KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Kamu çalışanlarının beklentileri ertelenmesin

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, kamu çalışanlarının, vaat edilen konuların karara bağlanmasını beklediklerini belirterek basın açıklaması yaptı.

Kamu çalışanlarının beklentileri ertelenmesin
08 AĞUSTOS 2019 PERŞEMBE 20:16
1
1255
0
AA aa

Kamu çalışanlarının vergi yükü altında ezildiğini belirten Taşkın, en önemli konulardan birinin de vergi düzenlemesi olduğunu belirterek, adaletli bir vergi sistemine geçilmesinin zorunlu olduğuna vurgu yaparak şöyle dedi:

“Öncelikle toplu sözleşme görüşmelerinin ülkemiz ve tüm kamu çalışanları için hayırlı olmasını temenni ediyorum ve umut ediyorum ki, Hükümet, kamu çalışanlarının sıkıntılarını ve beklentilerini çözecek şekilde masaya oturur. Yine umut ediyorum ki, yetkili konfederasyon, kamu çalışanlarının haklarını almak için iyi hazırlanmış olsun ve bu sefer masa da bırakmasın.

Toplu sözleşme görüşmeleri sağlık çalışanları açısından değerlendirildiğinde 3600 ek gösterge kırmızıçizgidir. Vergi oranının %15 de sabitlenmesi, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınacak bir sisteminin düzenlenmesi, döner sermayenin emekliliğe yansıtılması, tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payı ve bayram ikramiyesi verilmesi gibi önemli konular da beklentilerin karşılık bulması, yetkili konfederasyonun da bu konular da taviz vermeden kararlı bir şekilde tavrını göstermesi önemlidir.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum öne sürülerek kamu çalışanlarının beklentileri ertelenmemelidir. Bilindiği gibi döviz hareketliliği ve peş peşe gelen zamlar nedeniyle kamu çalışanlarının maaşları eridi. Dolayısıyla kamu çalışanlarını ve emeklilerini rahatlatacak bir zam beklentimiz vardır. Kamu çalışanları enflasyona ezdirilerek mağdur edilmemelidir. Hükümetin hedeflenen enflasyon oranına değil, güncel orana göre zam düşünmesi halinde kamu çalışanları ve emekliler mağdur olmaktan kurtarılacaktır.

Daha önce de belirttiğimiz gibi kamu da farklı istihdam şekillerine karşıyız. Sözleşmeli ve kadrolu çalışanlar arasındaki dengesizlik giderilmelidir. Aile bütünlüğünü sağlayacak bir düzenleme yapılmalı, tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmelidir.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı tarafından yürütülen işler, bugün kadroya alınan taşeron işçiler eliyle yürütülmektedir. Dolayısıyla Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli memur hizmetlerini yürütmektedir. Çoğu lise ve üniversite mezunu olan Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrosundaki çalışanların memur kadrosuna atanmaları gerekir.

Açıklanan nedenlerle yetkili konfederasyonu büyük bir sınav bekliyor. Önceki toplu sözleşme görüşmelerinde olduğu gibi kamu çalışanlarının hakları masa da bırakılacak olursa, bu görüşmelere imza atanlar büyük bir vebal altına girecekler, kamu çalışanları da sendikalarını sorgulamaya başlayacaktır. Nitekim önceki toplu sözleşme görüşmelerinde kaybeden kamu çalışanları oldu. Her iki tarafı da memnun edecek bir kararın imzalanması tek arzumuzdur. İçinde bulunduğumuz süreçte esnaf işlerin durgunluğundan yakınıyor. Memurun cebinde para olmazsa piyasa hareketlenmez. Bu nedenle memurun refah düzeyinin yüksek tutulması şarttır. Dar ve sabit gelirli kamu çalışanları ve emeklilerinin refah payından yararlandırılarak piyasanın hareketlendirilmesi sağlanmalıdır.

Anadolu Sağlık Sen olarak, toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde tüm sendikaların görüş ve önerilerinin alınması gerektiğini düşünüyoruz. Temsilcisinin bulunmadığı masa da, kamu çalışanlarının hakları nasıl savunulacaktır? İşyeri huzuru, çalışma barışı ve refah düzeyinin sağlanması açısından kamu çalışanlarının beklentileri karşılanmalıdır.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
15.05.2024
15:29
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Bingöl'de banka hesabını kiraya veren bir şahıs, dolandırıcıların tuzağına düştü, 600 bin TL borçlandırıldı.
15.05.2024
15:28
Bingöl`den Afrika`ya arıcılık eğitimi
Bingöl'den Afrika'ya arıcılık eğitimi
Bingöl Üniversitesi ile Güney Afrika Venda Üniversitesi Arasında 'Arıcılık Alanında İş Birliği Geliştirme Projesi' Altyapı Çalışmaları Başladı. Bingöl'den giden ve bir dizi incelemelerde de bulunan akademisyenler, 'Arı Yetiştiriciliği', 'Ana Arı Yetiştiriciliği' ve 'Bal Arısı Hastalık ve Zararlıları 'eğitimleri verildiler.
15.05.2024
15:27
Bingöl`de `Aile istikbalimizdir` Yürüyüşü
Bingöl'de 'Aile istikbalimizdir' Yürüyüşü
İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 'Desteğe ihtiyacı bulunan her ailenin yanında olduğumuzu ve aynı zamanda ihtiyaç duyulması halinde vatandaşlarımızın aile danışmanlığı hizmetinden ve aile eğitim programlarından ücretsiz olarak faydalanabileceğini vurgulamak isteriz' vurgusunda bulundu.
15.05.2024
15:26
Bingöl Valisi Usta, Genç`te muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Usta, Genç'te muhtarlarla bir araya geldi
Toplantı, özellikle genel güvenlik ve asayiş konularıyla birlikte, deprem sonrası hasar gören binalar, kira yardımları, yatırımlar, yol, elektrik, meralar, ağaçlandırma, eğitim ve sağlık gibi konulardaki ihtiyaç ve sorunlar ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın