yapılmasına katkıda bulunmaya davet eden Yılmaz, bu noktada destek sunacaklarını ancak kaliteli projeler geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz, isabetli yatırımlarla birkaç yılda yatırılan sermayenin birkaç katının kazanılabileceğini de belirtti.

TERÖR HADİSELERİ VE İMAJ BOZUKLUĞU

Konuşmasında bölgede cereyan eden terör hadiselerinin iş dünyasında olumsuz yansıdığını ve işadamlarının yatırım için bölgeye gelmekten kaçındığını aktaran Yılmaz, gelişememenin ve yeterli oranda özel sektör yatırımına kavuşamamanın en önemli nedenin de terör olduğunu vurguladı.

Bölgeyi iyi tanımayan işadamlarının teşviklere rağmen buralara yatırım yapmaktan kaçındığını anımsatan Bakan Yılmaz: “Bölgemizin ve ilimizin imajını düzeltmemiz lazım. Gerçekleri gizleyelim demiyorum ama güzelliklerimizi biraz daha ön plana çıkarmalıyız. Medyada sürekli olumsuz hadiselerle anılıyoruz. Batıdan insanları buralara davet etmeli, onlara medyadan duyduklarıyla gerçeklerin örtüşmediğini göstermeliyiz. Bu noktada herkes sorumluluk üstlenmeli” diye konuştu.

GAZİANTEP'İN SIRRI NE?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tüm illerin aynı durumda olmadığını, Gaziantep'in bu noktada önemli bir örnek teşkil ettiğini dile getiren Yılmaz, “Antep'in sırrı ne? Denizli nasıl bir performansa böyle bir atak geliştirdi? Konya nasıl gelişiyor?” sorularını sıraladı ve akabinde cevabını verdi.

“Buralarda kamu işletmeciliği mantığı yok. 657 mantığı gelişmemiş, kendi gücüne dayanan bir yapı var. Özel sektör her alanda öne çıkmış. Fikirleri ne olursa olsun o ilin menfaatleri ve çıkarları noktasında bir araya gelebilmişler. Bingöl'de kamu işletmeciliği mantığı yok. Dışa açık bir toplumuz. Türkiye'nin, hatta dünyanın neresine giderseniz gidin Bingöllüye rastlarsınız. Birlik ve beraberliği sağlarsak, inanıyorum ki ileriki dönemde daha fazla yatırım çekeriz. Herkes bizim gibi düşünmek zorunda değil. Farklı fikirleri savunabiliriz ama hepimizin terörü ve şiddeti istemediğimizi ısrarla belirmemiz lazım. Herkesin fikri kendine. Yeter ki şiddet olmasın. Huzur olursa ve birlikteliğimizi pekiştirirsek inanıyorum ki hızla kalkınabiliriz”

BASINA KAPALI DEVAM EDİLDİ

Bakan Yılmaz'ın konuşmasını tamamlamasının ardından toplantı, basına kapalı devam etti.

Toplantıya Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Ak Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Vali yardımcıları, kurum amirleri ile işadamları katıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ahmet (@Misafir_10426)
25 Kasım 2012 Pazar 14:43
akdeniz ve mazlum sizin bu yorumlarınıza tebessümle bakıyorum... Bingöle çok hizmet yapılıyor ama sorunlar fazla olduğu için kendini göstermiyor. Bingöl iş adamları mışmiş gel ağzıma düş hesabı yapıyor. Her şey devletten bekleniyor yazık.
aktekin.r (@Misafir_10421)
25 Kasım 2012 Pazar 00:32
Sayin yilmaz Bingöl;de yatirimcinin önünü tikayan sizsiniz.Bingöllü is adamlari yatirima cagiriyorsunuz ama bingöl havalimanini acmayan veya tamamlamayan sizler degilmisiniz bingölle bir viyadükü cok görenler siz degilmisiniz.Bingöl alt yapisini yapacagiz diye bingöllün saglam dolasacak yol birakmadiginiz bingölle yatirim yapilmasini nasil insanlardan istiyebilirsinizki.Bingöl sehir planlamasindaki yeni karisikliklarimi nasil cözeceksiniz marak ediyorum.Size verdigimiz oylari helal etmiyorum.Bingllle ne eser birakacaksiniz merak ediyorum.
mazlum (@Misafir_10417)
24 Kasım 2012 Cumartesi 18:23
bu toplantı daha cok rektörü belediye baskanını mütahhitleri ve akp yardakcılarını nasıl daha fazla kalkındırabılırız toplantısı olmuş.gözleri doymuyor adamların
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın