KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Kan davası barışla taçlandırıldı

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Göynük Köyü'nde 2011 yılında arazi anlaşmazlığı yüzünden Uğur ve Gökçe aileleri arasında çıkan silahlı kavgada 1’i çocuk olmak üzere 2 kişinin ölümüyle başlayan kan davası, Bingöl İl Barış Komisyonun araya girmesiyle barışla taçlandırıldı.

Kan davası barışla taçlandırıldı
07 AĞUSTOS 2014 PERŞEMBE 22:52
0
7977
0
AA aa

Göynük köyünde düzenlenen barış törenine, HDP Eş Genel Başkanı Milletvekili İdris Baluken, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDP parti meclis üyesi Zeki Kılıç, Bingöl eş Başkanı Halis Yurtsever, Bingöl İl Barış Komisyonu, Elazığ il yönetimi, Solhan İlçe yönetimi, Tekman Belediye Başkanı Ali Said Fırat, Diyarbakır Din Alimleri Cemiyeti (DİYADER), Erzurum İl örgütü ve Karlıova İlçe teşkilatı katıldı.

Kur'an Tilaveti ile başlayan barış töreni, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın konuşmasıyla devam etti. Tan: “Bugün Allah'a çok şükür hayırlı bir iş için yan yana geldik. Allah'ın ve Resulünün razı olacağı iş için yan yana geldi. Allah'ın ve Resulünün en çok razı olduğu şey barıştır, yeryüzünde yaşayan insanların kardeşçe yaşamalarıdır. Yeryüzünde bütün dinler, Peygamberler, Evliyalar insanlara beraber kardeşçe yaşamalarını emreder. Onun içinde Uğur ve Gökçen ailelerine teşekkür ederiz, çünkü dünyanın en zor şeylerinden biride barış yapmaktır. Çünkü nefse ağır gelen bir iştir ve bunu başardıkları için teşekkür ederim” dedi.

“SULHA EN ÇOK İHTİYACI OLAN KÜRTLERDİR”

Sulha en çok ihtiyacı olan kavim ve toplulukların başında Kürtlerin geldiğini belirten Tan: “Bakın tün Ortadoğu barut ateş fıçısı, yangın yanıyor her yerde, Gazze'de Filistin'de Rojava'da, Musul'da, Kerkük'te, Mısır'da her yerde bir yangın var. Sadece bu Ramazan ayında Gazze'de 2 bin'e yakın kardeşimiz Şehid edildi ve Rojava, Musul'da aynı sıkıntıları yaşıyor, bütün İslam Coğrafyası yanıyor. Peki bu Avrupa, İngiltere, Almanya, Fransa birbirlerinden milyonlarca insan öldürdü, birinci ve ikinci Dünya savaşında. Bir gecede Almanya'da Destan bombandırmanın da 80 bin kişi öldü. Japonya'ya atom bombası atıldı, Hitler Paris'i işgal etti, dört sene insanları sokaklarda kurşuna dizdi. Peki, ne oldu, bunlar yeni bir Dünya kurdular, bir barışı sağladılar, Avrupa Birliğini kurdular, Gümrükleri, sınırları, pasaportları kaldırdılar ve bugün Paris'te bir trene biniyorsun Berlin'e kadar gidiyorsun ve hiç kimse nereye gidiyorsun diye sormuyorlar. Peki, bizler, Ortadoğu halkları, Türkler, Kürtler, Araplar, Farslar, Sünniler, Aleviler neden birbirimizi vuruyoruz bu iş nereye kadar gidecek” diye konuştu.

Kürt halkının yüz yıldır mücadelenin ve kavganın içinde olduğunu söyleyen Tan: “100 binlerce kürdün evladı, kızı, genci hayatlarını kaybetti. Sadece Türkiye'de 50 bin insan öldü. 10 binlerce kardeşlerimizin mezarları bu dağlarda yerleri bile belli değil. Onun için bütün İslam Ümmetinin barışa ihtiyacı var, bütün Ortadoğu'nun barışa ihtiyacı var, bu yüz yıllık mücadeleden sonra Kürtlerin mutlaka kendi arlarında bir barışa ihtiyacı var” dedi.

BALUKEN: “HEPİMİZİN BARIŞ VE KARDEŞLİĞE İHTİYACI VAR”

Baluken ise, Uğur ve Gökçe ailelerine teşekkür ederek: “Burada bulunan değerli Seydalarımız değerli büyüklerimiz kanaat önderlerimiz âlimlerimiz bende böyle hayırlı bir işe bugün aracılık ettiğiniz için bugün bu barış yemeğine bu sulh yemeğine hepiniz icabet ettiğiniz için öncellikle hepinize teşekkür ediyorum Sağ olun var olun diyorum. Hepimizin ihtiyacı olan barış ve kardeşliğin en fazla ihtiyacının duyduğumuz bugünlerde Karlıova'da Göynük köyünde bize bu mutlu günü yaşatan bu sevinci yaşatan bize genel bir barış için umut veren öncellikle Gökçe ailesine ve Uğur ailesine huzurlarınızda ben teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Taraflar yapılan konuşmanın ardında birbirlerinin elini sıkarak helallik dilemeden sonra verilen barış yemeğiyle son buldu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.07.2026
12:34
Bingöl`de beton santralleri ve hurdacılar taşınıyor
Bingöl'de beton santralleri ve hurdacılar taşınıyor
Bingöl'de kent estetiğini güçlendirmek, görüntü kirliliğini azaltmak ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla beton santralleri ile hurdacılık işyerlerinin şehir merkezinden Kervansaray bölgesine taşınması kararlaştırıldı. Taşınma sürecinin inşaat sezonunun ardından başlaması planlanıyor.
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın