KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mart 2026 Cuma
°C

Kaplıcalar halen üniversitede

Üniversitenin taahhüt ettiği sorumlulukları yerine getirmediği gerekçesiyle tek taraflı sözleşmesi feshedilen kös kaplıcalarıyla ilgili İl Genel Meclisi’ne soru önergesi veren DBP, “Kararın gereği yapıldıysa neden halen kaplıcalar Bingöl Üniversitesi’nce işletiliyor?” diye sordu.

Kaplıcalar halen üniversitede
07 MAYIS 2016 CUMARTESİ 01:26
0
2196
0
AA aa

 Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Genel Meclis üyeleri, daha önce 25 yıllığına Bingöl Üniversitesi'ne kiralanan ve protokolde taahhüt edilen şartların yerine getirilmediği gerekçesiyle meclis kararıyla tek taraflı sözleşmesi feshedilen kös kaplıcalarıyla ilgili İl Genel Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

DBP meclis üyeleri Aydın Kaya, Şahbeddin Kartal, A.Aziz Çiçekçi ve Selahattin Altun'un imzasıyla sunulan soru önergesinde, “Bilindiği üzere İl Genel Meclisin Mart 2016 ayı meclis çalışmaları döneminde İl Genel Meclis üyelerince verilen bir araştırma önergesi üzerine, il özel idaresinin mülkü olan kös kaplıcası 12.03.2012 tarihinde Bingöl Üniversitesine 25 yıllığına kiralattığı protokole uyulup uyulmadığına dair araştırma yapan ihtisas komisyonu (plan ve bütçe) 02.03.2016 tarihinde tanzim ettiği raporda 9 maddede protokolün ihlal edildiğini belirtmiş ve bu ihlallerin sonucunda protokolü fes etmeyi karara bağlayıp İl Genel Meclis incede oy birliğince kabul edilmiştir” denildi.

Önergede, şu sorulara yer verildi;

1. İl Genel Meclisince oy birliğince alınan protokol iptal kararını İl özel idaresinin  ilgili kurum müdürlüğünce gereği yapıldı mı?

2. Kararın gereği yapıldıysa neden halen kaplıcalar Bingöl Üniversitesi'nce işletiliyor?

3. Kararın gereği yapılmadı ise Meclis almış olduğu kararı hangi gerekçe ile yerine getirilmedi?

4. Gayri hukuki bir durum var mı? Yok mu?

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın