KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Kar esareti!

Bingöl genelinde etkili olan kar, esareti de beraberinde getirdi. Yüksek rakımlı bölgelerde araçlar yolda kalırken, 252 köy yolu da ulaşıma kapandı. Merkez ve 3 ilçede de eğitime 1 günlük ara verilmişti.

Kar esareti!
05 ŞUBAT 2020 ÇARŞAMBA 16:08
0
2669
1
AA aa

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar etkili oldu. Bingöl'de de iki gündür etkisini gösteren kar, birçok noktada hayatı olumsuz etkiledi.  Kar yağışının ardından 252 köy yolu ulaşıma kapanırken, yine birçok noktada köy minibüsleri ve özel araçlar yolda mahsur kaldı.

Valilik koordinesinde İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 48 araç ve 108 personelle hem kapalı bulunan köy yollarında çalışma yaptı hem de yolda mahsur kalan araçları kurtardı.

3 KİLOMETRE BOYUNCA HALATLA ÇEKTİLER

Karlıova Yiğitler köyünden Bingöl merkeze giderken tipi ve yoğun kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldı. Araçta bulunan yolcular kendi imkânlarıyla minibüsü kurtarma çalışması başlattı. Olumsuz hava şartları altında minibüsü bağladıkları halatla 3 kilometre çekerek, karayoluna getirmeyi başardılar. Karayoluna getirilen minibüs, kent merkezine hareket etti.

EĞİTİME ARA VERİLMİŞTİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, etkili olan kar yağışı nedeniyle Bingöl merkezde taşımalı, Adaklı, Kiğı ve Karlıova ilçelerinde ise eğitime bir (1) günlük ara verildiği belirtilmişti.

Kent merkezinde de etkisini gösteren kar yağışının ardından Bingöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinden itibaren kaldırım ve yol kenarlarında kar temizleme çalışması yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamada; “İlimizde etkisini gösteren kar yağışı sonrası vatandaşlarımızın daha güvenilir ve kolay ulaşım sağlaması için karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55388)
06 Şubat 2020 Perşembe 08:16
Kar ALLAH 'ın rahmetidir. Esaret değil. Yağmadımı da vay kuraklık vay susuzluk diyorsunuz.
12.05.2025
17:33
Baran:
Baran: 'Bu topraklarda kardeşlik çiçek açmıştır'
PKK'nın silah bırakma kararıyla ilgili 'Aziz milletimizin yıllardır beklediği bir sürecin önemli bir eşiği olarak görülmektedir' sözleriyle yorumlayan MHP Bingöl İl Başkanı Osman Zeki Baran: 'Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin liderliğinde, Türk milletinin her bir ferdine sabırla, kararlılıkla ve fedakârlıkla ekilen huzur tohumları artık yeşermiş, umutla sulanan bu topraklarda kardeşlik çiçek açmıştır' dedi.
12.05.2025
16:59
Seven: `Yeni bir dönemin kapısı açılacaktır`
Seven: 'Yeni bir dönemin kapısı açılacaktır'
PKK, 5-7 Mayıs'ta topladığı kongresinin ardından fesih kararını ve silah bıraktığını açıkladı. Açıklamanın ardından değerlendirmesini paylaşan AK Parti Bingöl İl Başkanı Seven: 'Ülkemiz ve bölgemiz için bir milattır. Deklare edilen kararın somut olarak ve eksiksiz hayata geçmesi bir dönüm noktası olacak, terörün tamamen bitmesi halinde yeni bir dönemin kapısı açılacaktır' dedi.
12.05.2025
16:30
Aktaş:
Aktaş: 'Süreç şeffaf ilerlemeli, gizli hesaplar olmamalı'
PKK'nın kendini fesih ilanı sonrası konuyu görüşleri alınan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş, alınan kararı 'Çok önemli, ülkemize hayırlı olsun' sözleriyle değerlendirdi ve 'Hepimiz barışa hasretiz ama altında farklı şeyler gizlenmemeli. Süreç şeffaf ilerlemeli ve perde arkasında gizli hesaplar yapılmamalı' dedi.
12.05.2025
15:03
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, uyuşturucuyla mücadelenin ve zehir tacirlerine yönelik çalışmaların devam edeceği vurgulandı.
12.05.2025
13:29
PKK feshedildi! Bundan sonra ne olacak?
PKK feshedildi! Bundan sonra ne olacak?
PKK, fesih kararını açıkladı. 12 Mayıs 2025 itibariyle terör örgütü PKK artık yok. Peki bundan sonra ne olacak? Silahlar nasıl teslim edilecek? Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Sabri Ok, Bese Hozat, Helin Ümit gibi PKK terör örgütü yöneticileri ne olacak? Cevabı en çok merak edilen bir diğer soru da İmralı'da yatan Abdullah Öcalan'ın durumunda bir değişiklik olup olmayacağı. İşte sürece dair öngörüler ve bilgiler…
12.05.2025
12:53
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada ruhsatsız silah ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın