KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Aralık 2025 Cumartesi
°C

Karaduman: 'Depreminin yaraları halen sarılmış değildir'

SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman: 'Altı yıl önce Bingöl Kiğı Açıkgüney merkezli meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depreminin yaraları halen sarılmış değildir. Depremin ardından köydeki birçok yapı ağır hasar almış, konut ve ahırlar kullanılamaz hale gelmiştir.'

Karaduman: `Depreminin yaraları halen sarılmış değildir`
27 EKİM 2021 ÇARŞAMBA 14:36
6
1496
0
AA aa

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Kiğı ilçesindeki depremin yaralarının hala sarılmadığını iddia ederek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması için önerge verdi.

Karaduman, önergesinde şu sözlere yer verdi:

“Altı yıl önce Bingöl Kiğı Açıkgüney merkezli meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depreminin yaraları halen sarılmış değildir. Depremin ardından köydeki birçok yapı ağır hasar almış, konut ve ahırlar kullanılamaz hale gelmiştir. Depremin ardından köy sakinleri ilçe merkezinde yaşamak zorunda bırakılmış, onlar için ilçe merkezinde yapılacağı söylenen konutlarda kalmak üzere köylerini terk etmişler. Ancak yapılacağı söylenen konutlar depremin üzerinden 6 yıl geçmiş olmasına rağmen halen yapılmamıştır. Bunun sonucunda insanlar mağduriyet yaşamış, hayvancılık faaliyetleri neredeyse bitme noktasına gelmiştir. Aynı sorun 2020 depremini yaşayan Bingöl'ün Adaklı ilçesinde ve bağlı köylerinde yaşanmaktadır. Bölge sakinleri en azından EYY(evini Yapana Yardım) metodunun tekrar uygulanmasını istiyor. Deprem riskinin oldukça fazla olduğu bu bölgede depremin ardından yaşanan mağduriyetlerin giderilmemesi bölge halkında tedirginliğe ve kaygılara sebep olmaktadır.

Bu bağlamda;

1. Bingöl Kiğı Açıkgüney depreminin ardından bölgede ağır hasarlı raporu verilen ve yıkımı gerçekleştirilen konut sayısı kaçtır? Yıkılan konutların yerine yeniden yapılarak hak sahiplerine teslim edilen konut sayısı kaçtır?

2. Bingöl ili Kiğı ilçesi ve bağlı köylerindeki konutlar neden halen yapılmamıştır? Bu bölgedeki konutların yapımı ne zaman tamamlanacaktır?

3. Konutların yapımının geciktiği bölgelerde yaşayan vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için herhangi bir destekte bulunuyor musunuz?

4. Depremin ardından halen konteynırda kalan aile sayısı kaçtır? Konut yapımı tamamlanmayan ilçeler ve köyler hangileridir?

5. Mağduriyetlerin hızlıca giderilmesini sağlamak amacıyla EYY yönteminin tekrar uygulanması noktasında bir çalışmanız olacak mıdır?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.12.2025
20:46
Bingöl Basın Konseyi`nden TSO`ya iade-i ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden TSO'ya iade-i ziyaret
Kent ekonomisinin sürdürülebilirliği, yatırım ortamı ve basın–kurum iş birliğinin irdelendiği ziyarette, Bingöl'ün ekonomik gelişimi ve basınla kurulacak stratejik iş birlikleri masaya yatırıldı.
26.12.2025
20:30
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
'Yüzde 90'ı virüs kaynaklı' diyen Uzm. Dr. Hasan Elmas, gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını, aksine direnç ve hastane yatış riskini artırdığını vurguladı.
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın