KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Kanaat Önderi Korkutata, Külliye'de

Bingöl'ün kanaat önderlerinden Atik Korkutata, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden bazı kanaat önderlerini kabul ettiği görüşmeyle ilgili özel izahatlarda bulundu.

Kanaat Önderi Korkutata, Külliye`de
07 MART 2019 PERŞEMBE 20:41
11
10309
18
AA aa

Korkutata, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu istişare toplantılarına büyük önem verdiğini ve bu toplantıların devlet ile milletin birleşmesine vesile olduğunu söyledi.

Bölge sorunlarının devletin zirvesinde cevap bulmasının bir nimet olduğunu aktaran Korkutata, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Keza Cumhurbaşkanımız bölgenin bütün sorunlarını teferruatıyla anlatarak, gelecek için olabilecek müjde babında, davetlileri haberdar etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız, birlik ve beraberliğimizin her zamankinden daha mühim ve elzem olduğunu ifade etti. Bu birlik ve beraberliğin cümle İslam alemini serfiraz edeceğini de müjdeledi. Mazlum ve mağdurların ümidi olan, bu birliğin ve beraberliğin, hepimiz ve hepinizce bir gurur abidesi olması gerekir. Zira ülkemizin gerek coğrafi konumu gerekse inancı dolayısıyla kin duyan, kirli hesaplar içinde olan, bu ülkenin güçlenmesini, gelişmesini istemeyen, birlik ve berberliğimizden rahatsız olan şer güçlerin varlığı hepimizce malumdur. Bu şeraitler içinde birlik ve beraberliğimizin getirdiği yükselmeden, ülkemizin sanayileşmesinden ve savunma gücümüzün çoğunun devletimiz tarafından üretilmesinden muhakkak ki aynı çevreler rahatsız olup aramızda fitne çıkarmaktadırlar.”

Korkutata, ülkemizde din ve vicdan hürriyeti, bireyin hak ve özgürlükleri, doğu ve batı arasındaki kardeşliğin “tanksız ve kansız” yani “kansız ve tanksız” hayat bulduğunu vurguladı.

Bu kardeşliğin baki olması için dini, rengi, meşrebi ne olursa olsun ülke vatandaşlığını benimseyen, “kanun ve nizamlara bağlıyım” diyen tüm vatandaşlara adaletin ve hizmetin ötekileştirilmeden sağlanmasını isteyen Korkutata, “Bingöl'ün karlı dağlarından, mert insanlarından Sayın Cumhurbaşkanımıza bütün Bingöllü hemşehrilerimizin selam ve saygılarını illettim. Kendilerinden bilmukabele selamlarını getirdim. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu verimli, devletle milletin birbiriyle şad olmasına vesile olan bu güzel toplantıların yapılmasından kuvvet doğacağına inanıyorum.”

“İllerinin gidişatı hakkında sualleri olanlara bihakkihi dinleyip cevap olmuştur.” diyen Korkutata, açıklamasını şöyle tamamladı:

“İlin amirleri ve eğitimi babında sorular yöneltilmiştir. Bu soruları da kanaat önderlerinin anladığı lisanla izahata bulunmuştur. Davete icabet en üst seviyede olmuştur. Kendi memleketlerinde karşılığı olan, sözü dinlenen ferasetli şahsiyetlerin bir arada oluşu, bölge sorunları en üst mercide kabul görmüştür. Devlet ile milletin buluşması aynı zamanda rahmettir. Taşralarda da bunun hayat bulmasının lüzumlu ve elzem olduğuna inanıyorum. Mevla birlik ve beraberliğimizi daim ve kaim kılsın. Bu ortamı sağlayan ve bu istişareyi önemseyen ve benimseyen yüce makama saygıyı edepten bilirim. Bu hususta her vatandaşın rahmet ve şefkat dilini kullanması hususunda cehd etmesi, gayret etmesi bir sorumluluktur.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41440)
14 Mart 2019 Perşembe 16:50
bunu kim çıkarmış kulliyeye iki kelimeyi bir araya getiremiyor bundan kaanaat önderimi olur .pardon zeki korkutata külliyede başladı göreve ya
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41107)
08 Mart 2019 Cuma 20:56
YAW Tayyip Bey, bizim kanaat önderimize bakmıyor.Başka Tarafa bakıyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41100)
08 Mart 2019 Cuma 19:36
bunlardan kanaat önderimi olur.korkutalar kendi menfaat ve çıkarları peşinde koşarlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41098)
08 Mart 2019 Cuma 18:44
kanaatim hasıl olmadı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41345)
12 Mart 2019 Salı 18:42
@Misafir Kullanıcı benimde kanatim hasıl olmadı vallahi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41096)
08 Mart 2019 Cuma 16:51
ah ahhhh kanaat liderine bak bu memleketi kimler yönetmiş bugüne kadar yazık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41092)
08 Mart 2019 Cuma 14:39
Seneye vekil olur demedi demeyin..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41084)
08 Mart 2019 Cuma 12:45
Birlik beraberlik haaa...
Artık bu tahta bu çivileri kaldırmıyor!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41073)
08 Mart 2019 Cuma 10:31
BİZ KENDİSİNİ TANAMIYORUZ ACABA ŞEHLERİMİ TEMSİL ETTİ
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41072)
08 Mart 2019 Cuma 10:06
bu kanaat önderleri kimin tarafında öneriliyor kimin tarafında seçiliyor anlamaktan güçlük çekiyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41069)
08 Mart 2019 Cuma 09:13
Çook Güldüm, Kanaat önderi..Milyonlarca kişi, Cumhurbaşkanımızın elini sıkıp, Resim çektiriyor, 10 Sene Önce İstanbul da, Şimdiki Amerika Başkan'ı Tramp ın kızı,ile TRAMP TOWIRSIN,Tanıtımında Tesadüfen Karşılaştık ve Resim çektim,şimdi bu Resmî Alıp Havamı Atayım.Geçin böyle İşlere Karnımız Tok.
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın