KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2025 Salı
°C

Kamu yararına çalışarak cezalarını çekiyorlar

Bingöl Valiliği ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde 2015 yılı içerisinde 22 kurumda görevlendirilen 70 yükümlü, 31 bin 37 saat kamu hizmeti yararına çalışarak, cezalarını tamamlayacak.

Kamu yararına çalışarak cezalarını çekiyorlar
03 MART 2015 SALI 04:39
0
2107
0
AA aa

 Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygül, Bingöl Cumhuriyet Savsıcısı Uygur Meydan ve Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürü Orhan Kaykaç, kamu hizmeti yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde ortak çalışılan kurumlardan olan Bingöl Öğretmenevi Müdürlüğü ile Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne ziyarette bulunarak, kamu yararına çalışma yükümlülüklerini yerinde incelediler.

Ziyaretler kapsamında açıklamada bulunan Cumhuriyet başsavcısı Celal Aygül, kamu hizmeti cezalarındaki öncelikli hedefin, kamunun sağlanan ücretsiz işgücünden yarar sağlaması ve yükümlülerin sosyal hayata uyumlarının sağlanması, sorumluluk bilinçlerinin gelişmesi ve iş disiplini kazanmaları olduğunu kaydetti.

Aygül, Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce Bingöl ve ilçelerinde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla kamuya yararlı iş üreten dernek ve vakıflarla yapılan işbirliği protokolleri çerçevesinde bu kurumlarda kamu hizmeti cezalarının etkin bir şekilde yerine getirildiği ve kurumlardan da çok güzel geri dönümler alındığını ifade etti.

Bingöl Valiliği ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde 2014 yılı içerisinde 100 yükümlünün, 20 farklı kamu kurumunda, toplam 20 bin 472 saat kamuya yararlı bir işte Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından çalıştırıldığını ifade eden Aygül, “2015 yılı içerisinde ise şuana kadar 22 kurumda görevlendirilen 70 yükümlü 31 bin 37 saat kamu hizmetini yerine getirilmesi planlanmıştır” dedi.

Yükümlülerin, kamu kurumlarında görevlendirilen kamu hizmetinden sorumlu personel koordinesinde bu kurumların ağaç dikim/bakım hizmetleri, genel idare hizmetleri, onarım hizmetleri ve temizlik hizmetleri gibi iş kollarında kamu hizmeti cezalarını yerine getirdiklerini kaydeden Aygül, şunları söyledi: “5275 sayılı yasanın 106. maddesi; haklarında para cezası verilen yükümlüler para cezalarını ödeyemediği takdirde para cezaları hapis cezasına çevrilmekte hapis cezası da bir günü 2 saat olmak üzere kamu yararına çalışma cezasına çevrilerek kamu kurumlarında ücretsiz olarak çalıştırılmayı öngermektedir. Örneğin 3 Bin TL para cezasına çarptırılan bir yükümlü günlüğü 20 TL den 150 gün hapis cezasına çevrilmekte 150 gün hapis cezası da günlüğü 2 saatten 300 saat kamu hizmeti cezası çevrilmektedir. Yükümlü 300 saat kamu hizmetinde ücretsiz olarak çalışarak para cezasının infaz etmiş sayılmaktadır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2025
22:22
Ormangören: `Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!`
Ormangören: 'Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!'
Engelliler Haftası sebebiyle beraberindeki heyetle Bingöl Altı Nokta Körler Derneği ve Engelliler Platformunu ziyaret eden DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, engellilerin sorunlarına dikkat çekip kamuya seslendi; 'Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!'
19.05.2025
15:19
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gerçekleştirilen törenle kutlandı. Sporcuların hünerlerini coşkuyla sergilediği ve özel öğrencilerin halaylar çektiği kutlamalarda muharip uçakların geçişi ise heyecanı doruğa çıkardı.
19.05.2025
13:59
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Nektar kesesi, başlarının yanında iki bitişik gözü ve başlarının üstünde üç tekil gözü bulunan bal arıları, 170 koku alıcısı sayesinde çiçeklerden bal üretiyor ve kendine has kokuları olan kolonilerini bulabiliyor. Yarım kilo bal için milyonlarca çiçek dolaşan arıların çıkardığı 'vız' sesinin nasıl oluştuğu ise şaşırtıcı!
19.05.2025
13:26
BİNHAD Türkiye finalinde…
BİNHAD Türkiye finalinde…
Bingöl Halk Oyunları Araştırma Spor Kulübü, THOF Kulüpler Arası Gurup Yarışmasında birincisi oldu. Ekip, Türkiye finalinde Bingöl'ü temsil edecek.
19.05.2025
13:04
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
SGK, terör mağdurlarına aylık bağlanmasında yaşanan sorunları çözmek amacıyla İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderdi. Başvurular doğrudan dilekçe ile SGK'ya yapılabilecek ve terör mağdurları 9.619 TL'ye varan maaş alabilecek.
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın