KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Kandil'den yol haritasında 30 eylül beklentisi

Kandil'den dönen HDP milletvekilleri, KCK yöneticilerinin hükümetten çözüm sürecinin takvimini 30 Eylül'e kadar açıklamasını beklediğini aktardı.

Kandil`den yol haritasında 30 eylül beklentisi
20 EYLÜL 2014 CUMARTESİ 08:19
0
1704
0
AA aa

HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Irak'ın Kandil Dağı'nda KCK yöneticileri ile görüşmelerini tamamladıktan sonra Türkiye'ye döndü.

Buldan, KCK yöneticilerinin çözüm sürecinin kritik bir aşamaya geldiğinin altını çizdiklerini belirterek: “Beklenti, 30 Eylül tarihine kadar yol haritasının kamuoyuna açıklanmasıdır. Bizim de beklentimiz budur ama aynı zamanda bu tarihe kadar Sayın Öcalan'ın koşullarının acilen değişmesi gerekiyor” dedi.

Buldan, İmralı Cezaevi'nde bulunan Abdullah Öcalan'ın koşullarının değişmesi gerektiğine ilişkin şunları söyledi: “Koşulların değişmesi derken Sayın Öcalan'ın sekreteryasının oluşması ve Öcalan'la görüşmeler yapması, aynı zamanda izleme kurulunun da oluşturlması gerekiyor. Bütün bunlar belki yol haritasının dışında olması gerekenler ve beklentiler. Böyle bir beklenti var, Kandil'deki KCK yetkilileri bu konuda beklentilerini ifade ettiler. Kritik bir aşamaya girildiğinin altını çizdiler.”

OKULLARIN MÜHÜRLENMESİ

Buldan, görüşmede okul boykotu ve okullara yönelik saldırılar ile Kürtçe eğitim veren okulların gündeme gelip gelmediğiyle ilgili soru üzerine: “Kürtçe eğitimi yapan okullara mühür vurulması konusunu biraz değerlendirdik. Kürt halkının kendi çabaları ve emekleri ile açmış olduğu okullara mühürlerin vurulması bir tahammülsüzlüktür. Barış ve müzakere sürecinde bunların olmaması gerekiyor. Bu tahammülsüzlüğü gösteren bir hükümet veya devlet sorunun çözümünü nasıl bulacak?” diye konuştu.

Buldan, Kandil'deki KCK yönetiminin direkt hükümet yetkilileriyle görüşmesi ile ilgili ortaya atılan değerlendirmeler üzerine: “Öcalan ile görüşmelerin sürdürüldüğünü söylediler. Hükümet ile kendilerinin görüşmesine gerek olmadığını yinelediler. Başmüzakerecilerinin Sayın Öcalan olduğunu ifade ettiler. Dolayısıyla bütün bu görüşmeler Sayın Öcalan ile yapılmalıdır, Kandil ile görüşmeye gerek yoktur dediler” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın