KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Kamer genç'in samandan duvarı çöktü

Meclis'in sivri dilli ismi, Kamer Genç, Almanlar ve eski danışmanı ile 15 milyon yatırım öngörerek devletten bedelsiz arazi aldı. Genç'in şirketinin inşaat parasını dahi ödeyemedikleri çıktı, şimdi ise ortaklıktan çıkma peşinde!

Kamer genç`in samandan duvarı çöktü
21 ARALIK 2009 PAZARTESİ 15:32
0
913
0
AA aa

Ticarete soyunan Meclis'in renkli ismi Kamer Genç, teşvikle Aksaray'da bedava arsa aldı. 15 milyon liralık bu yatırımın hedefi, 'samandan duvar imal etmek'ti.

Ancak inşaatı yapan şirket parasını alamayınca işi yarım bıraktı ve 'tahsilat' için yargıya gitti

Kamer Genç, iki Alman firmasının da ortak olduğu 'Ata Reklam Tasarım Tanıtım Danışmanlık' isimli şirketi ile Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde 'samandan duvar üretecek' bir tesis için kolları sıvadı.

Yüzde 64'ü Kamer Genç'in 'eski danışmanı' Erdal Menderes'e, yüzde 21'i Alman Derter Heinrcih Dr. Brechmann'a ve yüzde 5'eri Kamer Genç, Asım Altıntaş ve diğer Alman ortak Brecmenn Beteiligungs Gmbh'e ait olan 250 bin TL sermayeli şirket, 'tahıl samanından duvar imalatı' yapacak bir tesis kurmak için Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ne başvuru yaptı.

Başvuruda, toplam 15 milyon TL'lik yatırım yapılacağı öngörüsü yer aldı. 31 Ekim 2007 tarihinde de 77 bin 066.29 metrekare arazi, 5084 sayılı Teşvik Yasası kapsamında Aksaray OSB Yönetim Kurulu kararıyla 'bedelsiz arsa tahsisi' şeklinde 'Ata Reklam'a verildi.

Teşvik kararının ardından 'Ata Reklam', Ankara İvedik Organize Sanayi bölgesinde hizmet veren RMS Yapı Pazarlama Şirketi ile binaların yapımı için anlaşma yaptı.

Fabrika ve idare binası olarak toplam 5 bin metrekare kapalı alana sahip olması öngörülen tesisin fabrika ve bina kaba inşaatı tamamlandı.

Ancak araya giren ekonomik kriz Genç'in şirketini olumsuz etkileyince, inşaatı yapan RMS firması, Ata Reklam Tasarım ve Tanıtım Danışmanlık Şirketi'nin, kendisine olan borcunu ödemediği gerekçesiyle hukuki yollara başvurdu.

RMS, inşaat taşeronluk sözleşmesi ile 3 bin metrekare alan üzerine fabrika binasının inşa edildiği, ancak bu işe karşılık ödemelerin bir bölümünün yapılmadığı gerekçesiyle dava açtı.

 İnşaat tamamlanamadığı için tesis de faaliyete geçemedi.

Söz sonusu işe 'arkadaş hatrına' girdiğini belirten Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, olayın 'adli boyutundan ise hiç haberi olmadığını' söyledi.

Genç, 'Bununla bir ilgim yok. Tamamen bilgimin dışında. Adam, kullandığı malzemeyi başkasına mı satmış ne. İşte öyle bir şeyler olmuş. Onun üzerine davalık olmuşlar. Tam olarak benim haberim yok' diye konuştu.

'Hatır için' girmiş

Kamer Genç, şirket ortaklığının tamamen 'hatra binaen' olduğunu söyledi: Arkadaş rica etti, 'güvenilir bir ismin de' olması durumunda Almanlar'ın ortak olacağını ifade etti. Kabul ettim.

Yüzde 5 bir hissem var. Hiçbir dahlim yok şirketle ilgili. Zaten ayrılmak için de müracaat ettim. Ortada anormal bir şey yok. Kayırma yok, hırsızlık yok.

Sanayi bölgelerinde zaten bedelsiz tahsis yapılıyor. Ne bir ilgiliye telefon ettim, ne başka bir girişimim oldu. Ticaret suç da değil.

Kullanım yeri inşaat

Şirket, tahıl samanından duvar imalatı planlıyordu. Teşvik başvurusunda, tesisin 20 ton/gün samanı presleyerek yoğunlaştıracağı ve 6-8 cm kalınlığında 4 m. uzunluğunda, 1.25 m. genişliğinde saman duvarlar imal edeceği belirtildi. Kullanım yeri olarak inşaat sektörü gösterildi.

takvim

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
04.02.2026
13:04
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve siyasi gündemdeki hareketlilik, kamuoyu araştırmalarında erken seçim talebine yönelik dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte anketlere yansıyan sonuçlar;
04.02.2026
12:39
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşüme girecek riskli binalar için yıkım ve karar alma süreci hızlandırıldı. Bir hak sahibinin isteği bile karar sürecini başlatmaya yeterli olacak, karara itiraz edilirse, itiraz edenin payı diğer hak sahiplerine devlet eliyle satılacak. Payı devlet de alabilecek. Bina arsa haline dönerse alım önceliği devletin olacak. Kararla birlikte gözler, Bingöl'de dönüştürülmesi planlanan Maden Sokak'a çevrildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın