KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ağustos 2026 Pazar
°C

Kaplıcalar şifa dağıtıyor

Yurt içi ve yurt dışından gelen uzman bilim adamlarının incelemelerine göre, Ilıcalar beldedeki içme suyu ve kaplıca suyu birçok kronik hastalık için şifa anlamı taşıyor. Şifa kaynağı olan beldenin yeterince tanıtılamadığından yakınan Belde Başkanı Günerigök, “Tanıtım konusunda halen iyi durumda değiliz ama insanlar artık burayı daha fazla biliyor ve geliyor” dedi.

Kaplıcalar şifa dağıtıyor
15 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ 03:31
0
2577
0
AA aa

Birçok hastalığa şifa olduğu bilimsel verilerle tespit edilen Bingöl'ün Ilıcalar beldesindeki kaplıcaların bulunduğu bölge doğal güzellikleri ile de yaz döneminde tatilcilerin ilgi odağı haline geldi.

Bingöl-Erzurum karayolunun 20. kilometresinde yer alan Ilıcalar beldesinde bulunan şifalı içme suları ve termal suyun ortaya çıkış tarihi ile ilgili kesin bir bilgi bulunmadığı belirtildi. Suyun ortaya çıkış nedeni konusunda farklı rivayetler dolaşırken, en fazla kabul gören rivayet, deprem sonrasında ortaya çıktığı ile ilgili. İçme suyu ve kaplıca suyunun faydalı olduğuna dair kesinleşmiş bilimsel analiz ve raporlar bulunduğu ve tesislerde önümüzdeki dönemlerde uzman ve bilimsel ekipler kontrolünde şifalı içme suyu ve kaplıca suyunun iyi geldiği hastalıklarla ilgili tedaviye de başlanacağı kaydedildi.

KRONİK HASTALIKLARA ŞİFA

Yurt içi ve yurt dışından gelen bu alandaki uzman bilim adamlarının incelemelerine göre beldedeki içme suyu ve kaplıca suyu birçok kronik hastalık için şifa anlamı taşıyor. Kaplıca suyunun kemik hastalıkları, kemik erimesi, diş çürükleri, mide ve bağırsak hastalıkları, idrar yolları hastalıkları, sinirsel hastalıklar, kalp ve damar hastalıkları, şeker hastalıkları ve kadın hastalıklarında şifa olduğu dile getiriliyor.

Beldenin resmi olarak 3 bin 600 olan nüfusu yaz döneminde iki katına çıkıyor. Sadece yurt içinden değil, yurt dışından da bu suların ününü duyanlar yaz döneminde buraya geliyor. Bingöl Üniversitesi'nin açtığı otel ve tesis ile özel işletme olan Binkap'ın açtığı motel, otel ve tesis ziyaretçilere hizmet veriyor. Tesislerde kalmak için önceden rezervasyon yapılması gerekiyor. Çünkü havaların ısınmasıyla doluluk oranı ve rağbet doruk noktaya ulaşıyor.

Ilıcalar bölgesi, sadece şifalı içme ve kaplıca sularıyla değil, doğa güzellikleriyle de dikkat çekiyor. Dağ keçisi başta olmak üzere nesli tükenmekte olan yabani hayvanların yaşadığı dağlık bölgesi, Bingöl dağlarından gelip beldeyi ikiye ayıran dere suyu, ormanlık ve yeşil alanlar ve piknik alanlarıyla özellikle hafta sonları ziyaretçilere günübirlik bir eşsiz tatil imkanı sunuyor. Ziyaretçilerin en büyük şikayeti, beldede daha iyi yemek ve günlük temel ihtiyaçlara cevap veren işletmelerin olmaması.

“TANITIM EKSİKLİĞİ VAR”

Ilıcalar Belde Belediye Başkanı Mehmet Akif Günerigök, beldenin şifalı içme ve kaplıca suları nedeniyle her geçen yıl daha da geliştiğini söyledi. Günerigök, “Birçok yerden hatta yurt dışından gelenler oluyor. Beldemizdeki insanların geçim kaynağı bu insanların bıraktığı paralar oluyor. Beldemizdeki içme ve kaplıca sularının geçmişi çok eskiye dayanıyor. Ama önemi son yıllarda fark edildi. Geç fark edilmesinin en önemli nedeni yeterli tanıtımın yapılmamış olması. Tanıtım konusunda halen iyi durumda değiliz ama insanlar artık burayı daha fazla biliyor ve geliyor. Yapacağımız çeşitli etkinlik, proje ve organizasyonlarla eşsiz güzellikleri bünyesinde barındıran beldemizi hak ettiği yere getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

“BURASI SAKLI BİR CENNET GİBİ”

Beldenin en eski ve tek özel işletmesi olan Binkap'ın yetkililerinden Erol Korkmaz ise her geçen yıl eksikleri gidererek daha iyi konuma geldiklerini söyledi. Korkmaz, ”Burası deyim yerindeyse saklı bir cennet. Önemi ve cazibesi çok geç fark edildi. Bu güzellikler ülkemizin batısında olsa tanıtım için neler yapmazlar ki. Maalesef Bingöl ve bölgemiz bu konuda geride. Allah'ın bize lütfü olan güzelliklerimizi tanıtamıyoruz. Ama hem bizler tesis olarak hem de belde olarak her geçen yıl daha iyiye gidiyoruz. Eksikleri görüp ona göre hizmet kalitesini arttırıyoruz. Ziyaretçilerin ilgisinden de memnunuz” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın