KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Eylül 2025 Perşembe
°C

Kamu-sen'den tekbirli zam talebi

Kamu-Sen Başkanı Akyıldız, tekbir çekerek yaptığı konuşmada, yüzde 4 zam önerisinin memura hakaret olduğunu söyledi ve “Ya 1023 YA 1023 YTL” ısrarında bulundu

Kamu-sen`den tekbirli zam talebi
26 AĞUSTOS 2006 CUMARTESİ 15:52
0
1047
0
AA aa
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümetin yüzde 4 zam önerisinin memurlar için hakaret olduğunu bir kez daha yineledi ve hedeflerinin kamu çalışanlarını açlık sınırından kurtarmak olduğunu söyledi. Bunun için 1023 YTL'lik temel ücret taleplerini hatırlatan Akyıldız, iktidara “Ya 1023 YA 1023 YTL” diye seslendi.

Türkiye Kamu-Sen'in düzenlediği ve Türkiye'nin bütün illerinden memurların katıldığı memur mitingi Sıhhiye Meydanı'nda yapıldı. Ankara garında toplanan memurlar kortejler eşliğinde çeşitli sloganlar atarak, meydana kadar yürüdü.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız, konuşmasının “Ya Allah Bismillah Allahu Ekber” diyerek açtı. Akyıldız, Malazgirt Zaferi'nin de 1071 yılının 26 Ağustos'una geldiğine dikkat çekti.

Sendikal ve demokratik haklarını istediklerini belirten Akyıldız, ILO sözleşmelerinin kendilerine grevli-toplu sözleşmeli sendika hakkının tanıdığını söyledi. Kendilerine bu yönde verilen sözleri anımsatan Akyıldız, “Başbakan söz verdi, hakkımız olduğuna inanıyoruz” dedi.

Akyıldız, 2002'den 2006'ya, kira harcamalarının yüzde 91.8, ulaşımın yüzde 66.8, haberleşmenin yüzde 166, ısınmanın yüzde 81.9 oranında arttığını kaydetti.

Hedeflerinin memurları açlık sınırından kurtarmak olduğunu ifade eden Akyıldız, bunun için 1023 YTL'lik temel ücret taleplerinden vazgeçmeyeceklerini duyurdu.

Akyıldız'a, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın geceliği 9 bin 500 dolara tatil yaptığına ilişkin bir not gelmesi üzerine, “Millet aç sefil, bu ne biçim başvekil” sloganları atıldı.

Akyıldız, kamu çalışanlarının taleplerinin yanı sıra konuşmasının önemli bir bölümünü AB ve ABD'ye ilişkin değerlendirmelere ayırdı. AB ve ABD'nin Türkiye'nin üniter yapısını bozmaya çalıştığını savunan Akyıldız, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Lübnan'a asker göndermeye karşı çıkan açıklamalarını hatırlattı. Akyıldız, “Lübnan'a asker gönderirsek büyük devlet olurmuşuz. Be hey gafiller biz zaten büyük devletiz” diye konuştu.

Mitingde, ”Memurunu tekmesi atınkinden sert olur”, “Karaman'ın oyunu nah alırsın oyunu”, “Memur öldü kaksitleri hükümet ödesin”, “Memurun İsrail'i AKP” yazılı pankartlar tşındı.

Kitlenin “Büyük başkan Bizi Meclis'e Götür” diye slogan atması üzerine, Akyıldız, “Meclis bomboş, sandık önünüze geldiğinde dolduracaksınız” dedi.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün de bir bölümüne katıldığı miting Akyıldız'ın konuşmasının ardından sona erdi.

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin katkısıyla düzenlenen, 5'inci Uluslararası Ankara Müzik ve Dans Fesitvali”nin bugün Güvenpark'ta yapılması planlanan ilk gösterisi Emniyet Müdürlüğü'nün önerisi üzerine iptal edildi

(Samanyolu)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.09.2025
07:37
`Haftada 4 gün mesai` iddiasına DMM`den yalanlama
'Haftada 4 gün mesai' iddiasına DMM'den yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan 'Orta Vadeli Program'da haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği' yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
10.09.2025
18:23
Başkan Arıkan: `Bingöl`ün afet müdahale kapasitesi artıyor`
Başkan Arıkan: 'Bingöl'ün afet müdahale kapasitesi artıyor'
Bingöl Belediyesi, yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası'nın yapım sürecine başladı. Modern tesislerle birlikte şehir, yangın ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelirken müdahale kapasitesi de önemli ölçüde artacak. Başkan Arıkan: 'Bu merkezle şehrimiz afetlere müdahale gücünü artıracak ve arama-kurtarma ekiplerimizin çalışmalarını tek çatı altında yürütmelerini sağlayacak.'
10.09.2025
18:21
Bingöl`de Tüketici Hakem Heyeti`ne 230 başvuru yapıldı
Bingöl'de Tüketici Hakem Heyeti'ne 230 başvuru yapıldı
Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, aldatıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
10.09.2025
15:30
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi`nde…
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi'nde…
HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya; 'Çalışmalara başlayan yeni firmanın yetkilileri, Millet Bahçesinin kasım ayına kadar bitirileceğini söylediler. Temennimiz, bir an önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasıdır' dedi.
10.09.2025
15:10
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl`e Geliyor
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl'e Geliyor
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdulhadi Turus, Bingöl halkını bu güzel şenliğe davet ederek geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımak adına 10 Eylül 2025 günü (bugün) 17:00 -22:00 saatleri arasında bütün Bingöl halkını Bingöl Kentpark'a buluşmaya davet etti.
10.09.2025
14:59
Türkiye`de kuraklık haritasında Bingöl…!
Türkiye'de kuraklık haritasında Bingöl…!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dehşet veren haritayı paylaştı. Son 12 aylık kuraklık haritasına göre; Türkiye'nin büyük kısmı şiddetli ve olağanüstü kuraklık yaşıyor. Haritada Bingöl'ün yer aldığı kategori ise su kaynaklarının korunması, su tasarrufu ve daha birçok tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın