KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2026 Pazar

Kansere erken teşhis

Bingöl Devlet Hastanesi'nde Görevli Uzman Doktor Remzi Arslan: "Son 3 ay içerisinde hastane laboratuarında değerlendirilen 600 vakadan 14 vakaya kanser tanısı konup tedavilerine başlanılmıştır"

Kansere erken teşhis
11 TEMMUZ 2007 ÇARŞAMBA 10:06
0
1221
0
AA aa
Bingöl Devlet Hastanesi Patoloji Servisi bölümünde görevli Uzman Doktor Remzi Arslan, hastane laboratuarın da bulunan cihazların, Bingöl'de kanser hastalıklarının erken teşhisinde büyük kolaylık sağladığını ifade etti.
Son 3 ay içerisinde hastane laboratuarında değerlendirilen 600 vakadan 14 vakaya kanser tanısı (teşhisi) konulup tedavilerinin yönlendirildiğini belirten Doktor Arslan, "Bunlar içerisinde Bingöl'de ilk defa geçtiğimiz günlerde yapılan meme kanserinin ilk tanısı laboratuarımızda verilmiş, ayrıca kolon tümörü (Bağırsak kanseri) tanısı konulan bir hastanın cerrahisi ve tedavisi yönlendirilmiştir. Yine bir bayan hastanın memesinden iğne ile alınan sıvıdan kanser tanısı verilerek erken tedaviye yönlendirilmesi sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.
İnsanların kanserden değil, geç kalmaktan korkmaları gerektiğini belirten Arslan, "Çünkü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde insanlar vücutlarından küçük parçalar almaktan çekiniyorlar. Oysa alınacak bu parçalar ile tanı konulduktan sonra kolaylıkla tedavi sağlanıp hem ölümler azaltılacak hem de yaşam süreleri uzatılacaktır" şeklinde konuştu.
Özellikle bayanlarda görülen rahim ağzı kanserleri için tarama testi olan smearın yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çeken Arslan şöyle konuştu:
"Her kadın, kadın doğum muayenesinden sonra sürüntü alarak laboratuara göndermelidir. Bu da kadınlarda rahim ağzı kanser teşhisinde büyük kolaylıklar sağlayacak ve erken teşhis ile tam tedavi sağlama imkanı doğuracaktır. Son sistem cihazlarla donatılmış laboratuarımızda, tüm ülkenin en büyük sorunu olan ve son yıllarda artış gösteren verem (Tüberküloz) hastalığının çok nadiren yerleştiği bir yer olan tiroid lokalizasyonu olan 3 vaka da tespit edildi ve ayrıca Bingöl'de oldukça yaygın olarak gözlenen guatr hastalıklarına da tanı konuldu. Ancak burada tanıdan önce muhtemelen guatrın yaygın sebebi olan iyot eksikliğinin giderilmesi gerekmektedir. Kanaatimce şehir şebeke içme suyunda iyot eksikliği mevcuttur. Bu eksikliğin de sofralarımızda iyotlu tuz kullanarak önlenebileceği kanısındayım."
 




BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.11.2026
16:41
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
Karşılaşmanın henüz ilk 14 dakikasında kalesinde iki gol gören 12 Bingölspor, erken gelen şokun ardından toparlanmaya çalıştı. İkinci yarıda Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile farkı kapatmak için yüklense de aradığı golü bulamayan yeşil-beyazlılar, sahadan puansız ayrılardı.
08.11.2026
16:39
Bakan Memişoğlu`ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet:
Bakan Memişoğlu'ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet: 'Seni Bingöl'e Götüreyim
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da yaşayan 110 yaşındaki Bingöllü Fatma Elmalı'yı evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Fatma teyzeye 'Seni Bingöl'e götüreyim' diyen Memişoğlu'nun, önümüzdeki haftalarda açılması planlanan Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışına Fatma teyzeyi de getirmesi bekleniyor.
08.11.2026
16:38
Bingöl`de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Terörle Mücadele ekiplerince düzenlenen çalışmada, DAEŞ silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
06.11.2026
23:58
Çapakçur`dan Bingöl`e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl`de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
06.11.2026
23:56
Hülakü Bingöl`ün doğalgaz limitlerini Meclis`e Taşıdı
Hülakü Bingöl'ün doğalgaz limitlerini Meclis'e Taşıdı
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın