KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Şubat 2026 Pazar
°C

Kamuda toplu değişim

Bingöl'de Vali, Belediye Başkanı ve İl Milli Eğitim Müdürü değişti. Görevi devralan yeni isimler, kent yönetimine ve yapılacak işlere dair görüşlerini beyan ederek gerekli çalışmaların yapılmasını yönde talimatlar yağdırdılar.

Kamuda toplu değişim
23 NİSAN 2009 PERŞEMBE 10:02
0
2540
0
AA aa

bingolmedya23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘makamların 1 saatliğine devredilmesi' bu yıl da yapıldı.
Dün sabah saatlerinden itibaren makamlar devredildi, 1 saatliğine vali, belediye başkanı ve milli eğitim müdürü olan öğrenciler, kent yönetimine ve yapılacak işlere ilişkin görüşlerini aktardılar, gerekli çalışmaların başlatılması için talimat yağdırdılar.

Vali koltuğuna Bürkük oturdu
Fatmanur Bürkük, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Bingöl Valisi oldu.
Turgut Özal İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Seven,  Öğretmeni Kumru Avcı, öğrenciler Fatmanur Bürkük, Mesut Beğtorun ve Tuba Tuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 89. Yıldönümü nedeni ile Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret ettiler.
Ziyaret esnasında konuşan Vali Balkanlıoğlu  “Sizler gibi çalışkan, onurlu milli ve manevi değerlere bağlı, Büyük Atatürk'ün çizdiği yolda geleceğe ilerler iken İstikbal'de üstlenecekleri görevleri şimdiden temsilen üstlenmiş olmaları çok anlamlı. Buraları sizler devralacaksınız. Çocuklarımıza duyulan bir güvenin göstergesidir.  Ayrıca ilimizin ekonomisini, turizmini, sosyal ve kültürel gelişimini engelleyen azda olsa terör belasından tamamen kurtulmamız lazım. Çünkü yatırım yapmak isteyen işadamları önce güvenli olan bölgeleri seçiyorlar. Bu nedenle ilimize yatırımlar yapılamıyor. İnşallah yakın zamanda bu terör belasından tamamen kurtulacağız. İşte o zaman ilimizde her türlü gelişme sağlanacaktır.”dedi
Balkanlıoğlu, geleceği emanet edecekleri gençlere makamını bir süreliğine de olsa devretmek istediğini belirterek, koltuğunu Fatmanur Bürkük adlı 5. sınıf öğrencisine devretti. Bingöl Valisi olan Bürkük, misafirlerine ikramda bulunarak Vali Balkanlıoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve yapılmasını istediği çalışmalar hakkında görüşlerini aktardı.
Turgut Özal (İÖO) Müdürü Orhan Seven, Öğretmeni Kumru Avcı, öğrenciler Fatmanur Bürkük, Mesut Beğtorun ve Tuba Tuz, Balkanlıoğlu'nu okullarına davet etti.
Davet talebini kabul eden Balkanlıoğlu, konuklarını hediyelerle uğurladı.

Begenik Başkan oldu
Mimar Sinan ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi Fatma Begenik de, Belediye Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu'dan belediye başkanlık koltuğunu devralarak temsilen Bingöl Belediye Başkanı oldu.
6.sınıf öğrencisi Selanur Önalan, 5. sınıf öğrencisi Emrecan Günerigök ve Öğretmen Alaattin Çakıcı'nın da katıldığı ziyarette başkanlık koltuğuna oturan Fatma Begenik, Belediye Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu'dan Bingöl Belediyesi'nin asli görevleri hakkında bilgi aldı.
Belediye başkan yardımcılarının da hazır bulunduğu ziyaret sırasında Temsili Belediye Başkanı Fatma Begenik, çeşitli talep ve önerilerde bulundu.
Öğrencisi olduğu Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda çöp konteynırı sayısının arttırılması, okul bahçesinin ağaçlandırılmasını ve okul çevresinin asfaltlandırılmasını isteyen Begenik,
Yollardaki çukurların kapatılması, il genelinde geri dönüşümü arttıracak farklı çöp konteynır konulması, daha yeşil bir Bingöl için ağaçlandırma çalışmalarının yoğunlaştırılması ve refüjlerin çimlendirilmesi talebinde bulundu.
Begenik'in bu talepleri üzerine Belediye Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu: “Ekiplerimiz tarafından plan ve proje çalışması yürütülüyor.  Belirlenecek çalışma planına göre sıkıntıları gidip modern bir Bingöl oluşturmaya çalışacağız” dedi.
Belediye Başkan Vekili Gündoğdu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kendisini ziyaret eden öğrencilere hediyeler takdim edip, öğrencilik hayatlarında başarılar diledi.

Akçalı, il milli eğitim müdürü oldu
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu 1 saatliğine Düzağaç İlköğretim Okulu Öğrencisi Emine Akçalı'ya devretti.
Koltuğunu devreden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, Emine Akçalı'ya “1 saatlik yetki sizde, istediğiniz kurumu ve okulu arayabilirsiniz” dedi. 
Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürü makamına geçen Emine Akçalı, ilk olarak okullarda eksik olan araç gereçlerin tamamlanması talebini iletti. Akçalı, okullardaki sıkıntıların giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.
Yapılan ziyarettin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, kendisini ziyaret eden öğrencilere hediye vererek bayramlarını kutladı. Öğrenciler ise 23 Nisan münasebetiyle Hansu'ya çiçek verdiler.



bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.02.2026
21:54
Zikte SÜRKAP`tan 5. Yıl Buluşması
Zikte SÜRKAP'tan 5. Yıl Buluşması
Birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği programda eğitim çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 'Murat Etüt Merkezi'ne dikkat çeken Platform Başkanı Mehmet Atalay, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin eğitim olduğunu vurguladı ve bu anlayışla hayata geçirilen Murat Etüt Merkezi'nin kendileri için en anlamlı çalışmaların başında geldiğini söyledi.
07.02.2026
21:39
Bingöl`de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 12 düzensiz göçmen yakalandı.
07.02.2026
21:30
Öztürk;
Öztürk; 'Bingöl halkı artık bu hastalıklar için başka illere gitmeyecek'
Bingöl Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Dr. Osman Can Öztürk, hasta kabulüne başlayan hematoloji kliniğiyle birlikte kemik iliği ve kan hastalıklarının tanı, tedavi ve düzenli takibinin artık Bingöl'de yapılabileceğini belirterek, yeni hizmetin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve hastaların çevre illere gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.
07.02.2026
21:12
Adaklı`da eğitim çalışmaları ele alındı
Adaklı'da eğitim çalışmaları ele alındı
Eğitime Destek Koordinasyon Toplantısı, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Abdulkadir Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.
07.02.2026
21:05
Bingöl`de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine doğalgaz sevkiyatı yapan tırın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
07.02.2026
19:35
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
DEM Parti İl Genel Meclis Gurubu'nca Bingöl İl Genel Meclisi'ne sunulan soru önergesinde, İl Özel İdaresi hissesi bulunan YEM-SÜT A.Ş.'ye ait arsa satış ihalesinin ardından yaşanan süreç ve kamu zararı ihtimali gündeme taşındı. Önergede, ihalenin onaylanıp onaylanmadığından tahsilat sürecine kadar birçok başlıkta açıklama talep edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın