KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Kansere erken teşhis

Bingöl Devlet Hastanesi'nde Görevli Uzman Doktor Remzi Arslan: "Son 3 ay içerisinde hastane laboratuarında değerlendirilen 600 vakadan 14 vakaya kanser tanısı konup tedavilerine başlanılmıştır"

Kansere erken teşhis
11 TEMMUZ 2007 ÇARŞAMBA 10:06
0
1182
0
AA aa
Bingöl Devlet Hastanesi Patoloji Servisi bölümünde görevli Uzman Doktor Remzi Arslan, hastane laboratuarın da bulunan cihazların, Bingöl'de kanser hastalıklarının erken teşhisinde büyük kolaylık sağladığını ifade etti.
Son 3 ay içerisinde hastane laboratuarında değerlendirilen 600 vakadan 14 vakaya kanser tanısı (teşhisi) konulup tedavilerinin yönlendirildiğini belirten Doktor Arslan, "Bunlar içerisinde Bingöl'de ilk defa geçtiğimiz günlerde yapılan meme kanserinin ilk tanısı laboratuarımızda verilmiş, ayrıca kolon tümörü (Bağırsak kanseri) tanısı konulan bir hastanın cerrahisi ve tedavisi yönlendirilmiştir. Yine bir bayan hastanın memesinden iğne ile alınan sıvıdan kanser tanısı verilerek erken tedaviye yönlendirilmesi sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.
İnsanların kanserden değil, geç kalmaktan korkmaları gerektiğini belirten Arslan, "Çünkü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde insanlar vücutlarından küçük parçalar almaktan çekiniyorlar. Oysa alınacak bu parçalar ile tanı konulduktan sonra kolaylıkla tedavi sağlanıp hem ölümler azaltılacak hem de yaşam süreleri uzatılacaktır" şeklinde konuştu.
Özellikle bayanlarda görülen rahim ağzı kanserleri için tarama testi olan smearın yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çeken Arslan şöyle konuştu:
"Her kadın, kadın doğum muayenesinden sonra sürüntü alarak laboratuara göndermelidir. Bu da kadınlarda rahim ağzı kanser teşhisinde büyük kolaylıklar sağlayacak ve erken teşhis ile tam tedavi sağlama imkanı doğuracaktır. Son sistem cihazlarla donatılmış laboratuarımızda, tüm ülkenin en büyük sorunu olan ve son yıllarda artış gösteren verem (Tüberküloz) hastalığının çok nadiren yerleştiği bir yer olan tiroid lokalizasyonu olan 3 vaka da tespit edildi ve ayrıca Bingöl'de oldukça yaygın olarak gözlenen guatr hastalıklarına da tanı konuldu. Ancak burada tanıdan önce muhtemelen guatrın yaygın sebebi olan iyot eksikliğinin giderilmesi gerekmektedir. Kanaatimce şehir şebeke içme suyunda iyot eksikliği mevcuttur. Bu eksikliğin de sofralarımızda iyotlu tuz kullanarak önlenebileceği kanısındayım."
 




BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.07.2026
03:32
Bingöl`de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Bingöl'de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Yeni eğitim yılı öncesi eğitim yatırımlarına hız verildi. Bingöl İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelerdeki okul ile pansiyon binalarını kapsayan güçlendirme ve onarım çalışmaları için ağustos ayında peş peşe ihaleler gerçekleştirecek.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bingöl'de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bu yıl etkisini uzun süre sürdüren yağışlar ve serin hava, Bingöl'de sebze üretimini haftalarca geciktirdi. Komşu il Muş'ta ise 40 dereceyi bulan sıcaklık altında biber hasadı başladı, ürünler Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
29.07.2026
03:28
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Uzun süredir trafik güvenliği açısından eleştirilen Genç ilçe giriş ve çıkışı yeniden düzenleniyor. AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, bağlantı yollarının yapılacağını ve TOKİ konutlarını da kapsayan yeni ulaşım düzenlemesi için karar alındığını açıkladı.
29.07.2026
03:27
Canlı:
Canlı: 'Taklit Arttı, Bingöl Kültürü Geriye Düştü'
Düğünlerde Bingöl'e ait türkülerin giderek daha az seslendirildiğini, yöresel oyun ve kıyafetlerin yerini farklı kültürlerin taklidinin aldığını belirten Ses Sanatçısı Veysel Canlı, yerel hafızanın korunması için 'öze dönüş' çağrısında bulundu.
29.07.2026
03:24
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri`nde Mahsur Kaldı
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri'nde Mahsur Kaldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın