KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Kamu-sen'den bordro yakma eylemi

Dursun: “2,5 milyon kamu görevlisi ve 1,8 milyon emeklinin iki yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başlamıştır. Kamu görevlileri bugün, Ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır” dedi.

Kamu-sen`den bordro yakma eylemi
16 OCAK 2014 PERŞEMBE 07:41
0
2030
0
AA aa

Bingöl'de, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendika üyeleri bordro yakarak memura verilen zammı protesto etti.

Saat Kulesi önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen üyeleri adına basın açıklamasını okuyan il temsilcisi Sedat Dursun, memurlara 123 lira, emeklilere de 140 lira zam yapıldığını hatırlattı.

5,3 olarak açıklanan 2013 yılı enflasyon hedefine göre maaş zammının onaylandığı belirten Türk Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Sedat Dursun: “2,5 milyon kamu görevlisi ve 1,8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başlamıştır. Kamu görevlileri bugün, Ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır. İktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır. Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10,5; mutfak tüpü yüzde 10,7, su yüzde 9,4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 179 TL artmışken; maaşlara 123 lira zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir. Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kâbusa dönüşmüştür. AKP Hükümeti, hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızı düşük ücret artışına mahkûm ederken, milletimizi zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim etmektedir. İktidar 2013'te enflasyon hedefini yüzde 5,3 olarak belirlemiş ve maaşlara bu plana göre zam yapmıştır. 2013 yılında gerçekleşen resmi enflasyon ise yüzde 7,4 olmuştur. Bu oran TÜİK'in enflasyon sepetindeki, çoğunu halkın tüketmediği 454 çeşit ürünün ortalama artışını göstermektedir. Milletimizin tüketmek zorunda olduğu gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, haberleşme, ısınma, kira gibi ürünlerdeki fiyat artışları ise 2013'te gerçekleştiği ilan edilen, resmi enflasyonun kat be kat üzerindedir. Milletimizin en çok tükettiği 47 temel gıda ürünü baz alındığında fiyat artışı yüzde 10,5'i; 17 temel sağlık hizmetinde ortalama yıllık fiyat artışı yüzde 69'u bulmaktadır” dedi.

“Yani takke düştü, kel göründü”

Sebze ve meyve fiyatlarının el yaktığını vurgulayan Dursun: “Memurlarımız patatese dahi muhtaç bırakılmış, bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir. Kırmızı etin yalnızca adı kalmıştır. Sebze, meyve el yakmaktadır. Elektriğe fatura oyunlarıyla gizli zam yapılmış, ekmeğimiz bile yüzde 11,7 zamlanmıştır. Buna rağmen memurlara 2014 yılı için 123 lira, 2015 için ise yüzde 3+3 zam yapılması öngörülmüş, memurun enflasyon farkı dahi ellerinden alınmıştır. 2014 yılında çocuk parası, aile yardımı, doğum, ölüm yardımları, ek ödemeler, ek dersler, fazla mesai ücretleri ve tazminatlar artmamıştır. Yapılan zam, memurun ele geçen maaşının tamamı için geçerlidir. 123 TL'lik artış en düşük maaşa yüzde 6,8; ortalama maaşa da yüzde 5,1 zam demektir. 2014 ve 2015 enflasyon hedefleri bile dikkate alındığında, bugün memurun eline geçen zam 2014 yılı enflasyonunun altındadır. Gerçekler ortadayken, malum pazarlamacı konfederasyonun da eşlik ettiği masa başı oyunlarıyla memurlarımız, 2015 yılı sonuna kadar devreden çıkarılmıştır. Satış sözleşmesine imza atıp, memurları ekonomik ateşin ortasına atan malum konfederasyon ise bu durumda dahi memurların haklarını korumayı akıl edememekte, ağa babalarının yolsuzluk pisliklerini temizlemeye, onları aklamaya çalışmaktadır. Memurlar için bir gün dahi alanlara inmeyenler, yüzsüzce, yolsuzluk operasyonları durmazsa, alanlara ineriz tehditleri savurmaktadırlar. Bugün memurlarımız maaşlarını aldılar ve acı gerçekle yüzleştiler. Biz, Türkiye Kamu-Sen olarak Ağustos ayından beri, gerçekleri dile getirdik, imzalanan toplu sözleşmenin defolu olduğunu, memurların haklarının gasp edildiğini ifade ettik. Malum konfederasyon ise 123 lirayı anlata anlata bitiremedi. Bugün, memurlar maaşlarını aldılar. Yani takke düştü, kel göründü. Akla kara açığa çıktı. Türkiye Kamu-Sen dün de meydanlardaydı; bugün de meydanlarda. Dün ne dediyse, bugün de aynısını söylüyor. Memurların haklarını masa başı oyunlarıyla budayan malum konfederasyon ve yetkililer, bugün neredeler? Bugün, tatlı su demokratları ile hormonlu sendikalar, gerçekler karşısında saklanacak delik arıyorlar” şeklinde konuştu.

Eylem, maaş bordrolarının yakılmasının ardından sona erdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.08.2025
05:03
Bingöl`de hangi kurum hangi ihaleyi yapacak?
Bingöl'de hangi kurum hangi ihaleyi yapacak?
İlan portalından derlenen ihalelerin türleri, içerikleri ve tarihleri şöyle;
05.08.2025
05:02
Bingöl İŞKUR duyurdu! 400 geçici işçi alınacak
Bingöl İŞKUR duyurdu! 400 geçici işçi alınacak
Bugün itibariyle başlayan başvurular, 09 Ağustos'ta sona erecek. Katılımcılar, 12 Ağustos 2025 tarihinde yüzde 100 noter kurası ile belirlenecek. Katılımcılar, 6 ay süreyle Bingöl merkez ve 7 ilçede Milli Eğitim Müdürlükleri emrinde istihdam edilecek. Hangi ilçede kaç kişi istihdam edilecek? İşte o detaylar…
05.08.2025
04:59
Bingöl`de yatırım yapana SGK ve kredi desteği
Bingöl'de yatırım yapana SGK ve kredi desteği
Bingöl'de çeşitli temaslarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır; 'Yeni modelimizdeki öncelikli yatırımlar kapsamında Bingöl'de yapılacak yatırımlarda istihdam edilecek çalışanların SGK işveren paylarını 12 yıl boyunca bakanlığımız karşılayacak. Yatırımın OSB'de olması halinde bu süreyi 14 yıl olarak uyguluyoruz. 10 yıl süreyle de çalışanlarımız için sigorta pirimi desteği sağlıyoruz' dedi.
05.08.2025
04:57
12Bingölspor`da kombine satışı başladı
12Bingölspor'da kombine satışı başladı
3. Lig temsilcimiz 12 Bingölspor'un 2025–2026 sezonu iç saha maçlarını kapsayan kombine bilet satışlarının başladı. VIP tribününe kombine sahibi olmayan giremeyecek. Misafir girişi için isim yazdırma uygulaması da yapılmayacak.
05.08.2025
04:56
Bingöl`de kadın hırsızlık şebekesi yakalandı!
Bingöl'de kadın hırsızlık şebekesi yakalandı!
Bingöl'de hırsızlık yapan 10 şüpheli polis ekipleri tarafından yapılan çalışma ile gözaltına alındı.
05.08.2025
04:52
Bingöl`de ihtiyaç sahiplerinin ‘Umut`u oluyorlar
Bingöl'de ihtiyaç sahiplerinin 'Umut'u oluyorlar
Burulday; 'Gayemiz dünyanın zor bir süreçten geçtiği bu günlerde bu ağır yükü el ele gönül gönüle vererek mazlum kardeşlerimizin acılarını hafifletmek, dertlerine ortak olmak ve gülümsemelerine bir nebze de olsa iştirak etmektir. Emeği ve katkısı bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın