KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Kanser hastalarına her koşulda destek olmalıyız

4 Şubat Dünya Kanser Günü münasebetiyle bir açıklama yapan Bin Birlikte Umut Derneği Başkanı Semiramis Karaarslan, “Bu sinsi hastalığa destek olmak için illaki bizlerin de hasta olması gerekmez. Çevremizde gittikçe yaygınlaşan kansere her birimizin de her an için aday olduğunu hatırlayarak gerekli eğitimleri almalı, kanser hastalarına her koşulda destek olmalıyız” dedi.

Kanser hastalarına her koşulda destek olmalıyız
04 ŞUBAT 2010 PERŞEMBE 08:42
0
1579
0
AA aa
Bin Birlikte Umut Derneği Başkanı Karaarslan, 4 Şubat Dünya Kanser Günü münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.
“Kanser hastalığının küresel boyutta arttığı bugünde öncelikle kanser konusunda bilinçlenmenin önemi vurgulanmalıdır” diyen Karaarslan, “Erken tanı ve korunmanın iyi kavranması gerekmektedir. Bunun sağlanması için;
Hükümetlerin Tütün Çerçeve Anlaşmasının kurallarını eksiksiz olarak uygulamaya koymasını desteklemek suretiyle tütün tüketimini azaltacak çabaları artırması, Kanserin erken belirtileri konusunda kamuoyunun bilinçlenmesinin artırılması, Hükümetlerin, toplum seviyesinde risk azaltma yöntemlerini destekleyecek politikaları uygulamaya zorlaması, Bireyler daha bilgili tüketim seçenekleri ve daha sağlıklı davranış tarzlarına uymaları konusunda etkinleştirilmeli,
  Hükümetler, insanların çevresel ve mesleki kanser yapıcı maddelerle temasını azaltma yönünde tedbirleri almaya teşvik edilmesi, Kansere yol açan enfeksiyonları önlediği gösterilen aşıların ve diğer stratejilerin daha yaygın olarak temin edilebilir olmasına yönelik tedbirlerin uygulamaya konulması, Faydalı olduğu yönünde kanıtı mevcut olan uygulanabilir tarama programlarının sunulması gerekmektedir” diye konuştu.
Kanser konusu sürekli gündemde tutulması gerektiğine dikkat çeken Karaarslan, “Bir ülkenin büyüyen kanser problemi ile uğraşmak için yaptığı yatırımın ülkenin ekonomik ve sosyal refahına bir yatırım olduğu gösterilmek suretiyle kansere verilen politik önceliği artırılması gerekmektedir. Bu sinsi hastalığa destek olmak için illaki bizlerin de hasta olması gerekmez. Çevremizde gittikçe yaygınlaşan kansere her birimizin de her an için aday olduğunu hatırlayarak gerekli eğitimleri almalı, kanser hastalarına her koşulda destek olmalıyız. Bu vesileyle İlimizde kurduğumuz ‘'Bin Birlikte Umut'' kanser derneği, kanser hastalarını sürekli ziyaret ediyor ve elimizden geldiğince onların sorunlarının çözümüne ortak olmaya çalışıyor. Saygıdeğer Bingöl halkının da bu konuda yaptığımız çalışmalarda yanımızda olması bizi onurlandıracaktır. Bu arada kanserli hastalarla ilgili çalışmalarımız konusunda desteklerini esirgemeyen sayın valimiz İrfan Balkanlıoğlu'na şükranlarımızı sunarız. “Erken Teşhis Hayat Kurtarır'' sözünü bir kez daha hatırlatır Kanser hastalarımıza ve tüm hastalara acil şifalar dilerim” şeklinde konuştu.
 
Bingölonline Haber Servisi
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın