KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2026 Cuma
°C

Kar yemek zararlı

Kar yeme alışkanlığına karşı vatandaşları uyaran uzmanlar, kar yemenin sağlık açısından zararlı olduğunu söylediler.

Kar yemek zararlı
21 ARALIK 2010 SALI 08:26
0
2528
0
AA aa

Kar yemenin sağlık açısından zararlı olduğunu belirten uzmanlar, taşıdığı mikroplar nedeniyle karın ciddi hastalıklara yol açabileceğini söylediler. 

Karın yere inerken havadaki kirliliği de beraberinde getirdiğini, bu yüzden kar yemenin vücut direncini düşürdüğünü anlatan uzmanlar, bağışıklık sistemi güçlü olmayanların üst solunum yolu enfeksiyonları başta olmak üzere, bronşit, zatürre gibi hastalıklara neden olabileceğini ifade ettiler.

Havada bulunan birçok virüs, toz, insan sağlığı için tehlikeli olan karbonmonoksit gazı ve egzoz gazının yağan kara yapıştığını belirten uzmanlar, "Yeryüzüne düşen kar daha yere düşmeden kirlenir ve taşıdığı mikrop nedeniyle ciddi hastalıklara neden olabilir. Özellikle hava kirliliği oranı yüksek olan kentleri göz önünde bulundurduğumuzda buralara düşen kar daha kirli ve tehlikelidir, hiçbir şekilde tüketilmemelidir. Bağışıklık sistemi güçlü olmayanlar, basit bir bademcik iltihabından üst solunum yolu enfeksiyonları, bronşit ve zatürre gibi hastalıklara yakalanabilir. Kar yoluyla insanlara geçen mikroplar ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir" dediler.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın