KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Kar çok araç yok!

Karlıova İlçesinde yaşanan sert kış aylarından dolayı sık sık kapanan yollara sadece bir greyderle müdahale ediliyor. Karlıova Kaymakamı ile görüştüklerini belirten Işık, kar yağışının az olduğu bugünlerde araç kiralayıp devleti zarara uğratmak istemediklerini, kar başlayınca araç kiralayarak soruna müdahale edeceklerini söyledi.

Kar çok araç yok!
15 OCAK 2014 ÇARŞAMBA 11:06
0
3838
0
AA aa

Bingöl ilçeleri arasında kış ayının en sert yaşandığı ilçe olan Karlıova ilçesinde karla mücadele edilecek sadece bir greyder, bir dozer, bir kepçe olmasından dolayı kapanan köy yollarına zorlukla müdahale edildiği görüldü.

Genç ilçesi ve Solhan ilçesinde Karlıova'ya nazaran daha az kar yağışının olmasına rağmen Genç'te üç greyder, üç dozer, bir kepçe ile karla mücadele çalışmaları yapılırken Solhan ilçesinde ise iki greyder, iki dozer ve bir kepçe ile yol açma çalışmaları yapılıyor.

Karlıova ilçesinde kış aylarında yağan yoğun kar yağışı bazı aylarda iki metreyi bulduğu ve yağan yoğun kar yağışından dolayı ilçeye bağlı köy yollarının açılması zaman zaman uzun bir süre devam ettiği birçok vatandaş tarafından dile getiriliyor.

Bunun nedeninin ise İlçe Kaymakamlığına bağlı özel idare ekiplerinde karla mücadele için sadece bir greyder ve bir dozerle yapıldığı ortaya çıktı.

Önceki gün öğle saatlerinde Karlıova da başlayan yoğun kar yağışı akşam saatlerinde yerini tipiye bıraktı.

Kaynak Köyü'nde tipiden dolayı yolda mahsur kalan öğrencileri kurtarmak için bölgeye hareket eden greyderden başka, özel idare ekiplerinin çalışacağı başka bir greyder olmamasından dolayı başka bölgede çıkacak ani bir hastaya ulaşmak için herhangi bir greyderin olmadığı tespit edildi.

Tipi ve yoğun kar yağışından dolayı ilçeye bağlı köylerde oluşan birden fazla oluşan sıkıntıya müdahale edecek başka kar araçlarının olmamasından dolayı vatandaşlar bu olaya karşı adeta isyan ediyor.

Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Bingöl İl Özel İdare Sekreteri Mehmet Işık: “Karlıova'daki ekiplere ek olarak bizde buradan Kalencik bölgesine ek olarak müdahale ediyoruz. Kalencik Köyü'nde bir bakımevinin olmamasından dolayı Bingöl'de araçları hazır bekletiyoruz yağan herhangi bir kar yağışında Kalencik bölgesine bir greyder ve bir rotatif denilen araçla ekiplerimiz müdahale ederek, Kalencik bölgesini Karlıova'ya bırakmıyoruz. Karlıova merkezde iki greyderimiz vardı, biri eski olduğu için iş güvenliğinden dolayı geri çekmek zorunda kaldık. Ayrıca Karlıova'nın bir dozeri burada hazırda duruyor. Karlıova Kaymakamı ile görüştük kar yağışı esnasında bir greyder ve bir kepçe kiralamak için buna ayrıca bir ödenek çıkardık, şimdi kiralayıp devleti boşu boşuna zarara uğratmak istemiyoruz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın