KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2025 Cuma
°C

Karakoçan depreminde ölü sayısı 51 değil 41 çıktı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinin Başyurt beldesinde yaşanan 6 şiddetindeki depremin üzerinden 3 günden fazla süre geçerken Elazığ Valiliği, kayıplarla ilgili bilançoyu netleştiremedi. Valilik, ölü sayısının 51 değil 41 olduğunu açıkladı.

Karakoçan depreminde ölü sayısı 51 değil 41 çıktı
11 MART 2010 PERŞEMBE 09:02
0
2256
0
AA aa
8 Mart 2010 tarihinde meydana gelen depremde vefat edenlerin sayısı ve isimler konusunda yaşanan karışıklıkla ilgili Elazığ Valiliği'nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada depremde hayatını kaybedenlerin 10'u kız çocuğu, 10'u erkek çocuğu, 7'si yetişkin erkek, 14'ü yetişkin kadın olmak üzere toplam 41 olduğu belirtildi.
Açıklamada, ölü sayısındaki karışıklık şöyle açıklandı:
“Olay sonrası sıcak saatlerde, enkaz altında kalıp da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın isimleri muhtarlardan ya da vefat edenlerin yakınları ile görüşülerek çıkarılmıştır. 10 vatandaşımıza ait cenazeler de kayıt görevlilerinin bilgisi haricinde Kovancılar Devlet Hastanesi morguna nakledilmiştir. Bu süreç içinde 5 ayrı köyde tespiti yapılan vefat edenlere ait isim listeleri ile hastane morgunda bulunan vefat edenlere ait isim listeleri ayrı ayrı kriz merkezine iletilmiş, bu isimler kriz merkezinde birleştirilerek kamuoyuna 51 kişinin vefat ettiği duyurulmuştur. Bundan sonraki süreçte Cumhuriyet Savcılığımızın yerinde yaptığı ölü muayene raporlamasında 41 kişiye ait ceset tespiti yapılmış, 9 ismin resmi nikah yapılmadığı ya da muhtarların ve vefat eden kişilerin yakınlarının verdikleri isimlerin resmi kayıtlarda olan isimler olmadığı için vefat eden 1 vatandaşımız da ismini değiştirdiğinden, 10 ismin mükerrer olarak kaydedildiği anlaşılmıştır."
Valilik açıklamasında hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle sıralandı:
OKÇULAR KÖYÜ
Davut Yüksel, Kibar Yüksel, Medine Akdağ, Nurettin Çimen, İzzet Çimen, Gönül Yıldız, Zilan Yıldız, Tobay Yıldız, Nermin Yıldız, Kader Yıldız, Gülten Polat, Netice Polat, M. Emin Polat, Hatice Kılıç, Ayten Çiçek, Emrah Çiçek, Yeter Nalçacı, Emrullah Nalçacı, Yusuf Nalçacı.             
KAYALIK KÖYÜ
Hüseyin Ersöz, Hanım Yıldız, Sariye Aydın.
YUKARI DEMİRCİ KÖYÜ
Osman Yıldırım, Firince Yıldırım, Gülşah Yıldırım,  Gülnaz Yıldırım,  Gülsüm Yıldırım,  Yusuf Yıldırım,  Zeliha Yıldırım Yunus Yıldırım,  Hülya Yıldırım,  Özlem Demirtaş, Kibar Demirtaş, Fuat Demirtaş, Fatih Demirtaş.
YUKARI KANATLI KÖYÜ
Özcan Cirit, Murat Cirit, Nazlı Cirit.
GÖÇMEZLER KÖYÜ
Fikri Özdoğan, Berivan Özdoğan, Muhammed Özdoğan. 
 
Bingölonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.08.2025
04:03
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Kırsal kalkınmanın önemli unsurlarından biri olan arıcılık sektörüne bilimsel ve stratejik katkılar sunmayı hedefleyen kongrede, disiplinlerarası oturumlar, poster sunumları ve çalıştaylar yer alacak.
15.08.2025
04:02
Bingöl`de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl'de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl-Elâzığ Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında tır sürücüsü hayatını kaybetti.
15.08.2025
04:00
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
08 Ağustos'ta başlayan başvurular 20 Eylül 2025 tarihinde sona erecek. Değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar, Bingöl Üniversitesi tarafından ilan edilecek.
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın