KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Karaarslan, silikozis hastalarının sesi oldu

Beyaz TV’de yayınlanan “Erkan Tan Vakti’’ programına konuk olan Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, Türkiye’deki Silikozis hastalarının sorunlarını anlattı.

Karaarslan, silikozis hastalarının sesi oldu
14 ŞUBAT 2014 CUMA 07:51
0
2254
0
AA aa

Bingöl'de kot taşlama işçilerinin yakalandığı hastalıktan sonra verdiği yaşam mücadelesine en fazla destek veren, Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, silikozis hastalarının sesini duyurmak için Beyaz TV'ye konuk oldu.

Erkan Tan'ın sorularını cevaplayan Karaarslan, Slikozis hastalarının özlük hakları, sağlık sorunları ve emeklilik hakları gibi konularda sorunları dillendirdi.

1976 yılından bu yana sivil toplum çalışmaları yürüttüğünü kaydeden Karaarslan: “Silikozis hatalarının sorunlarını gündeme getiriyoruz yıllardan beri Silikozis hastalarının bitmeyen sorunları var” dedi.

Hastalara yönelik bazı düzenleyici kanunların çıktığını aktaran Karaarslan: “3 aylık müracaat süresi verdiler bu süre zarfında başvuruya kavuşamayanlar oldu özellikle şunu belirtmek istiyorum 3 aylık süreci süresiz bir zamana çevrilmesini istiyorum yüzde 15 iş görmezlik durumu verildi. Yüzde 10'a geri çekilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de çeşitli illerde hastaların bulunduğunu kaydeden Karaarslan: “Bu insanlar ruhsatsız işyerlerinde sigortasız olarak çalıştırıldı. Türkiye'de bin 500'e yakın hasta var bu sayı fazla bir rakam değil devlet bu insanlara yönelik kapsamlı bir çalışma yapabilir. Müracaat edip müracaatları sonuçsuz kalanlar var bu sürede yetki Sağlık Bakanlığı'ndan alınarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na verildi şimdi bu bakanlık konu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını, konuyu vakıf personelin geleceğini söylüyorlar bugüne kadar sustum konuşmadım Sait Gündoğdu var hastalıktan vefat etti çocukları aç susuz halen başvurusunun cevabı gelmedi. Buna benzer birçok hasta var başvurularının cevabı gelmedi”

“KODLAR BEYAZLATILDI HAYATLAR KARARTILDI”

Konuşmasında silikozis hastalarının sorunlarının çözülmesi gerektiğini kaydeden Karaasrlan, şunları söyledi: “Bu hastaların sorunlarının çözülmesini istiyoruz kotlar taşlandı, kumlandı beyazlatıldı ama onların hayatı karartıldı. Hükümet, Muhalefet, Sivil Toplum Örgütleri ve basın çalıştı sorunlar gündeme alındı. Fakat sorun tam anlamıyla çözülmedi çözüm istiyoruz. Bu hastalar torba yasadan malulen emekli edildi. Çok büyük bir çalışma oldu. Fakat başvurusu olup da cevap alamayan hastalar var. Süreye takılanlar var zamanında müracaat edenler var bunların henüz sorunları çözülmüş değil. 3 aylık sürecin zamansız hale çevrilmesini ve yüzde 15'lik iş görmemezlik raporunun yüzde 10'a indirilmesini istiyoruz. Müracaat edemeyen ve rapor alan çocuklarımız var bunların hastalıkları yükseldi bu çocukları bugün olmazsa yarın kaybedebiliriz. Benim Bakan öğrencilerim var, Milletvekili öğrencilerim var bütün iktidar ve yetkililere sesleniyorum ama hani sorunlarımızı çözecektiniz neredesiniz? Çözüm istiyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.08.2025
20:05
Ataoğlu, husumetli aileleri barıştırdı
Ataoğlu, husumetli aileleri barıştırdı
Zikte Aşireti Lideri İbrahim Ataoğlu, yakın tarihlerde aralarında husumet oluşan üç aileyi barıştırdı. Ataoğlu: 'Kalpten kalbe uzanan bu köprüde selamı büyüttük, kardeşliği yeniden inşa ettik.'
01.08.2025
20:04
Bingöl`de apartman yangını
Bingöl'de apartman yangını
Bingöl'de apartman dairesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.
31.07.2025
20:54
Bingöl içme suyu hattında son viraj!
Bingöl içme suyu hattında son viraj!
Çalışmaları yerinde inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Son virajı aşıyoruz. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yakın zamanda su problemini Bingöl gündeminden tümüyle kaldırmış, halkımıza kesintisiz su aktarımını sağlamış olacağız' dedi. Başkan Arıkan, bundan sonrası için de önemli mesajlar verdi!
31.07.2025
20:50
Bakan Yumaklı Bingöl`e geliyor
Bakan Yumaklı Bingöl'e geliyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Cuma günü Bingöl'e geliyor. Çeşitli ziyaretlerde bulunacak olan Bakan Yumaklı, sektör temsilcileriyle de toplantı yapacak.
31.07.2025
20:10
Bingöl`de odunluk yangını korkuttu!
Bingöl'de odunluk yangını korkuttu!
İtfaiye ekiplerinin erken müdahalesiyle alevler eve sıçramadan söndürüldü.
31.07.2025
20:03
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 bin 365 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 bin 365 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından3 ayrı noktada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 2 bin 365 kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın