KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Kapılar basına kapatıldı!

Gittikleri hemen her kamu kurumunda güncel konular hakkında bilgi edinmekte ciddi zorluklar yaşayan basın temsilcileri, kurum amirlerinden bilgi alamadıklarını, bunun da mesleki faaliyetlerini icra etmekte güçlük çekmelerine neden olduğunu söylediler ve dün Adliyede yaşananları aktardılar.

Kapılar basına kapatıldı!
13 EKİM 2012 CUMARTESİ 08:08
0
3087
1
AA aa

Güncel konuların yanı sıra araştırma haberleriyle de kamuoyunu bilgilendirmek ve yaşananları en doğru şekilde topluma aktarma adına yoğun çaba sarf eden basın çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara her geçen gün yenisi eklenirken, dün yaşanan olay bardağı taşıran son damla oldu.

Gittikleri hemen her kurum amirinden bilgi almakta zorlandıklarını, Valilik emrinin öne sürülerek bilgi verilmediğini aktaran basın mensupları, şu görüşleri paylaştılar.

“Hiçbir kurumdan bilgi alamıyoruz. Vatandaştan gelen şikâyetleri değerlendirip ilgili kurumlardan bilgi almak istiyoruz ki, doğru haber ve bilgileri kamuoyuna sunabilelim. Ne yazık ki, hiçbir şekilde kamu kurumlarından bilgi alamıyoruz. Gayri resmi edindiğimiz bilgileri servis ettiğimizde de ilgili kurum ‘neden bize sormadınız' diye yakınıyor. Bilgi vermemek için Valilik talimatını öne sürenler, zora girdiklerinde de basın temsilcilerinin meslek kurallarına riayet etmediği eleştirisinde bulunmaktalar. Bingöl Valisi Sayın Mustafa Hakan Güvençer'in bu konuda gerekli düzenlemeyi yapmasını, basın temsilcilerinin yaşadığı bu soruna çözüm üretmesini ve mesleki faaliyetlerimizi icra ederken karşılaştığımız bu sıkıntıların giderilmesi hususunda desteğini beklemekteyiz.”

BASIN SAVCISINDAN YAKIŞIKSIZ TUTUM

Hemen her gün karşılaştıkları sıkıntılara dün bir yenisi daha eklenen basın temsilcileri, en ağır ithamı Bingöl Adliyesi'nde yaşadılar.

Polisin yaptığı operasyonun ardından savcılığa sevk edilen şüphelilerle ilgili adli süreci öğrenmek ve doğru bilgileri almak için Adliyeye giden bazı basın temsilcileri, Basın Savcısı ile görüşmek istediler ancak hiç beklenmedik bir tavırla karşı karşıya kaldılar.

Hem tanışmak, hem de süreçle ilgili bilgi edinmek için ziyaret ettikleri basın savcısı tarafından şık olmayan bir muameleyle karşılaştıklarını söyleyen basın temsilcileri, kapı dışarı edildiklerini, bu tavır karşısında neye uğradıklarını şaşırdıklarını vurguladılar.

“Amacımız hem tanışmak, hem de varsa ön bilgileri almaktı” diyen basın temsilcileri: “Kendimizi tanıttıktan sonra konuyu iletmek istedik. Daha ‘buyur' etmeden kapının işaret edilmesi ve dışarı çıkmamız istenmesi onurumuzu incitmiştir. Basınla iç içe olması, basın çalışanlarına herkesten daha sıcak ve samimi davranmasını beklediğimiz savcı bey, ne yazık ki hiç de yakışmayan bir tavır sergilemiştir. Takdiri, ilgili kurum amirlerine bırakıyoruz” beyanında bulundular.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Hakan (@Misafir_9918)
15 Ekim 2012 Pazartesi 00:04
Demokratik değerler ve haklar bakımından çok fazla geriye gittiğimizin de bir göstergesidir basının bilgi almasını engellemek.Bu açıkça gösteriyor ki hükümetin hukuksuzca ve keyfi uygulamalarının, despotluğunun daha derin olacağı bir dönemle karşı karşıya kalacağız
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
12.08.2026
18:32
Solhan`da camiler çocuk sesleriyle doldu
Solhan'da camiler çocuk sesleriyle doldu
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaz Kur'an kurslarına katılan 120'yi aşkın çocuk, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenirken, düzenlenen sosyal etkinliklerle yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçiriyor.
12.08.2026
18:31
Bingöl`den Avrupa şampiyonasına iki milli sporcu
Bingöl'den Avrupa şampiyonasına iki milli sporcu
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları Elif Aday ve Zilan Atila, Türkiye şampiyonluğunun ardından milli takım seçmelerini de birincilikle tamamlayarak İtalya'da düzenlenecek Bocce Raffa Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.
12.08.2026
18:30
TRT Sinema Tırı Bingöl`de
TRT Sinema Tırı Bingöl'de
TRT Genel Müdürlüğü'nün kırsal bölgelerdeki çocuklara sinema deneyimi sunmak amacıyla hayata geçirdiği 'TRT Sinema Tırı' projesi, 13-15 Ağustos tarihleri arasında Solhan, Genç ve Bingöl merkezde çocuklarla buluşacak.
11.08.2026
22:07
`O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık`
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın