KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Karaarslan: ağaç katliamı yapıldı

TEMA Bingöl Temsilcisi Cuma Karaarslan, Karayolları sahasındaki 70-80 yıllık ağaçların kesildiğini ve büyük bir katliam yapıldığını söyledi.

Karaarslan: ağaç katliamı yapıldı
28 MART 2014 CUMA 04:48
0
1996
0
AA aa

Bingöl Karayolları 84.Şube Şefliği bahçesinde ağaç katliamı yapıldığını belirten TEMA Temsilcisi Karaarslan, 70 yıllık ağaçların kereste niyetine kesilerek TOKİ tarafından yıkım ekiplerine verildiğini ve bu alanın talan edildiğini kaydetti.

Seçim telaşından hiç kimsenin sahip çıkmadığını müşahede ettiklerini ifade eden Karaarslan: “ Başımıza ne geldiyse ya seçim, ya da geçim derdinden gelmiştir. Allah bu ikisinden imtihan olanların gazabı ve umursamazlığından bizi korusun. TEMA Vakfı olarak orada bulunan ağaçların kereste değerinden çok ekolojik ve yaşanabilir kentsel dokuya katkısını önemsiyoruz. Bu alanda bina yapmak elbette önemlidir. Ama bina ve planları asgari ağaç kesimi, asgari yıkım ile planlamak bir erdem ve koruyucu anlayıştır. Bu asgari değerleri korumak mümkün değilse, ağaçların uygun araçlarla taşınması ve başka alanlarda kent ormanı oluşturularak dikilmesi gerekli ve fazilet iken, yıkıcı anlayışın devam etmesi bu kentin sahipsizliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu günlerde Çevre ve ekolojik değerlerin askıya alındığını gözlemliyoruz, ne mevcut belediye, ne Orman İşletme nede başka kesimler bu konulara sahip çıkmak yerine herkes içine düştüğü seçim yarışı ile bu aymazlığı es geçiyor. O ağaçların kesilmesi ve kereste olarak değerlendirilmesinin vebali, fonksiyonel, tarihsel, işlevsel, emek içeren her şeyi yok saymaktır. İnsanlık bu kış döneminde yaşanan kar yağışının azlığı ve yaşanabilecek kuraklık tehdidine rağmen, yağmuru iklimi düzenleyen b u doğal döngünün en değerli halkasının bu kadar rahat kesilmesini affetmeyecektir. Buna göz yumanlarında bu suça ortak olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Seçim ile yoğunlaşılan bu günlerde unutulan bu değerlerin silmesine mani olacak birileri çıkmalı, illa da kesilecek diye bir karara saygı duymuyoruz. Orası kentsel alan olarak dikili ağaçların korunması ile daha değerli bir alan olur. Kesilmek yerine o ağaçların kökünden çıkarılarak başka yerlerde değerlendirilmesi de sağlanmalıdır. Bu yapılmadığı taktirde bizde seçimden sonra kesen zihniyetlere çok lafımız olacak. Bu bakımdan TEMA olarak bu seçimde Yerel yöneticilerimize çağrımız şöyledir: Ekolojik okuryazar belediye başkanları aranıyor” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın