KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Aralık 2025 Salı
°C

Kamu düzenliği müsteşarlığı meclis'te

TBMM Genel Kurulunda, grup önerilerinin görüşülmesinin ardından Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulması hakkındaki yasa tasarısına geçildi. Bakan Atalay tasarıyla ilgili şunları söyledi:

Kamu düzenliği müsteşarlığı meclis`te
04 ŞUBAT 2010 PERŞEMBE 09:02
0
1484
0
AA aa

 İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti iktidarları döneminin, ''Türkiye'de olağanüstü hallerin kaldırıldığı, baskıların kalktığı, demokratikleşme sürecinin hızla yürüdüğü bir dönem olduğunu'' ifade etti.

TBMM Genel Kurulunda, grup önerilerinin görüşülmesinin ardından Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulması hakkındaki yasa tasarısına geçildi. Tasarının tümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Atalay, Habur sınır kapısında mahkeme kurulmadığını belirterek, ''Valilik, Diyarbakır Başsavcılığına bir yazı yazarak sorgu ve işlemlerin sınırda yapılmasının daha doğru olacağını, Diyarbakır'a gelmeleri halinde güvenlikle ilgili sorun olabileceğini belirtti. Diyarbakır Başsavcılığı da yardımcılarından bir kaç kişiyi göndererek orada sorguyu yaptılar. Orada mahkeme kurulmadı. Çadır mahkeme yanlış ifade...'' dedi.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığında ''Büyük bir bürokratik yapı kurmak istemediklerini'' anlatan Atalay, ''Burası biraz daha rahat elaman istihdam eden ve çalışan bir mekanizma olsun'' diye konuştu.

Atalay, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın ''Yeni bir olağanüstü hal mi oluyor?'' sorusuna karşılık ise şunları söyledi:

''AK Parti iktidarları dönemi, Türkiye'de olağanüstü hallerin kaldırıldığı, baskıların kalktığı, demokratikleşme sürecinin hızla yürüdüğü bir dönemdir. Hatırlarsanız, 30 yıldır neredeyse olağanüstü değil, sürekli hale gelen olağanüstü hali biz iktidarımızın ilk yılında kaldırdık. Onun için böyle bir şeyi kimse beklemesin. Türkiye'de inşallah artık olağanüstü haller artık olmayacak. Türkiye giderek daha demokrat, daha açık, özgürlüklerin yaşandığı bir ülke olacak. Biz onun için çalışıyoruz. Bu kurulacak müsteşarlık, sivil idarenin emrinde bir koordinasyon birimidir. öyle yanlış fonksiyonlar buna izafe edilmesin. Ondan üzülürüz. Yanlış bir yaklaşım olur.''

Atalay, Emniyet Genel Müdürlüğünün ''müsteşarlık'' olmasıyla ilgili bir çalışmaları bulunmadığını bildirdi.

-''EMNİYET TEŞKİLATINA GÜVEN ARTIYOR''-

Türkiye'de kurumlar arasında çatışma olmadığını, aksine kurumların birbiriyle her şeyi paylaşıp konuşarak birlikte iş yaptıkları bir dönemin yaşandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Ama belki bazılarının yadırgadığı yeni uygulamalar, değerlendirmeler olabilir. Bundan sonra böyle olacak. Türkiye normalleşiyor. Her şey normalleşiyor Türkiye'de. Nehir kendi yatağında akıyor. Kurumlar arasında kavga yok, her şeyin yerli yerine oturması var. Daha demokratik bir sistemde yerli yerine oturması var. Bu gelişmeleri öyle değerlendirmek lazım. Ayrıca, biz verilerle çalışmayı seviyoruz. Toplumun nabzını iyi tutarız. Şu ada Emniyet Teşkilatı ile ilgili yaptığımız güven araştırmalarında, sürekli toplumun Emniyet teşkilatına güveni yükseliyor. Sürekli yükselen bir güven var. Elimizde araştırmalar var.''

Atalay, çetelerin, mafyanın gazete manşetlerindeki görüntüleri ve uzun haberlerin unutulduğunu belirterek, ''Tabii unutuldu. Çünkü 7 yılda o tür haberler yok gazetelerde. Çünkü AK Parti iktidarları döneminin -özellikle son 2-2,5 yıl kendi dönemimle ilgili olanı daha iyi biliyorum- en önemli özelliği organize suçlarla mücadeledir. Çete, mafya, insan kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, mali suçlar... Ben size raporlar versem, 'önceki yıllarla mukayese edin' desem şaşarsınız. Bizim dönemimizde çetelerin kol gezdiği şeklinde bir ifade kullanılamaz. Bu insafsızlık olur'' diye konuştu.

Bir milletvekilinin ''Ocak 2009 tarihinden itibaren Irak'a harekat yapılmamasının'' nedenini sorması üzerine Atalay, ''Orada hiçbir şey zaafa uğramıyor. Hükümet olarak bu konudaki tezkereyi biz getirdik, Meclis 'olur' dedi. O kullanılıyor ve 3. defa uzatıldı. Bu konuda hiçbir sorun yok'' dedi.

''Temel kanun'' olarak görüşülen Tasarının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak 1. bölüme geçildi.

MHP İzmir Milletvekili Kamil Erdem Sipahi, bölüm üzerinde yaptığı konuşmada, ''Bölücülük ve açılımın ruh ikizi olduğunu'' savundu. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni eleştiren Sipahi, ''7 yıldan beri terörle mücadelede koordinasyonu beceremediniz mi?'' diye konuştu.

Başkanvekili Güldal Mumcu, 1. Bölüm üzerinde görüşmeler sürerken, çalışma süresinin dolduğunu belirterek, birleşimi yarın saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın