KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Kasım 2025 Perşembe
°C

Kar esareti!

Bingöl genelinde etkili olan kar, esareti de beraberinde getirdi. Yüksek rakımlı bölgelerde araçlar yolda kalırken, 252 köy yolu da ulaşıma kapandı. Merkez ve 3 ilçede de eğitime 1 günlük ara verilmişti.

Kar esareti!
05 ŞUBAT 2020 ÇARŞAMBA 16:08
0
2794
1
AA aa

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar etkili oldu. Bingöl'de de iki gündür etkisini gösteren kar, birçok noktada hayatı olumsuz etkiledi.  Kar yağışının ardından 252 köy yolu ulaşıma kapanırken, yine birçok noktada köy minibüsleri ve özel araçlar yolda mahsur kaldı.

Valilik koordinesinde İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 48 araç ve 108 personelle hem kapalı bulunan köy yollarında çalışma yaptı hem de yolda mahsur kalan araçları kurtardı.

3 KİLOMETRE BOYUNCA HALATLA ÇEKTİLER

Karlıova Yiğitler köyünden Bingöl merkeze giderken tipi ve yoğun kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldı. Araçta bulunan yolcular kendi imkânlarıyla minibüsü kurtarma çalışması başlattı. Olumsuz hava şartları altında minibüsü bağladıkları halatla 3 kilometre çekerek, karayoluna getirmeyi başardılar. Karayoluna getirilen minibüs, kent merkezine hareket etti.

EĞİTİME ARA VERİLMİŞTİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, etkili olan kar yağışı nedeniyle Bingöl merkezde taşımalı, Adaklı, Kiğı ve Karlıova ilçelerinde ise eğitime bir (1) günlük ara verildiği belirtilmişti.

Kent merkezinde de etkisini gösteren kar yağışının ardından Bingöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinden itibaren kaldırım ve yol kenarlarında kar temizleme çalışması yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamada; “İlimizde etkisini gösteren kar yağışı sonrası vatandaşlarımızın daha güvenilir ve kolay ulaşım sağlaması için karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55388)
06 Şubat 2020 Perşembe 08:16
Kar ALLAH 'ın rahmetidir. Esaret değil. Yağmadımı da vay kuraklık vay susuzluk diyorsunuz.
05.11.2025
16:15
Türkiye siber vatan programı 2026`da 81 ilde uygulanacak
Türkiye siber vatan programı 2026'da 81 ilde uygulanacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Türkiye Siber Vatan Programı, 2026 döneminde Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak uygulanacak.
05.11.2025
14:57
Bingöl`ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl'ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl Belediyesi Meclisi, kent merkezinde yeni bir mahalle kurma kararı aldı. Yeni kararla birlikte merkezdeki mahalle sayısı 16'ya yükseldi. İşte yeni mahallenin adı ve sınırları…
05.11.2025
14:39
Bingöl`de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Bingöl'de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Toplam 36 maç sonunda grubu ilk dört sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalin kazananları ise büyük finalde şampiyonluk için sahaya çıkacak.
05.11.2025
14:19
Bingöl`de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de jandarma tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 802 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli tutuklandı.
05.11.2025
14:17
Bingöl`de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Bingöl'de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Doğunun en çok bal üretilen ikinci ili olan Bingöl'de 'Bingöl Organik Bal Yesin Projesi' kapsamında 15 üreticiye 435 organik arı kovanı dağıtıldı.
05.11.2025
14:13
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
Bingöl Belediye Meclisi, 1 Aralık 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere suya zam kararı aldı. Karara tepki gösteren DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, hem artışın geri alınmasını hem de arıtmasız suyun şehir şebekesine verilmesine son verilmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın