KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Kan davası barışla taçlandırıldı

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Göynük Köyü'nde 2011 yılında arazi anlaşmazlığı yüzünden Uğur ve Gökçe aileleri arasında çıkan silahlı kavgada 1’i çocuk olmak üzere 2 kişinin ölümüyle başlayan kan davası, Bingöl İl Barış Komisyonun araya girmesiyle barışla taçlandırıldı.

Kan davası barışla taçlandırıldı
07 AĞUSTOS 2014 PERŞEMBE 22:52
0
7833
0
AA aa

Göynük köyünde düzenlenen barış törenine, HDP Eş Genel Başkanı Milletvekili İdris Baluken, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDP parti meclis üyesi Zeki Kılıç, Bingöl eş Başkanı Halis Yurtsever, Bingöl İl Barış Komisyonu, Elazığ il yönetimi, Solhan İlçe yönetimi, Tekman Belediye Başkanı Ali Said Fırat, Diyarbakır Din Alimleri Cemiyeti (DİYADER), Erzurum İl örgütü ve Karlıova İlçe teşkilatı katıldı.

Kur'an Tilaveti ile başlayan barış töreni, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın konuşmasıyla devam etti. Tan: “Bugün Allah'a çok şükür hayırlı bir iş için yan yana geldik. Allah'ın ve Resulünün razı olacağı iş için yan yana geldi. Allah'ın ve Resulünün en çok razı olduğu şey barıştır, yeryüzünde yaşayan insanların kardeşçe yaşamalarıdır. Yeryüzünde bütün dinler, Peygamberler, Evliyalar insanlara beraber kardeşçe yaşamalarını emreder. Onun içinde Uğur ve Gökçen ailelerine teşekkür ederiz, çünkü dünyanın en zor şeylerinden biride barış yapmaktır. Çünkü nefse ağır gelen bir iştir ve bunu başardıkları için teşekkür ederim” dedi.

“SULHA EN ÇOK İHTİYACI OLAN KÜRTLERDİR”

Sulha en çok ihtiyacı olan kavim ve toplulukların başında Kürtlerin geldiğini belirten Tan: “Bakın tün Ortadoğu barut ateş fıçısı, yangın yanıyor her yerde, Gazze'de Filistin'de Rojava'da, Musul'da, Kerkük'te, Mısır'da her yerde bir yangın var. Sadece bu Ramazan ayında Gazze'de 2 bin'e yakın kardeşimiz Şehid edildi ve Rojava, Musul'da aynı sıkıntıları yaşıyor, bütün İslam Coğrafyası yanıyor. Peki bu Avrupa, İngiltere, Almanya, Fransa birbirlerinden milyonlarca insan öldürdü, birinci ve ikinci Dünya savaşında. Bir gecede Almanya'da Destan bombandırmanın da 80 bin kişi öldü. Japonya'ya atom bombası atıldı, Hitler Paris'i işgal etti, dört sene insanları sokaklarda kurşuna dizdi. Peki, ne oldu, bunlar yeni bir Dünya kurdular, bir barışı sağladılar, Avrupa Birliğini kurdular, Gümrükleri, sınırları, pasaportları kaldırdılar ve bugün Paris'te bir trene biniyorsun Berlin'e kadar gidiyorsun ve hiç kimse nereye gidiyorsun diye sormuyorlar. Peki, bizler, Ortadoğu halkları, Türkler, Kürtler, Araplar, Farslar, Sünniler, Aleviler neden birbirimizi vuruyoruz bu iş nereye kadar gidecek” diye konuştu.

Kürt halkının yüz yıldır mücadelenin ve kavganın içinde olduğunu söyleyen Tan: “100 binlerce kürdün evladı, kızı, genci hayatlarını kaybetti. Sadece Türkiye'de 50 bin insan öldü. 10 binlerce kardeşlerimizin mezarları bu dağlarda yerleri bile belli değil. Onun için bütün İslam Ümmetinin barışa ihtiyacı var, bütün Ortadoğu'nun barışa ihtiyacı var, bu yüz yıllık mücadeleden sonra Kürtlerin mutlaka kendi arlarında bir barışa ihtiyacı var” dedi.

BALUKEN: “HEPİMİZİN BARIŞ VE KARDEŞLİĞE İHTİYACI VAR”

Baluken ise, Uğur ve Gökçe ailelerine teşekkür ederek: “Burada bulunan değerli Seydalarımız değerli büyüklerimiz kanaat önderlerimiz âlimlerimiz bende böyle hayırlı bir işe bugün aracılık ettiğiniz için bugün bu barış yemeğine bu sulh yemeğine hepiniz icabet ettiğiniz için öncellikle hepinize teşekkür ediyorum Sağ olun var olun diyorum. Hepimizin ihtiyacı olan barış ve kardeşliğin en fazla ihtiyacının duyduğumuz bugünlerde Karlıova'da Göynük köyünde bize bu mutlu günü yaşatan bu sevinci yaşatan bize genel bir barış için umut veren öncellikle Gökçe ailesine ve Uğur ailesine huzurlarınızda ben teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Taraflar yapılan konuşmanın ardında birbirlerinin elini sıkarak helallik dilemeden sonra verilen barış yemeğiyle son buldu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.04.2026
23:24
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl`e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl'e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ, önlisans mezunu 396 tekniker ve yardımcı hizmetlerde 6 personel olmak üzere toplam 402 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. İller bazında dağılıma göre Bingöl için 5 elektrik teknikeri kontenjanı ayrıldı.
12.04.2026
23:23
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı, KPSS puan sıralamasına göre sözlü sınavla 3 bin 209 aday din görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 20 Nisan–4 Mayıs 2026 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.
12.04.2026
23:22
Özgür-Der Bingöl Şubesi`nde
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nde 'Postmodern Dünyada İslami Kimlik' Konuşuldu
Bingöl'de düzenlenen seminerde postmodern çağın hakikat, kimlik ve tüketim anlayışı üzerinden İslami kimliğin karşı karşıya kaldığı meydan okumalar ele alındı. Konuşmacı Burhan Taşkaya, parçalanmış kimlik yapısının Müslüman birey üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
12.04.2026
23:21
Bingöl`de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Bingöl'de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Meteorolojik değerlendirmelere göre Bingöl genelinde 12 Nisan Pazar gecesinden itibaren hava sıcaklıklarında ani düşüş bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli zirai don riski öngörülürken, çiftçi ve üreticilerin tedbirli olması istendi.
12.04.2026
23:19
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluğu garantileyen 12 Bingölspor, Osmaniyespor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönerek puanını 59'a yükseltti. Yeşil-beyazlı ekip, sezonun son haftasında sahasında oynayacağı Silifke Belediyespor karşılaşmasının ardından şampiyonluk kutlaması yapacak.
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın