KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

Kanımın son damlasına kadar savaşmaya hazırım

Bingöl'de 18 yıl önce teröristlerle girilen çatışmada yaralı arkadaşını kurtarmak isterken tuzaklı bombanın patlaması sonucu sol ayağını kaybeden gazi Recep Çam: 'Ben şu an bile 1 kolu sakat, 1 ayağı olmayan gazi olarak göreve hazır mısın deseler, göreve hazırım kanımın son damlasına kadar savaşmaya hazırım.'

Kanımın son damlasına kadar savaşmaya hazırım
19 EYLÜL 2019 PERŞEMBE 17:56
11
2876
2
AA aa

Evli ve 2 çocuk babası Recep Çam (50), 2001 yılında jandarma uzman çavuş olarak görev yaparken Bingöl'ün Genç ilçesi, Sağgöze Doğanlar mevkisinde terör örgütüyle çatışmaya girdi. 5 arkadaşı şehit olan Çam, yaralı arkadaşını kurtarmaya çalışırken tuzaklı bombanın patlaması sonucu sol ayağını kaybetti. Diz altı protez kullanarak hayatını devam ettiren Çam, 2006 yılında ise Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Güzelyalı İtfaiye Grup Amirliği'nde santral görevlisi olarak işe başladı.

 “Büyük bir operasyondu”

Hayatını protez ayakla sürdüren Recep Çam, Gaziler Günü'nde İHA muhabirine ayağını ve 5 silah arkadaşını kaybettiği anı anlattı. Bölgede arama tarama çalışması yaparken 1 metreden mermi yediklerini kaydeden Recep Çam, daha sonra şunları kaydetti:

“Çıkan çatışmada pusuya düştüm ve yaralandım. Sol ayağım koptu, sağ ayağım yaralandı ve sağ elimde lif kopması var. Sol ayakta diz altı protez kullanıyorum. Büyük bir operasyondu. Elazığ JÖH, Bingöl JÖH ve Diyarbakır JÖH katılmıştı. Operasyon esnasında biz arazi arama taraması yaparken biz olay yerine girdiğimizde beklenmedik bir anda sıcak temasa girdik. İlk ateşi onlar açtı. Yaklaşık 1 metreden mermi yedik. Çukur kazmışlar. Suriye uyruklu teröristler oradaydı. 11 yıldır orada olan grup haliyle iyi biliyorlardı araziyi. Biz de üst bölgesinde adamların içine girdik. İlk temasta 5 şehit verdik. Yaralı arkadaşımı çekmek için ölüm bölgesine girdim. Onu çekerken tuzaklı bombayı uzaktan patlattılar ve benim o anda sol ayağım koptu. Sağ kolum yaralandı. 3 saat olay yerinde kaldım. Helikopter geldi ve kurtuldum ben. Yoksa kan kaybından ölecektim. Helikopter ile önce Bingöl Devlet Hastanesi'ne, oradan Elazığ Askeri Hastanesine ve daha sonra Ankara GATA'ya gönderdiler. 2003 yılı Ağustos ayına kadar tedavim sürdü ve 2003 yılı Ağustos ayında malulen emekli oldum. Protez kendi parçamız oldu. Tabi protez bazen sıkıntı oluyor. Bazen üzerinde çok durunca ağrı yapıyor.”

“Bizleri unutmasınlar yeter”

“Özel günlerde jandarma bizleri unutmasın yeter” diyen Recep Çam, Türkiye Cumhuriyetinin güvenliği için her an mücadeleye hazır olduğunu kaydederek, “Bir tane Türkiye Cumhuriyeti var. Biz var olduğumuz sürece bu devlet bölünemez. Ben şu an bile 1 kolu sakat, 1 ayağı olmayan gazi olarak göreve hazır mısın deseler göreve hazırım kanımın son damlasına kadar savaşmaya hazırım” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50282)
21 Eylül 2019 Cumartesi 13:22
Bir Sen eksiktin o kadar faili mesgul cinayet islendi bu memlekete nerde faileri
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50158)
19 Eylül 2019 Perşembe 23:22
Keske sende sehit olsaymissin.en azindan cenneti kazanirdin.
01.07.2025
14:59
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 81 ildeki müdürlüklere 'acil' ibareli bir yazı gönderdi. Şap hastalığında yaşanan artış nedeniyle, ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.
01.07.2025
13:10
Bingöl Basın Konseyi`nden karikatür tepkisi!
Bingöl Basın Konseyi'nden karikatür tepkisi!
Açıklamada; 'İnançlara hakaret eden, toplumsal barışı zedeleyen ve vicdanları yaralayan bu tarz yayınları en güçlü şekilde kınıyor, hem hukuki hem ahlaki sorumluluğun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz' vurgusunun altı çizildi.
01.07.2025
11:28
Bingöl`de aranan suç makinesi yakalandı
Bingöl'de aranan suç makinesi yakalandı
Polislerin şok baskınıyla çembere alınan şahıs kıskıvrak yalandı. Şahıs, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
01.07.2025
11:18
Türkiye yanarken Bingöl`de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye yanarken Bingöl'de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye'nin birçok ili sıcaktan kavrulurken 1940 rakımlı Karlıova'da kış yeniden geldi. Soğuklar nedeniyle ilçedeki kahvehaneler sobaları tekrar kurup yakmaya başladı.
01.07.2025
11:08
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de silah kaçakçılığı yaptığı belirlenen 2 kişi yakalandı.
01.07.2025
11:02
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 5 bin 990 kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın