KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Kamyonette işçi taşıma yasaklanıyor

Özellikle Güneydoğu'da kamyonet üzerinde tarım işçilerinin taşınması sırasında yaşanan kazaların büyük can kayıplarına yol açması yeni tedbirleri beraberinde getirdi.

Kamyonette işçi taşıma yasaklanıyor
21 AĞUSTOS 2007 SALI 11:34
0
977
0
AA aa
Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, tarım işçilerinin kamyon ve kamyonetlerle taşınmaması için denetimlerin sıklaştırılacağını, işçilerin daha sağlıklı bir şekilde minibüslerle taşınması konusunda çaba sarf edileceğini söyledi.

Vali Yavaşcan, İl Sağlık Müdürü Dr. Nevzat Yetkin ile cumartesi günü tarım işçilerini taşıyan kamyonetle kamyonun çarpışması sonucu yaralanan işçileri hastanede ziyaret etti. Hastalarla ve yakınlarıyla bir süre sohbet eden Yavaşcan, yetkililerden yaralıların sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Hastaneden çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Yavaşcan, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

Kazada 18 işçinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin ise hastanelerde tedavisinin sürdüğünü ifade eden Vali Yavaşcan, diğer yaralıların ise taburcu edildiğini belirtti. Kaza sonucu üzücü bir tablo ortaya çıktığını kaydeden Yavaşcan, böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için Valilik olarak tedbirleri gözden geçirdiklerini söyledi.

-''TARIM İŞÇİLERİ KAYIT ALTINA ALINACAK''-

Tarım işçilerini toplayan ve yörede ''elçi'' olarak adlandırılan kişilerin eğitimi konusunda İŞ-KUR İl Müdürlüğüyle ortak hareket edeceklerini bildiren Yavaşcan, şu ana kadar 17 olan kayıtlı elçi sayısını 500'e yükselteceklerini kaydetti.

Komşu illerde veya çevredeki tarlalarda çalışan işçiler ile elçileri tespit ederek disipline etmeye çalışacaklarını ifade eden Vali Yavaşcan, şöyle konuştu: ''Bu kişilerin İŞ-KUR nezaretinde çalışmalarını sağlayacağız. Şanlıurfa merkezden çok sayıda işçinin Akçakale ve Harran çevresi ile komşu köylere tarlalarda çalışmak üzere gittiği malum. Emniyet ve jandarma trafik ekipleri daha sıkı şekilde sabah erken saatlerden itibaren bunların güzergahında kontrolleri sıklaştıracak. Tarım işçilerinin kamyon ve kamyonetlerle taşınmaması için denetimler sıklaştırılacak. İşçilerin daha sağlıklı bir şekilde minibüslerle taşınması konusunda çaba sarf edilecek.

Aksi davranışta bulunanların tespit edilmesi halinde yolcular araçlardan indirilecek, şoför ile elçilere ağır para cezası uygulanacak.'' Yavaşcan, kamyon ve kamyonetlerle ilgili mevzuatta bazı hükümler bulunduğunu, özellikle Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesinde kamyon veya kamyonetle işçi taşınabileceğinin belirtildiğini hatırlattı.

Mevzuata göre, işçi taşıyacak kamyon veya kamyonetlerin oturma yerlerinin düzenlenmesi konusunda bazı tedbirler alınması gerektiğini ifade eden Yavaşcan, bu kurallara uyulmadığını kaydetti. Vali Yavaşcan, tarım işçilerinin ücretlerinin artırılması, il dışına gitmemeleri, alacaklarının peşin ödenmesi ve sosyal haklarının yeniden düzenlenmesi konusunda iyileştirme yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

-KAZADA İKİ KIZINI KAYBETTİ-

Vali Yavaşcan, daha sonra, Sırrın ve Karşıyaka mahallelerinde, ölenlerin aileleri ve yakınlarını ziyaret ederek başsağlığı diledi. Kazada kızları Fatma (17) ve Fadile'yi (18) kaybettiğini ifade eden Mustafa Sadak, taziye çadırında Vali Yusuf Yavaşcan'a sarılarak gözyaşı döktü. 8 ay önce de beyninde tümör bulunan oğlunun aniden rahatsızlanarak öldüğünü belirten Sadak, çocuklarını kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Babayı teselli etmeye çalışan Vali Yavaşcan, aileye her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

10 yaşında özürlü bir çocuğu bulunduğunu, maddi durumları iyi olmadığı için tarım işçiliğiyle aile bütçesine katkıda bulunmaya çalışan eşi Fatma Dumrucuklu'nun kazada öldüğünü ifade eden Cuma Dumrucuklu da çocuğunun bakımı için yardım talebinde bulundu.

Vali Yusuf Yavaşcan, yetkililere, bu ailelerin sorunlarının çözülmesi talimatını verdi. Şanlıurfa'da, 18 Ağustos Cumartesi günü, tarım işçilerini taşıyan Abdullah K'nin kullandığı 63 VS 689 plakalı kamyonet ile Bedrettin Tekin yönetimindeki 73 DH 087 plakalı kamyonun çarpışması sonucu 18 kişi ölmüş, 15 kişi yaralanmıştı.

Anasayfa için tıklayınız.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.12.2025
17:51
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz`ın Bingöl programı netleşti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Bingöl programı netleşti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, 30 Aralık 2025 Salı günü bir dizi program ve açılış için Bingöl'e geliyor. Ziyaret kapsamında ödül töreni, okul açılışları ve Kentpark temel atma töreni gerçekleştirilecek.
29.12.2025
17:13
Gözler Hesarek`te! Hafta sonu açılabilir
Gözler Hesarek'te! Hafta sonu açılabilir
Bingöl'de etkisini artıran kar yağışıyla birlikte gözler kentin kış turizmindeki en önemli adresi olan Hesarek Kayak Merkezi'ne çevrildi. Tüm hazırlıkların tamamlandığı tesiste kar kalınlığı 20 santimetreyi aşarken, beklenen yoğun karla birlikte merkezin hafta sonu kapılarını açması bekleniyor.
29.12.2025
16:38
Bingöl`den Gazze`ye Umut Eli: Kermes Geliri Yerine Ulaştı
Bingöl'den Gazze'ye Umut Eli: Kermes Geliri Yerine Ulaştı
Bingöl Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Gazze yararına düzenlenen kermeste toplanan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Etkinlik, öğretmen, öğrenci ve velilerin yoğun desteğiyle örnek bir dayanışmaya dönüştü.
29.12.2025
15:29
Bingöl İçin Kuvvetli Kar ve Dondurucu Soğuk Uyarısı
Bingöl İçin Kuvvetli Kar ve Dondurucu Soğuk Uyarısı
Bingöl Valiliği, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün son tahmin raporuna dikkat çekerek 29 Aralık – 3 Ocak tarihleri arasında il genelinde etkili olacak kuvvetli kar yağışı, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
29.12.2025
15:18
Bingöl`de eğitime 1 gün ara verildi
Bingöl'de eğitime 1 gün ara verildi
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
29.12.2025
15:08
Bingöl`de 96 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 96 köy yolu ulaşıma kapandı
Meteorolojinin uyarı yaptığı Bingöl'de etkili olan kar yağışıyla birlikte kent genelinde 96 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi 53 araç ve 110 personel ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın