KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Haziran 2023 Pazar
14 °C Parçalı bulutlu

Kan davası barışla taçlandırıldı

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Göynük Köyü'nde 2011 yılında arazi anlaşmazlığı yüzünden Uğur ve Gökçe aileleri arasında çıkan silahlı kavgada 1’i çocuk olmak üzere 2 kişinin ölümüyle başlayan kan davası, Bingöl İl Barış Komisyonun araya girmesiyle barışla taçlandırıldı.

Kan davası barışla taçlandırıldı
07 AĞUSTOS 2014 PERŞEMBE 22:52
0
5792
0
AA aa

Göynük köyünde düzenlenen barış törenine, HDP Eş Genel Başkanı Milletvekili İdris Baluken, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDP parti meclis üyesi Zeki Kılıç, Bingöl eş Başkanı Halis Yurtsever, Bingöl İl Barış Komisyonu, Elazığ il yönetimi, Solhan İlçe yönetimi, Tekman Belediye Başkanı Ali Said Fırat, Diyarbakır Din Alimleri Cemiyeti (DİYADER), Erzurum İl örgütü ve Karlıova İlçe teşkilatı katıldı.

Kur'an Tilaveti ile başlayan barış töreni, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın konuşmasıyla devam etti. Tan: “Bugün Allah'a çok şükür hayırlı bir iş için yan yana geldik. Allah'ın ve Resulünün razı olacağı iş için yan yana geldi. Allah'ın ve Resulünün en çok razı olduğu şey barıştır, yeryüzünde yaşayan insanların kardeşçe yaşamalarıdır. Yeryüzünde bütün dinler, Peygamberler, Evliyalar insanlara beraber kardeşçe yaşamalarını emreder. Onun içinde Uğur ve Gökçen ailelerine teşekkür ederiz, çünkü dünyanın en zor şeylerinden biride barış yapmaktır. Çünkü nefse ağır gelen bir iştir ve bunu başardıkları için teşekkür ederim” dedi.

“SULHA EN ÇOK İHTİYACI OLAN KÜRTLERDİR”

Sulha en çok ihtiyacı olan kavim ve toplulukların başında Kürtlerin geldiğini belirten Tan: “Bakın tün Ortadoğu barut ateş fıçısı, yangın yanıyor her yerde, Gazze'de Filistin'de Rojava'da, Musul'da, Kerkük'te, Mısır'da her yerde bir yangın var. Sadece bu Ramazan ayında Gazze'de 2 bin'e yakın kardeşimiz Şehid edildi ve Rojava, Musul'da aynı sıkıntıları yaşıyor, bütün İslam Coğrafyası yanıyor. Peki bu Avrupa, İngiltere, Almanya, Fransa birbirlerinden milyonlarca insan öldürdü, birinci ve ikinci Dünya savaşında. Bir gecede Almanya'da Destan bombandırmanın da 80 bin kişi öldü. Japonya'ya atom bombası atıldı, Hitler Paris'i işgal etti, dört sene insanları sokaklarda kurşuna dizdi. Peki, ne oldu, bunlar yeni bir Dünya kurdular, bir barışı sağladılar, Avrupa Birliğini kurdular, Gümrükleri, sınırları, pasaportları kaldırdılar ve bugün Paris'te bir trene biniyorsun Berlin'e kadar gidiyorsun ve hiç kimse nereye gidiyorsun diye sormuyorlar. Peki, bizler, Ortadoğu halkları, Türkler, Kürtler, Araplar, Farslar, Sünniler, Aleviler neden birbirimizi vuruyoruz bu iş nereye kadar gidecek” diye konuştu.

Kürt halkının yüz yıldır mücadelenin ve kavganın içinde olduğunu söyleyen Tan: “100 binlerce kürdün evladı, kızı, genci hayatlarını kaybetti. Sadece Türkiye'de 50 bin insan öldü. 10 binlerce kardeşlerimizin mezarları bu dağlarda yerleri bile belli değil. Onun için bütün İslam Ümmetinin barışa ihtiyacı var, bütün Ortadoğu'nun barışa ihtiyacı var, bu yüz yıllık mücadeleden sonra Kürtlerin mutlaka kendi arlarında bir barışa ihtiyacı var” dedi.

BALUKEN: “HEPİMİZİN BARIŞ VE KARDEŞLİĞE İHTİYACI VAR”

Baluken ise, Uğur ve Gökçe ailelerine teşekkür ederek: “Burada bulunan değerli Seydalarımız değerli büyüklerimiz kanaat önderlerimiz âlimlerimiz bende böyle hayırlı bir işe bugün aracılık ettiğiniz için bugün bu barış yemeğine bu sulh yemeğine hepiniz icabet ettiğiniz için öncellikle hepinize teşekkür ediyorum Sağ olun var olun diyorum. Hepimizin ihtiyacı olan barış ve kardeşliğin en fazla ihtiyacının duyduğumuz bugünlerde Karlıova'da Göynük köyünde bize bu mutlu günü yaşatan bu sevinci yaşatan bize genel bir barış için umut veren öncellikle Gökçe ailesine ve Uğur ailesine huzurlarınızda ben teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Taraflar yapılan konuşmanın ardında birbirlerinin elini sıkarak helallik dilemeden sonra verilen barış yemeğiyle son buldu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.06.2023
02:06
Cevdet Yılmaz`dan ilk mesaj! Teşekkür etti, başarılar diledi
Cevdet Yılmaz'dan ilk mesaj! Teşekkür etti, başarılar diledi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, ilk mesajını sosyal medyadan paylaştı. Erdoğan'a şükranlarını sunup yeni kabine üyelerini tebrik eden Yılmaz, yeni görevi dolayısıyla tebrik mesajı gönderenlere de teşekkürlerini iletti.
04.06.2023
01:30
Genç İnönü Türkiye ikincisi oldu
Genç İnönü Türkiye ikincisi oldu
Genç İnönü Ortaokulu Hentbol Takımı, son gün aldığı mağlubiyetle şampiyonluk kupasını kaçırarak Türkiye ikincisi oldu. Gençlik Spor İl Müdürlüğü, elde edilen başarıyı 'Kilit taşından parkelere uzanan bu süreçte azim ve inanç vardı. Tüm ekibe teşekkür ediyor başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz' sözleriyle duyurdu.
04.06.2023
01:06
Kur`an kursu öğrencileri için mezuniyet töreni
Kur'an kursu öğrencileri için mezuniyet töreni
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.
03.06.2023
22:05
Kabine açıklandı, Cevdet Yılmaz Cumhurbaşkanı Yardımcısı oldu
Kabine açıklandı, Cevdet Yılmaz Cumhurbaşkanı Yardımcısı oldu
Erdoğan canlı yayında açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı görevi tevdi edilen Cevdet Yılmaz'ın yeni görevi Bingöl'de sevinçle karşılandı.
03.06.2023
21:25
O bitkiyi toplayınca 488 Bin TL ceza yediler
O bitkiyi toplayınca 488 Bin TL ceza yediler
Ele geçirilen bitkilerin, neslinin korunması amacıyla tekrardan doğaya ekileceği öğrenildi.
03.06.2023
21:23
BİNTSO Arama Kurtarma Ekibine Eğitim
BİNTSO Arama Kurtarma Ekibine Eğitim
Baynal; 'Bingöl ve çevresinde olası afet durumlarında toplumun güvenliğini sağlamak ve hızlı bir şekilde yardım edebilmek için sürekli olarak eğitimler düzenlemeyi planlıyoruz.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın